MacRapidizer PUP - Hur tar man bort

MacRapidizer kategoriseras som ett PUP (potentiellt oönskat program på svenska). Det är ett verktyg med syfte att få din Mac snabbare och mer organiserad. Om du tar dig en titt på deras officiella sida på macrapidizer.com, då kommer du att se denna beskrivning – “game changer in Mac care. It is aimed at Making Mac system Optimization Efficient, Sustainable & Trustworthy”. Tyvärr är denna lockande text vilseledande.

De optimerande funktionerna av det här verktyget är ytterst misstänksamma och det kommer definitivt erbjuda en del oönskad konsekvenser som får din Mac slöare. Det finns även en risk att det tar inte andra skadliga program till systemet. Dessutom kan du få uppleva en utökad mängd reklam som är läskiga eller överdrivna.


MacRapidizer PUP removal

Om du har installerat MacRapidizer på din dator eller om det installerades automatiskt, vänligen läs igenom artikeln och lär dig varför den här applikationen anses vara oönskad – sedan självklart hur du tar bort det så snabbt som möjligt.

Varför MacRapidizer är oönskad

Den huvudsakliga anledningen till att MacRapidizer anses vara oönskad eller t.o.m skadlig är falska positiva resultat. Omgående efter installationen kommer MacRapidizer genomsöka din dator och kontrollera olika Komponenter av systemet – processor, minne, hårddisk, batteri (om det är en laptop), pausade appar m.m. Med andra ord kommer de säkerställa att hårdvaran av ditt system fungerar som det ska.

Dessa parametrar kanske är tillförlitliga, men det finns ytterligare funktioner som finns tillgängliga endast om du köper pro-versionen av applikationen. Pro-versionen tillhandahåller funktioner som t.ex. Uppstart-boost eller Strömsparare. Självklart vore det bra om din Mac startade snabbare eller använde mindre ström, men det finns massor av kostnadsfria verktyg tillgängliga som kan utföra detta åt dig och MacRapidizer kommer rent ut av tvinga dig till att betala och köpa pro-versionen.


MacRapidizer PUP screen

Vi har redan nämnt att falska-positiva resultat är någonting du kan förvänta från den här applikationen och det gör det för ett syfte – att måla en bild om att din dator är i ett väldigt dåligt skick (även om det inte är det), så att du behöver MacRapidizer för att lösa dina problem. Detta är både orättvist och skadligt.

Bortsett från ovan kan du förvänta dig mer reklam som erbjuder olika tjänster och varor. Detta är anledningen till att MacRapidizer anses vara oönskad. Det innehar en del funktioner som relaterar till reklamprogram eftersom denna reklam kan leda dig till potentiellt farliga hemsidor.

Det finns massor av kostnadsfria skurkaktiga system optimerare och potentiellt oönskade program som denna – Mac Tonic, Mac Cleanup Pro eller Mac Space Reviver. Oftast delar de samma funktioner och tvingar användare att köpa en premium version, även fast det varken är nödvändigt eller användbart överhuvudtaget.

Hur detta PUP infekterade din dator

MacRapidizer PUP kan eventuellt laddas ner direkt från App Store, men om det syns på din dator från ingenstans så har MacRapidizer troligtvis infiltrerat din dator via vilseledande metoder.

Oftast följer program som denna tillsammans med andra kostnadsfria program so kan laddas ner från internet. När du laddar ner och installerar en kostnadsfritt och legitimt program, då finns det en risk att MacRapidizer eller en liknande infektion följer med bredvid utan att varna dig om det.

Bästa sättet att undvika detta på är att hålla din dator säkrad med ett anti-skadeprogram som erbjuder realtidssskydd – vi rekommenderar Plumbytes eller Malware Fighter.

Hur du eliminerar MacRapidizer

Först och främst bör du försöka avinstallera MacRapidizer manuellt som ett vanligt Mac program – klicka och dra ikonen till papperskorgen, öppna bibliotek mappen och eliminera alla filer som relaterar till den här applikationen.

Tyvärr fungerar inte ovan ibland och då behöver du hjälp av ett anti-skadeprogram som kan ordna detta åt dig. Försök att använda Reimage verktyget för Mac eller Combo Cleaner och genomsök din Apple dator med det. Efter ett par minuter bör MacRapidizer vara automatiskt eliminerad och aldrig komma tillbaka igen.

Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Macrapidizer Pup och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Macrapidizer Pup och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-macrapidizer-pup

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *