Hitman Pro recension

”Hitman Pro” är ett passande namn för SurfRight’s verktyg för borttagning av sabotageprogram – programmet märks knappt, är snabb och allra viktigast, duktig på att ta bort dina problem på ett enkelt sätt. Det enda som inte riktigt stämmer är priset – endast $19.95 om året, vilket är nästan hälften så mycket du får betala för några av de största namnen i branschen. Dessutom kan du testa på Hitman Pro i 30 dagar utan att någonsin betala ett enda öre och ta bort sabotageprogram med den under testperioden (30 dagar börjar när du tar bort ditt första sabotageprogram från systemet).

Hitman Pro 3.5 är molnbaserat, därför är den bara 6MB stor och kan utföra sitt arbete i en löjligt snabb fart. Det här verktyget är jättebra för mindre erfarna datoranvändare då den är väldigt användarvänlig men den kan också passa till mer erfarna datoranvändare eftersom den är väldigt anpassningsbar.

Kort sagt är Hitman Pro 3.5 ett bra litet program, som kommer ta bort sabotageprogram från ditt system precis som de allra bästa.

Nu till detaljerna

Scanningen

Även om scanningen är snabb borde den blandas ihop med grundhet. Faktum är att processen bakom denna scannern är ganska komplexa. Först använder Hitman en metod för att sålla igenom filer, markera de som blir underkända i ett test som består av flera faktorer, såsom skaparen, om filen är packad eller krypterad, om några rootkit metoder används, om det finns kommunikation med farliga sidor och om det finns några oroväckande kommentarer om filen på säkerhetssidor. Det finns bara några få exempel på faktorer som programfiler har lyckats undankomma misstankarna. 

Filerna som Hitman Pro 3.5 anser är misstänksamma förs sedan till molnet för att dömmas, som innehåller ESET Nod databaser samt Avira, a-squared och PrevX. Här hamnar också alla filer som är misstänksamma men som programmet inte är helt säker på vad för typ av infektion de tillhör, för att sedan laddas upp till en grupp experter som analyserar dem direkt.

Statistiken

Vi har testat Hitman Pro 3.5 på flera datorer, vissa av dem var rena och andra var infekterade. Så här såg det ut:

Hitman hittade i genomsnitt 90% av sabotageprogrammen på våra system, vilket är en väldigt hög procent. På tal om rootkits, vilket har blivit en allt mera viktig aspekt då rootkit teknologin har växt i popularitet, hittar Hitman nästan allt och får bättre betyg än något annat säkerhetsverktyg vi testat. En annan viktig aspekt av alla säkerhetsprogram nuförtiden är hur bra programmet hanterar skurkaktiga säkerhetsprogram. Enligt testerna är Hitmans poäng mycket högre än genomsnittet.

I allmänhet är statistiken bra, förutom ett faktum – Hitman lämnar massor av spår – hjärnmateria på väggarna i ditt Windows register.

Slutsats

Hitman Pro 3.5 är billig, faktum är att den är billigare än de flesta säkerhetsprogram (även de som misslyckas att få någorlunda bra poäng). Den är snabb och lätt, vilket gör den perfekt för ”low-end” system. Den är väldigt effektiv på att upptäcka ett spektrum av infektioner. Allt detta låter väldigt bra men så klart finns det också nackdelar.

Hittills är den största att Hitman inte erbjuder skydd i realtid, vilket betyder att du måste hela tiden scanna ditt system för att vara på den säkra sidan. Men eftersom scanningen bara tar omkring 2 minuter är detta inte ett jättestort problem, men det är fortfarande besvärligt vilket kan vara problematiskt i vissa fall. Det är därför Hitman borde komma tillsammans med ett annat säkerhetsprogram. Detta kan också lösa ett annat problem – spåren som Hitmans borttagnings jobb gör. Vi kan tryggt rekommendera Hitman Pro 3.5 till alla som har problem med sabotageprogram och som behöver en snabb lösning.

Källa: https://www.2-viruses.com/reviews/hitman-pro

Läs "Hitman Pro recension" på andra språk

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *