Delta Search Virus - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Sökmotorskapare
 

Delta Search är ett skadligt program som orsakar omdirigeringar till en sub-domän på delta-search.com webbplats. Detta program kategoriseras som en browser hijacker då den siktar mot att öka trafiken till en specifik hemsida och på så sätt få sin vinst. Pengarna genereras via visningen av de olika reklamerna i varje sökning i hopp om att du ska klicka på dem. Den hamnar i datorns system när man installerar gratis programvaror som kommer tillsammans med annonsprogram och hijackers. Vanligtvis används Delta Search virus eller relaterade verktygsfält till IE och plugin eller tillägg för andra webbläsare. Eftersom det inte blir något synligt på verktygsfält på Firefox och Chrome förutom att sökmotorn ändras blir det lite svårare att spåra. Faktum är att det inte finns användbara funktioner förutom att sökningarna är kapade vilket ännu ett bevis för att Delta Search är ett väldigt skadligt program. Det är möjligt att den också distribueras med Trojaner.

Delta Search virus ändrar din inställningarna på din webbläsare så som din standard söksida, startsida, några förändringar i internet inställningarna och så vidare. På så sätt omdirigeras all söktrafik genom deras startsida, vilket kan fånga upp information om saker du letar efter. Eftersom du inte får byta eller använda olika sökmotorer. Detta är inget att inte ta seriöst. Ytterligare kommer Dela Search virus att installera program som fryser webb-läsarinställningar och återupptar dem efter varje omstart. Detta görs för att förhindra att instruktionerna om ”avinstallation” som erbjuds på deras hemsida, från att vara användbar. 

Delta Search underhålls av annonser. Därför kan du bli omdirigerad till andra webbplatser som innehåller infektioner från sabotageprogram. De kan installeras ganska lätt på din dator. Vanligtvis följer elakartad register rengöring och vanliga annonsprogram för webbläsare, som visar till och med mer reklam, med sök-kapningar.

Våran research visar att Dela Search tidigare använde sig av namnet Claro Search. Detta är en välkänd hijacker, men nu ersatt med Delta. Det finns ytterligare ett par välkända versioner (hostade på separata sub-domäner): Mixi DJ och VisualBee. Dessa versioner visar sina egna namn men använder samma sökmotor, samma fula knep och därför helt enkelt samma. 

Du rekommenderas att omedelbart ta bort Delta Search virus när du har märkt av den på din dator. Tveka inte och kör en full scanning av systemet med ett respekterat anti-spionprogram, till exempel Spyhunter. Glöm inte att manuellt ändra din sökleverantör till den du föredrar. Om du vill ta bort hijackern själv kommer dessa instruktioner: 

Först måste du ta bort Delta Search och relaterade program från Kontrollpanelen och webbläsarens plugins. I Kontrollpanelen rekommenderar jag att avinstallera ALLA program som installerades på samma datum som när problemen började uppstå. Vissa versioner av detta viruset installerar programvara som blockar ändring av webbläsarens inställningar. Dessa typer av program heter Browser Protect, Sprotect eller liknande. För att identifiera dessa, kan scanning med Spyhunter vara praktiskt. Du kan också använda andra anti-annonsprogram. 

Efter att blockeringen av webbläsarens inställningar har upphört, kan du avinstallera tilläggen och få tillgång till Delta Search virus smittade inställningar i din webbläsare.

Hur man tar bort Delta Search virus från Internet Explorer:

 1. Klicka på pilen på höger sida av sökfältet. 
 2. Gör följande: På IE8-9 välj Hantera Sökleverantör, på IE7 klicka på Hantera Sökmotorer
 3. Radera Delta-search.com från listan

Hur man tar bort Delta Search från Firefox:

 1. Skriv ”about:config” i adressfältet. Detta kommer öppna sidan med inställningar.
 2. Skriv ”keyword.url” i sökfältet. Högerklicka på den och radera den.
 3. Skriv ”browser.search.defaultengine” i sökfältet. Högerklicka på den och radera den
 4. Skriv “browser.search.selectedengine” i sökfältet. Högerklicka på den och radera den.
 5. Sök efter ”browser.newtab.url”. Högerklicka på den och radera den. Detta ser till att söksidan inte startar i varje ny flik.
 6. Om inställningarna återkommer och inget dyker upp vid scanning med anti-sabotageprogram: Stäng Firefox, öppna Utforskaren och skriv in %AppData% i adressfältet. Skriv in user.js i sökfältet. Döp om den här filen om den existerar och starta Firefox igen. Du kommer behöva repetera de ovanstående stegen igen.

Hur man tar bort Delta Search från Google Chrome:

 1. Klicka på ikonen som innehåller tre horisontella sträck på webbläsarens verktygsfält
 2. Välj inställningar
 3. Välj Grunderna->Hantera sökmotorer
 4. Radera onödiga sökmotorer från listan
 5. Gå tillbaka till inställningar. Vid start välj Öppna Startsidan (du kan också ta bort oönskade sidor med knappen ”ta bort”)

Notera att du kan bli tvungen att scanna med anti-sabotageprogram om problemen med Delta Search fortsätter – Vi kan inte avfärda att verktygsfältet kan vara installerad med hjälp av ett sabotageprogram. I sådana fall, gör om scanning med Spyhunter, Hitman Pro eller använd Adwcleaner. 

Här är en video på borttagnings guide:

Automatisk Delta Search Virus verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Delta Search Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure 

Liknande bilder

 
related image #1 from Delta Search Virus
     
 

Om författaren

 
februari 10, 2014 10:18, februari 10, 2014 11:21
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *