Våran huvudsakliga angelägenhet är att tillhandahålla bra och gratis manuella borttagningsinstruktioner. Dock kan vi ibland rekommendera program som påskyndar detta. En del av dessa program kan ha versioner med kostnad.

Övervakandet av de senaste parasiterna, testande av borttagningsprogram, samt borttagningsinstruktioner kan vara bekostande.

2-viruses.com tjänar sin inkomst på följande (utan någon särskild ordning):

  • Google Adsense textannonsering (contextual advertisment)
  • Förtjänster via affiliate med Malwarebytes, PCTools, Superantispyware, Enigma Software (Spyhunter), IS3 (Stopzilla), andra legitima anti-spion/ anti-skadeprogram företag.
  • Förtjänster via affiliate med Symantec, ESET, Comodo (legitima antivirus eller säkerhetsföretag)
  • Andra mindre affiliate källor

Vi får betalt när människor betalar för en särskild affiliate produkt som ordnar till deras problem. Medans vi får betalt för försäljning av de anslutna programvarutillverkarnas utvecklingar, så får vi inte betalt för att visa deras reklam, inte heller arbetar vi för någon av dessa företag på något plan: kontrakt, anställning m.m. Vi får inte betalt för beställningarna när en köpare visar sig vara missnöjd och vill återfå sina pengar.

Pengar är dock inte det huvudsakliga kriteriet för valet eller rekommendationerna av dessa produkter. Vi är övertygade att de produkter vi rekommenderar tillhandahåller gratis hjälp och värde för våra läsare, och passar de ändamål vi rekommenderar dom för. Vi rekommenderar inte program som vi inte har använt eller testat själva.

Alla rekommenderade program uppfyller åtminstone följande kriterier:

  1. Det måste vara det bästa i sin klass enligt våran åsikt. Det kan inte finnas ett program som utesluter alla andra jämt, och under olika omständigheter passar olika lösningar.
  2. Det måste erbjuda gratis genomsökning (åtminstone) av problemen, eller en gratis testperiod. Det kan inte hävda något de inte erbjuder (t.ex. den bästa produkten utan en skyddsmodul m.m.)
  3. Det måste erbjuda en stabil kundtjänst och ”pengar tillbaka garanti”, åtminstone för de betalda applikationerna och tjänsterna.
  4. Det måste finnas ett bra rykte och ingen suspekt historia.
  5. Vi använder det eller har nyligen använt det själva.

Vi uppmanar våra användare att testa alla program och tjänster innan de köper eller utvärderar deras lämplighet. Du är under inga omständigheter skyldig att köpa någonting från oss eller från utvecklarna av verktygen som vi rekommenderar.