Ads by Name - Hur tar man bort

Ads by Name är irriterande popup-meddelanden som visas på webbläsare som är påverkade av ett reklamprogram. Direkt översättning är ”Reklam/ annonser av Name”, men vi följer originalet i den här artikeln. Oftast innehåller dessa kommersiella erbjudanden och omdirigerar användare till sponsrade hemsidor. Eftersom programmet använder sig av orättvisa metoder för att infiltrera och generera reklam som potentiellt kan leda användarna till farliga hemsidor, så rekommenderas det att det tas bort så fort som det bara går.

Om du har några frågor gällande borttagningen av viruset själv, vänligen ställ dessa dessa i kommentarsektionen nedan så kommer vi göra vårt yttersta för att besvara dom alla. För att lära dig mer om de specifika egenskaperna av Ads by Name, läs då gärna vidare i artikeln.

Om Ads by Name

Väl inne i datorn kommer Name att övervaka din internethistorik. Det samlar in information om vad du gör på internet och genererar sedan annonser som baseras på dina senaste sökningar eller sidor du besökt. Sedan visas annonserna märka med ”Ads by Name”, ”Name Ads” eller liknande varje gång som du surfar på internet. De flesta av dessa annonser erbjuder rabatter, kuponger eller billigare erbjudanden. Även om du vill spara pengar på dina köp så kommer du snabbt lägga märke till att Ads by Name är väldigt irriterande.

Ads_by_name_adware_virus_remove

Den mesta informationen som reklamnätverket behåller angående sidor du besökt sparas dessutom oftast i aggregerad form eller som loggar. Den här informationen delas delvis med deras partners, annars hade de inte kunnat sälja annonsplatser. En del reklamnätverk försöker att visa skräddarsydda annonser med (personliga). Detta behöver inte nödvändigtvis vara dåligt, men det är ett annat företag som övervakar ditt internetanvändande.

Namngivning av ”Ads by” parasiter

Namngivning eller namngivningssystem kan summeras som nedan (informationen är på Engelska):

Name Sample Type Leave? Remove?
Name of Semi legitimate Unrelated app TechFreeHelp, Browser Secure, MagnoPlayer Ads used to make money from free Apps When you installed app yourself it is legitimate When it is app you don’t know or from bundle
Name related to unknown apps Oybtfpencref, Lamzap Ads from fake software in bundles Never You should always remove them
Add or deal networks names Ad Rotator, Cheap Coupon When you installed it yourself and you need it Almost always remove them
Ads with errors in names Ads by name, Ads by not set, Ads by undefined or no add name at all Probably malware NEVER This is either untested adware or full malware and you should scan your pc.

Detta är flera versioner av den här särskilda parasiten. Den här infektionen kan i grund och botten visa vilken namn som helst på sina annonser. ”Name” är variabel och kan ändras till andra namn. Oftast är det namnet på programmet som reklamprogrammet installerats med och kan användas för att hitta det i Kontrollpanelen. En del av infektionerna var:

Ads by Oybtfpencref, Ads by Cheap Coupon, Ads by Great Find, Ads by MyDealBox, Ads by CB Ad Rotator, Ads by Proxygate, Ads by StormCloud, Ads by TechSmart, Ads by ToolCube, Ads by Torpedo Deals, Ads by YayZap, Ads by Audio Ads, Ads by Chart Choosing, Ads by Negmirvaaiw, Ads by Quiby, Ads by RockCoupon, Ads by Shop Discounts, Ads by Super Browser, Ads by SweetSurpriseSlots, Ads by System Checker, Ads by TechFreeHelp, Ads by ZoomApp, Ads by Browser Secure, Ads by Clksor, Ads by DealTool, Ads by E-shop, Ads by Forever Net, Ads by GameLagoon, Ads by Lamzap, Ads by MagnoPlayer, Ads by pickplus, , etc….

På grund av programmeringsfel används “Ads by name” eller “Ads by Not-set” ganska ofta med. Detta kan vara ett tecken på en trojan infektion med eftersom under semi-legitima förhållanden så kan det faktiska namnet av reklamprogram användas för att undvika att bli svartlistad snabbare.

Det finns speciella typiska versioner av det här skadeprogrammet som använder reklamnätverkens namn för att visa resultat. Oftast visar dessa nätverk annonser på endast hemsidor och skadeprogrammet försöker lura båda sidorna så att de inte blir blockerade från nätverket. De tydligaste exemplen på sådana parasiter är bl.a. Taboola ads, Revcontent, Adcash network och linkbucks & navlinks parasiter, som i sin tur visar reklam annorlunda. En del av dessa är inte längre aktiva eftersom skadeutvecklarna blockerats från nätverket.

Tyvärr så finns det inga möjligheter att stoppa Ads by Name eller någon version av det så länge som du inte avinstallerar reklamprogrammet som ansvarar för dom. Detta kan vara ganska svårt faktiskt. Nedan i artikeln finner du en guide om hur du gör just det. Glöm inte att du måste återställa inställningarna på alla de påverkade webbläsarna separat. Ads by Name kan visas på Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome och Safari. Detta är det enda sättet för att garantera att annonserna inte kommer tillbaka.

Här har du en video guide om hur man tar bort Ads by Name viruset från din dator:

Distributionsmetoder och typer av reklamprogrammet Name

Reklamprogrammet följer oftast med paketerad i andra gratisprogram (bundles), så det kan undvikas ganska lätt. Allt du behöver göra är att vara mer försiktig under installationsstegen av dina nya nedladdningar från internet, särskilt de som är gratis. Leta alltid efter ett avancerat installationsalternativ och följ varje steg noggrant. Om du ser förvalda alternativ för nedladdningar, då bör du klicka bort dessa då de troligen kommer lägga till potentiellt oönskade program som kan leda till massvis av annonser eller liknande konsekvenser. .Medan s.k. bundling själv är en legitim marknadsmetod, så missbrukas det av olika reklamprogram och kapare idag.

Tekniskt sätt kan det finnas flera sätt som programmet interagerar med ditt surfande. Det mest vanliga sättet idag är webbläsartillägg eftersom de är enkla att programera och sällan markeras som riktigt farliga. I en del fall köps eller kapas gamla tillägg och byts ut mot reklamvarianter. Sådana parasiter använder både annonsinjektioner och popup-meddelanden för att tjäna pengar.

Ett annat sätt är att fånga upp internettrafik med mer komplexa program. Dessa bör ha en avinstallatör i kontrollpanelens lista eller så är de direkta trojan infektioner och du måste då genomsöka datorn efter skadeprogram med ett borttagningsprogram. Om du visas popup-meddelanden innan du startar din webbläsare, då är det en tecken på skadeinfektion med. Sådana fall är inte sällsynta, men de associeras oftast med s.k. icke-signerade annonser (utan Ads by Name text).

Mer sällsynta fall är när en router eller internetleverantör fångar upp och injicerar annonser. I det första fallet så kan återställning av routern fungera. Oftast använder sig sådana annonser sig av ditt ISP namn som signatur. Det finns inte mycket du kan göra mot det andra bortsett från att använda en bra VPN lösning. Jag har skrivit angående det här ämnet i kapande sammanhang (Google redirect virus), däremot kan det användas för att injicera annonser med. Krypterad trafik kan inte lika enkelt modifieras så annonser bör inte dyka upp.

Det bästa sättet för att bli av med reklamprogrammet Name är att fullständigt genomsöka datorn med ett pålitligt anti-skadeprogram som t.ex. Reimage eller SpyHunter. Däremot, om du känner att du inte vill ladda ned något ytterligare anti-skadeprogram så kan du eliminera Ads by Name manuellt med. Om du inte har gjort detta tidigare så kan processen se komplicerad ut, av den anledningen har vi utvecklat en steg-för-steg guide för att hjälpa dig med detta – skrolla ned till slutet av artikeln och ta en titt på denna. Försök att slutföra varje steg korrekt så bör du kunna eliminera Ads by Name helt på egen hand.


Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Ads By Name och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Ads By Name och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Manuell borttagning av Ads by Name

Du tar bort Ads by Name genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Ads by Name installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Ads by Name .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Ads by Name från dina webbläsare

TopAvlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Ads by Name och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Ads by Name, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

TopAvlägsna Ads by Name från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till Ads by Name. Klicka på papperskorgen bredvid Ads by Name eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Ads by Name, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

TopAvlägsna Ads by Name från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Ads by Name och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Ads by Name, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Ads by Name från Microsoft Edge:Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg.  

TopAvlägsna Ads by Name från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill Ads by Name. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Ads by Name, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-ads-by-name

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *