Överdriven mängd pop-ups - Hur tar man bort

Popup-annonser eller bara pop-ups är en marknadsföringsmetod som för introducerades under den senare delen av 90-talet. Idag är det en av de mest populära metoderna för annonsering. Dessvärre är dessa annonser överdrivna och irriterande, sedan används de ofta av IT-kriminella som vill tjäna pengar på deras webbtrafik eller genom att stötta olika skadeinfektioner.

Även fast detta ser ut som ett oskyldigt sätt att annonsera någonting så kan pop-ups Pop-ups orsaka olika problem för den dagliga användaren. Faktum är att det kan vara problem med din dator som är orsaken till att popup-meddelanden ens visas när du använder internet.

Popup-meddelanden kan vara orsaken av ett reklamprogram eller andra typer av skadeprogram som körs på din dator eller webbläsare. De kan också visas på olika hemsidor på hemsidans ägares egen vilja, så det faktum att du ser pop-ups behöver inte betyda att din dator nödvändigtvis är infekterad.

Till slut så leder detta till ett dilemma – hur vet man om ens dator är infekterad och som en konsekvens visas en massa popup-reklam, eller är det ren otur att man hamnade på en hemsida som visar den här typen av reklam? Tja, det finns ett par starka indikatörer som kan hjälpa dig att ta reda på ursprunget av annonsen.

Pop-ups som orsakas av skadeprogram eller reklamprogram

Troligen det mest tydliga tecknet att din dator är infekterad med ett skadeprogram är att du får popup-meddelanden som är liknande eller exakt samma oavsett vilken sida du besöker. Exempelvis om du skulle notera en annons som är exakt samma som (“You have been randomly selected to spin and get 1 unclaimed reward” eller liknande), men de dyker upp på flera olika legitima hemsidor, då är det ett tecken på att din dator är infekterad.

Dessutom, oftast så Ser dessa annonser misstänksamma ut. Du kanske får erbjudanden som är för bra för att vara sanna eller bara vilseledande. Oftast har dessa som syfte att lura dig till en situation som du inte vill finna dig i. Däremot behöver inte skadliga popup-meddelanden visas som erbjudanden – de kan också varna dig om någonting.

Varnings-popups kan också vara resultatet av att ett skadligt program finns på din dator. De kan varna dig att din dator har några problem som måste åtgärdas och för det syftet behöver du installera något särskilt program eller ringa ett specifikt nummer. Det är så som skurkaktiga program, skador eller reklamprogram installeras på din dator. En påminnelse, om det händer repetitivt, då har du ett skadeprogram på din dator redan.

Hur bedragande pop-ups fungerar

Oavsett varför du ser ett popup-meddelande så kan de leda dig till riktigt tråkiga konsekvenser. Den här typen av annonsering är väldigt effektiv för att distribuera skadeprogram eller enkelt bedra användare, vilket IT-kriminella drar nytta av. Genom att enkelt klicka på ett vilseledande popup-meddelande så kan det resultera i att din dator infekteras med ett virus eller att du blir bedragen och förlorar pengar.

Troligen en av de mest populära typerna av bedragande pop-ups är Tekniska support bedrägerier. Det finns massor av dom – computer blocked scam, Google Chrome critical error scam, Your battery is damaged by viruses scam m.m. Planen är enkel – IT-kriminella får dig att tro att din dator har stora bekymmer och de erbjuder en enkel väg ur det hela.

Oftast så erbjuds du att ladda ned någon form av gratisprogram som ska kunna åtgärda problemet. Det är inte svårt att se att det inte fanns något problem från början och att programmet försöker lura dig på pengar. Du kan t.ex. begäras att köpa en ”Premium version” av programmet eller att betala en professionell tekniker som kan åtgärda problemet manuellt om inte programmet nu kan.

Dessutom, även om din dator skulle vara fri från virus nu, så kan de bedrägliga annonserna användas för att infiltrera olika skadeprogram till ditt system. Detta är en vanlig metod att distribuera skadeprogram på, så du bör vara mer försiktig gällande kostnadsfria erbjudanden att installera program, särskilt skadeprogram.

Till sist, skurkar kan försöka stjäla pengar direkt från dig utan att ens försöka stötta ett program. Du kan erbjudas att ringa ett särskilt nummer för att få hjälp. Virus som t.ex. Windows 10 License Has Been Corrupted eller Error #268D3 kommer försöka övertala dig att att ringa ett specifikt nummer och lösa en del tekniska problem. Till slut kommer de begära pengar av dig för att ge dig hjälpen som tydligen behövs eller för att köpa någonting.

Hur reklamnätverk och PPV fungerar

Idag använder de flesta reklamnätverken PPV system. PPV står för Pay Per View och erbjuder hemsidor:s ägare att driva in trafik till deras hemsidor. Det är ett effektivt sätt att främja hemsidor, produkter och tjänster eftersom köparen kan välja vilken typ av publik via ålder, intressen, utbildning eller annat som de letar efter.

Faktum är att de flesta reklaminfektioner utvecklas eller ägs av olika PPV nätverk. PPV nätverk levererar annonser till användare i form av pop-ups. För att kunna göra det behöver de däremot infektera datorer med ett reklamprogram först och det förklarar en hel del.

Det huvudsakliga målet för utvecklarna av reklamprogrammet är att infektera så många användare som möjligt och bygga en stor publik. Sedan behöver de finna företag eller personer som är intresserade av att främja någonting eller enkelt visa deras annonser till ägarna av de infekterade datorerna – på så sätt tjänar de pengar.

Det är inte en hemlighet att PPV nätverk är de mest populära bland IT-kriminella. Eftersom de inte kan annonsera på legitima reklamnätverk som t.ex. Google Adwords eller Facebook Ads, så använder de sig av alternativ som dessa för att driva in trafik till deras hemsidor. Med det sagt, om du blir utsatt för PPV annonser online, då får du högst troligen erbjudanden från skurkar. Däremot finns det vissa undantag och legitima tjänster eller hemsidor kan stöttas på dessa reklamnätverk med.

Domän-typer för pop-ups och de mest populära reklamnätverken

Det finns flera stora namn på marknaden av skadliga reklamnätverk. Detta inkluderar Adcash, Popcash, Propeller Ads Media, Taboola och flera andra. Troligen det mest ökända nätverket för reklamprogram är “Ads by Name“. Även fast inte alla infektioner ägs av samma företag så fungerar de flesta på samma sätt och utvecklades för samma syfte.

Alla PPV nätverk nämnda ovan använder sig av reklamprogram som webbläsartillägg, men det finns andra typer av reklamprogram som installeras direkt på datorn. Ett bra exempel är Provider Ads – det här reklamprogrammet installerar en s.k. Privoxy proxy server på datorn och all anslutning till internet görs sedan genom det. Detta tillåter viruset att implementera JavaScript koder på alla hemsidor som du besöker och visa annonser på så sätt.

Domän-namn av pop-ups kan även kategoriseras i flera olika typer:

Sub-domän börjar med lp – landningssida;

Sub-domän börjar med “statisk” eller “s.” – visar oftast annonser menade att visa bilder eller endast landningssidor;

Sub-domän börjar med “ad”, “adm” – visar oftast annonser.

Du måste hålla dig borta från slumpmässigt-döpta sidor som är orelaterade till produkterna visare i annonsen eftersom dessa är ett typiskt tecken på en skadeinfektion. Medan reklamnätverk och typiska landningssidor försöker att undvika kraftiga skadeprogram, så kan slumpmässiga hemsidor till utseendet vara lämnade eller nyligen infekterade. Exempel på liknande sub-domäner: ywi.jsst.net, 7hyzz.popularprizes.7112773.com ser väldigt misstänksamma ut.

(Följande tablå är på Engelska)

Type Typical danger level
AkamaiHD, Cloundfront, Cloudflare, etc. Content delivery networks low – regular static ads
Fully numeric subdomains or garbage like 23623326.com Throw-away domains High
lp.something.com Landing pages for various products low – medium
s.something.com, static.something.com Static pages low – medium
ads, adM in name Ad network pages typically low-medium, might be pay per view.

Det finns faktiskt ett par väldigt populära moln-baserade domän-namn som används för pop-ups. Oftast är de harmlösa, men vid felanvändning kan dom bli skadliga. En del av de okända exemplen är akamaihd.net och Cloudfront.net.

Hur man löser den överdrivna mängden pop-up problem

Oavsett vilken typ av infektion du har så är det klart bäst att hantera popup-meddelanden genom att genomsöka datorn med ett professionellt anti-skadeprogram. Du kan göra detta manuellt med genom att ta bort viruset på Kontrollpanelen och radera skadliga filer från din hårddisk. Däremot måste du då känna till namnen på de skadliga filerna som orsakar den överdrivna mängden popup-meddelanden.

För att veta vilket skadeprogram som körs på din dator, då bör du genomsöka den med Reimage eller SpyHunter. Genomsökningen tar ett par minuter oich programmet kommer att automatiskt hitta alla de skadliga filerna och programmen som finns i din dator, samt presentera dig med exakta namn.

Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Excessive Pop Ups och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Excessive Pop Ups och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Med den informationen kan du slutföra borttagningen helt själv. Såhär går det till:

  1. Öppna Kontrollpanelen genom att klicka på Windows knappen och välja ”Kontrollpanelen” (äldre versioner av Windows) eller högerklicka på Windows startikon och välja ”Kontrollpanelen” (Windows 10);
  2. Välj sedan ”Avinstallera program” alternativet ;
  3. Hitta applikationen som upptäcktes av anti-skadeprogrammet och välj alternativet ”Avinstallera”

Det var allt, nu bör inte popup-meddelandena störa dig längre. Om du inte känner för att gå igenom alla dessa steg eller om du misslyckats med en manuell borttagning, då kan du använda det automatiska alterantivet för att radera de skadliga filerna med ett anti-skadeprogram. Om du har genomsökt din dator med ett av våra rekommenderade verktyg och framgångsrikt hittat viruset, välj då bara borttagningsalternativet så kommer infektionen raderas automatiskt.

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-excessive-popups-types

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *