Taboola Ads - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Reklamprogram
Andra namn: Taboola
 

Taboola Ads är en datainfektion som har ett huvudsakligt mål – att överflöda dina webbläsare och på så sätt tjäna pengar. Reklam som levereras av Taboola Ads kan både distrahera och irritera, så vi föreslår dig att du inte behåller denna oönskade applikation. Dessutom kan både dina webbläsare och datorns prestanda slöas ned för att ytterligare reklam tar mer tid och resurser att laddas.

Om du nu letar efter ett sätt att bli av med detta skadliga verktyg, då rekommenderar vi dig att skaffa dig ett pålitligt anti-skadeprogram. Reimage eller Plumbytes bör fungera ypperligt för detta. Installera enkelt ett av dessa program på din dator och utför sedan en fullständig genomsökning av datorns alla lagrade filer. En av dessa applikationer kommer att upptäcka och eliminera infektionen på några få ögonblick. Dessutom skyddar din din dator framåt i tiden mot liknande infektioner, så det är värt att ha det installerat. Självklart kan du använda dig av ett eget anti-skadeprogram med.

För er som inte vill ladda ned något ytterligare anti-skadeprogram har vi förberett manuella borttagningsinstruktioner för reklamprogrammet Taboola Ads – dessa kan du hitta nedan i artikeln. Gör ditt bästa med att slutföra alla stegen korrekt så bör du kunna eliminera Taboola Ads helt på egen hand.

För att lära dig mer om de specifika egenskaperna av Taboola Ads, vänligen fortsätt läs vidare i artikeln. Om du har några frågor som relaterar till borttagningen eller viruset, ställ då gärna dessa i kommentarsfältet nedan så kommer vi att göra vårt yttersta för att bistå med hjälp.

Om reklamprogrammet Taboola Ads

Detta skadliga program agerar som ett tillägg till webbläsare och är fullständigt kompatibel med de flesta populära webbläsarna som finns. Dessa inkluderar Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer, Microsoft Edge samt Safari. Detta betyder att även Apple användare kan drabbas.


Taboola_ads_adware_virus_remove

Reklam som leveraras av Taboola Ads kan komma i alla möjliga former. Exempel på dessa är popups, pop-under, textreklam, banderoller och textannonsering (contextual advertisment). En ny flik eller fönster med reklam kan även öppnas slumpmässigt.

Oftast dyker denna reklam upp på internethandelssidor som t.ex. eBay eller Amazon. Du kommer att erbjudas att köpa särskilda produkter eller tjänster för väldigt attraktiva priser. Fall inte för detta trick – de flesta av dessa erbjudanden är nämligen falska och endast ett knep för att vinna din uppmärksamhet och få dig att klicka på dom, detta är ingenting vi rekommenderar. Om du klickar på reklam som visas av Taboola Ads, då kommer du att omgående bli omdirigerad till en annan hemsida som kan vara ägd av olika kriminella inom internetvärlden, som t.ex. kapare eller bedragare. På så sätt kan din dator infekteras med andra virus, eller om du försöker att handla något hos dessa så riskerar du att bli bedragen på dina pengar.

Taboola Ads kan även samla in personlig information som t.ex. din internethistorik, internetsökningar, mest besökta hemsidor och din IP-adress. Sedan skräddarsys annonserna baserad på inhämtad information för att göra dessa ännu mer relevanta och attraktiva för dig. På så sätt ökar chanserna att just du klickar på dom. Detta är det huvudsakliga målet för utvecklarna av Taboola Ads, de får nämligen betalt för varje gång du klickar på dom.

Reklamprogrammet Taboola Ads distributionsmetoder

Taboola Ads följer oftast med paketerad i olika gratisprogram som kan laddas ned från internet. Exempelvis om du skulle ladda ned och installera ett gratisprogram från en opålitlig hemsida, då finns det en risk att det installeras bredvid utan att varna dig om det.

För att undvika detta rekommenderas det att du alltid håller ett vakande öga under installationsprocessen av gratisprogram. Hoppa aldrig över något steg och se till att leta efter ett avancerat installationsalternativ. Om du under installationen noterar ytterligare tillägg som du inte känner till som försöker installerad bredvid – avsluta då installationen omgående då det troligen är Taboola Ads eller ett annat oönskat program.Automatisk Taboola Ads verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Taboola Ads och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av Taboola Ads

Du tar bort Taboola genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Taboola Ads installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Taboola and related parasites like Viralyet.com – ett omdirigerande virus .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Taboola Ads från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Taboola och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Taboola Ads, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Taboola från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till Taboola Ads. Klicka på papperskorgen bredvid Taboola eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Taboola Ads, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Taboola från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Taboola Ads och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Taboola, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Taboola Ads från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör Taboola Ads ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Avlägsna Taboola från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill Taboola Ads. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Taboola, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Manuell borttagning av Taboola Ads

 
Processer:
 

Taboola Ads skärmdumpar

 
     
 

Om författaren

 
april 27, 2017 09:32, juli 13, 2017 12:12
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *