Mac Cleanup Pro virus - Hur tar man bort

Mac Cleanup Pro virus

Mac Cleanup Pro är en av många skurkaktiga applikationer som finns för Mac datorer utvecklade av det okända företaget PCVARK. Det finns inga tvivel om att den här produkten är skadlig på grund av alla de karaktärsdrag som det har. Dessa karaktärsdrag inkluderar att infektera så många användare som möjligt och tvinga dessa att köpa den fulla versionen av det potentiellt oönskade programmet, vilket inte heller är billigt. Tar du en mer noggrann titt på företagets sida, då kommer du att bli överraskad över hur många liknande skräp-produkter de har. US System Care, Mac Tonic och Identity Protector är några få av många.

Det verkar som att Mac Cleanup Pro är en senare version av verktyget Advanced Mac Cleaner, men är ännu inte officiell på PCVARK:s hemsida. Däremot är det överraskande utbrett utan hjälpen av iTunes app butik eller liknande platser på internet. För närvarande installeras Mac Cleanup Pro via antivirus skräppost kallad ‘Your Mac Is Infected With 3 Viruses!‘ som kan dyka upp på din webbläsare när som helst. Kan det vara så att Mac Cleanup Pro viruset lurade dig till att ladda ned programmet och nu blir du inte av med det? Eller installerades det automatiskt efter att du klickat på en annons online? Oavsett orsak så kommer Mac Cleanup Pro agera på samma sätt överallt – demonstrera envishet, orsaka omdirigeringar, popup-meddelanden, reklam, upptäcka falska virus och tillslut lura dig på dina pengar.

Om du vill lära dig mer om varför Mac Cleanup Pro inte är värd att behålla och hur du blir av med de envisa filerna, då har du hamnat helt rätt. Teamet på 2-viruses.com kommer att dela sin kunskap med dig och lära dig hantera den här infektionen, så vänligen läs vidare.

Vad är Mac Cleanup Pro

Mac Cleanup Pro har som syfte att vara ett optimeringsverktyg som dela kan upptäcka skadeprogram, men även hantera loggar, skräp, cache och ironiskt nog skurkaktiga appar. Sådana funktioner som kombineras med en sofistikerat design ger ett intryck att detta Mac program kan komma väl till användning och även vara värd 118 USD – särskilt efter att det har räddat dig från 3 farliga virus som upptäcktes på din Mac!

Om du inte har listat ut det än – början med 3 virus, vilket påbörjas av installationen av Mac Cleanup Pro från början, och som sedan slutar med en genomsökning av systemet som hävdar att din Mac har hundratals fel, är självklart inte äkta. Detta är endast ett s.k. Scareware (skrämselprogram) som får dig att köpa produkten. Även VirusTotal.com scan visar att det inte finns någonting positivt med Mac Cleanup Pro och markerar installatören ‘MacCleaner.pkg‘ som Application.MAC.AMCleaner.JJ. Mac Cleanup Pro är inte ett virus i sig själv, men det är enklare för användare att se det så på grund av dess skadliga utföranden.

När Mac Cleanup Pro viruset väl har tagit sig in i systemet, då kommer det starta sina ondskefulla handlingar genom att kopiera sig själv i olika platser för att säkerställa sin närvaro, oavsett hur mycket användaren försöker att bli av med det. Därefter kommer det dyka upp och erbjuda en genomsökning av din Mac för att åtgärda de virus som skadar enheten. Detta är typiskt för andra skurkaktiga applikationer som t.ex. Safe PC Cleaner, PCProtect eller Mac Space Reviver. Även om din Mac är ny så kommer Cleanup Pro lyckas hitta på systemfel som visas som kritiska fel, vilket behöver omgående hantering – eller snarare få dig att köpa produkten.

Självklart bör du hålla dig så långt borta från Mac Cleanup Pro som möjligt. Den här optimeraren ses som relaterad till Cobalten omdirigerande virus, som i sin tur är ett ytterst påträngande skadeprogram. Detta är ytterligare en anledning till att bli av med skapelsen av PCVARK om det redan installerats. Dessutom riskerar du ditt kreditkort och andra personliga uppgifter om du väljer att betala.

Hur infekterar Mac Cleanup Pro PUP datorer

Som vi redan har nämnt så börjar allting via en olycklig omdirigering till en av många hemsidor, som t.ex. www.apple.com-system-security.live, vilket i sin tur genererar falska skaderapporter som hävdar att ”Din Mac är infekterad med 3 virus!” eller att trojanen (e.tre456_worm_osx) har upptäckts i systemet. Sedan pressas du på att åtgärda detta på några minuter med detta ”professionella säkerhetsverktyg”, vilket passande erbjuds på samma popup-meddelanden. Om du inte gör detta hävdar det att din Mac kommer att drabbas av intrång helt och hållet. Sådana omdirigeringar noteras vilseleda användare för att klicka på skadliga annonser eller så kan de vara drabbade av ett annat hot som t.ex. ett reklamprogram eller omdirigerande virus som Cobalten.com (men inte nödvändigtvis).

Om du Känner igen att 3 virus meddelandet är ett bedrägeri och stängde ner fönstret säkert, då är ditt system inte infekterat. Däremot är det en helt annan sak om du klickade på ”Scan” knappens om finns. Som du kan se av vår Gif ovan, så tar det dig till en annan sida som begär att ”nedladdning krävs” för att slutföra handlingen. Där (vid bekräftelse) kommer installationen av det skurkaktiga programmet Mac Cleanup Pro starta på din Macintosh. Det kan ta ett par sekunder och du kanske inte ens noterar hur den Skurkaktiga optimeraren smyger sig in, men dessa få klickningar räcker för att det ska ta sig in utan tillåtelse.

Hur du tar bort Mac Cleanup viruset

Gällande borttagning så kan Mac Cleanup Pro bli en riktiga utmaning att bli av med. Glöm inte att utvecklaren PCvark är professionell med detta lömska företagande av potentiellt oönskade program – ju svårare borttagning, desto större chans till sälj av s.k. Malvertise m.fl. Självklart bör du försöka ta bort Mac Cleanup Pro som alla andra program – genom att stoppa processen och ta det till papperskorgen, men vi kan inte utlova framgång här.

Vad vi känner till är att ett mer pålitligt och faktiskt fungerande säkerhetsprogram kallad Combo Cleaner upptäcker och tar bort Mac Cleanup Pro utan problem. Detta multi-funktionella program uppmärksammas positivt av vanliga Mac användare och professionella, med andra ord kommer det inte att överraska dig med falska resultat. (Vad är ett falskt anti-spionprogram) är också fantastisk eftersom det kan upptäcka andra skadeprogram som kan ha orsakat popup-meddelandena från början. Dessutom har Combo Cleaner alla de funktioner som Mac Cleanup Pro låtsas tillhandahålla.

Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Mac Cleanup Pro Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Mac Cleanup Pro Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-mac-cleanup-pro-virus

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *