Reklamprogrammet FireQuestions - Hur tar man bort

FireQuestions är ett oönskat program som låtsas “tillhandahålla kraftigare säkerhet för ditt konto” medan det i verkligheten tar över webbläsaren. Därefter placerar det stora mängder sponsrade annonser vart du än går i syfte att generera pengar till skurkar. Sådana reklamprogram är inte de mest ökända hoten du kan stöta på i den virtuella världen, men blundar man för FireQuestions viruset så kan det resultera i mer irriterande erbjudanden. Du kanske har hört talas om liknande farliga program som t.ex. QkSee, Infolinks, GorillaPrice, OptimizerPro som har använt sig av marknadsstrategier online och tredjepartsreklam för sin huvudsakliga inkomst.

För att FireQuestions viruset ska vara lönsamt för sina utvecklare så måste de samarbeta en hel del med tredjeparter. De mest kända reklamnätverken som kan pressa fram erbjudanden genom FireQuestions programmet är Propeller Ads Media, Ads by Name, Adcash, Popcash, och Taboola. Det är viktigt att inte klicka på dessa eftersom kaparna då inte bara tjänar pengar på det, de kan dessutom leverera Fler skadeprogram till din redan sårbara dator. Däremot är det knepigt att undvika dessa eftersom erbjudanden kommer visas överallt, inte bara som listiga banderoller eller verktygsfält, utan även som hyperlänkar, popups och omdirigeringar. Det är just därför vi i den här artikeln förklarar hur du avinstallerar reklamprogrammet FireQuestions och återställer systemets skydd.


FireQuestions adware virus infection

Är FireQuestions programmet skadligt

Trotts att reklamprogrammet FireQuestions oftast ses som ett virus så har det faktiskt inte så många lömska funktioner som ett. Distribution, övervakning online och aggressiv marknadsföring är det huvudsakliga problemen med FireQuestions programmet. Däremot skadar detta PUP (potentiellt oönskade programmet på svenska) fortfarande datorn genom att öppna dörrar för att andra skadeprogram ska kunna utnyttja säkerhetens sårbarheter och tillåta annan tredjepartsreklam, vilket aldrig är säkert. (Varför är affiliate marknadsföring så lömsk). Oavsett hur disciplinerad och noggrann du är när du surfar på internet så kan du alltid av misstag klicka på ett erbjudanden med ett gömt skadeprogram som förvärrar situationen med kapade konton och förlorad personlig information.

På senare tid har s.k. Malvertising blivit väldigt framgångsrik i skadevärlden, samt av den anledningen har fler kampanjer som t.ex. FireQuestions tagit sig till ytan och använt offer för att öka förtjänster åt kaparna. Summan pengar som utvecklare av reklamprogram tjänar beror helt på hur många användare som infekteras och hur många av dom som svarar på annserna. För att lyckas med detta ser skurkarna till att på listigt sätt använda marknadsstrategier som t.ex. PPV/PPC, aktivitetsövervakning, personliga erbjudanden/ ämnen, omdirigeringar till särskilda hemsidor och mycket mer.


Firequestions adware virus

Någonting annat som vanligen noteras med FireQuestions är att det installeras med sökmotorskapare (som Delta-Search), vilket också får tillgång till webbläsaren och kan utföra ändringar som tillåter reklamprogram att placera ut oändliga erbjudanden på alla hemsidor – antingen via dom eller direkt via tredjeparts sponsorer som ändrar utseenden av hemsidan. I en början kanske detta mest är irriterande, men efter ett tag kommer upplvelsen bli outhärdlig och du kommer vara tvungen att hantera väldigt farliga potentiella virus. Däremot behöver du inte oroa dig eftersom vi redan har instruktionerna här nedan om hur du automatiskt eller manuellt tar bort problemet.

Hur fick du tag i reklamprogrammet FireQuestions

FireQuestions eller FireQuestions Download kan plötsligt dyka upp som en popup-anvisning på din webbläsare och erbjudas att installeras som hjälp för att skydda dina konton. Går du med på detta så kommer det även be om tillgång till din webbläsares data och aktivitet online. Är svar ”Ja” även här så har du nu lyckats installera ett virus som kommer att övervaka alla dina steg online. Detta är en av de vägar FireQuestions har för distribution. En annan liknande teknik är att låtsas vara en Firefox/ Chrome uppdatering som omgående behöver installeras, men istället för att uppdatera kommer det bli ett reklamprogram som tar sig in i ditt system. Oftast är sådana anvisningar och falska uppdateringar ett tecken på en redan närvarande infektion som kan Sprida andra virus för pengar.

Den oönskade FireQuestions applikationen kan även ta sig in via ett annat program under en installation. Detta kallas för ”bundling” och betyder att ett program paketeras med flera andra program som installeras som standard ifall användaren in väljer borta detta själv. (Vad är bundling). Du måste alltid vara extra försiktig när du installerar nya program till din dator och välj alltid ett avancerat installationsläge så att du kan se och ändra det som ska ta sig in i din dator.

Hur du tar bort FireQuestions viruset snabbt

Att ta bort FireQuestions bör inte vara komplicerat om du själv har installerat det eftersom du troligen då vet vilken mapp programmet installerades till. Däremot kan detta skilja sig beroende på hur skadlig variant av FireQuestions du har. Även om du avinstallerar programmet så finns det många gånger en risk att du som offer lämnas med en del konsekvenser som att du t.ex. nekas ändra startsida eller drabbas av envisa annonser. Dessutom har få en teknisk bakgrund gällande datorer och då kan det vara svårt att lista ut vad som är problemet – därav är den bästa vägen för borttagning av reklamprogrammet FireQuestions ett automatiskt anti-spionprogram.

Vi har flertalet testade anti-skadeprogram, men våra undersökningar visar att de bästa mot just FireQuestions viruset är Malwarebytes, SpyHunter (https://www.malwarerid.se/downloads/spyhunter.exe) och Reimage (https://www.malwarerid.se/downloads/reimage.exe). Dessa anti-skadeprogram hanterar reklamprogrammet snabbt och kan upptäcka alla källor och modifierade registernycklar som kan orsaka problem och tar enkelt bort dom. Jömför det mot en manuell borttagning så är det en väldigt bra investering med antivirus/ anti-skadeprogram eftersom de tar hand om osynliga hot och förhindrar dessa från att ta sig in i din PC när annat misslyckas.

Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Reklamprogrammet Firequestions och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Reklamprogrammet Firequestions och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Hur du tar bort reklamprogrammet FireQuestions manuellt

Självklart kan du ta bort FireQuestions viruset manuellt, men det är mer komplicerat. Om du följer instruktionerna nedan så kommer du att lära dig hur du tar bort reklamprogrammet FireQuestions från din webbläsare och system på egen hand – men utför du allting rekommenderat och ser fortfarande inga ändringar, då bör du vänligen prova på ett automatiskt verktyg som t.ex. Malwarebytes.


Du tar bort FireQuestions.download genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Reklamprogrammet FireQuestions installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till FireQuestions.download .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage (https://www.malwarerid.se/downloads/reimage.exe) eller Spyhunter (https://www.malwarerid.se/downloads/spyhunter.exe) för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Reklamprogrammet FireQuestions från dina webbläsare

TopAvlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till FireQuestions.download och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Reklamprogrammet FireQuestions, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

TopAvlägsna FireQuestions.download från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till Reklamprogrammet FireQuestions. Klicka på papperskorgen bredvid FireQuestions.download eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Reklamprogrammet FireQuestions, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

TopAvlägsna FireQuestions.download från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Reklamprogrammet FireQuestions och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till FireQuestions.download, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Reklamprogrammet FireQuestions från Microsoft Edge:Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg.  

TopAvlägsna Reklamprogrammet FireQuestions från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill FireQuestions.download. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Reklamprogrammet FireQuestions, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-firequestions-adware

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *