Iobit Malware Fighter recension

IObit Malware Fighter är ett verktyg som är dedikerat att kämpa mot olika virus och skadeprogram. Det finns både en kostnadsfri och en Premium version av verktyget, men den kostnadsfria versionen är väldigt begränsad och kommer inte erbjuda många säkerhetslösningar.

Även fast de flesta anti-skadeprogrammen och antivirus verktygen kommer från företag i Europa eller USA, så utvecklades och släpptes Malware Fighter i Kina. Däremot bör inte det vara ett problem för dig – istället bör du utvärdera vad programmet har för faktiska funktioner och vad du får för 19.95 USD. Det är priset för ett år och för en dator, samt att programmet fungerar endast på datorer med Windows OS. Däremot, om du vill lägga till ytterligare funktioner som t.ex. backup CD eller en utökad nedladdningstjänst, då behöver du betala mer.

Priset är väldigt låg jämfört med andra anti-skadeprogram som för närvarande finns tillgängliga på marknaden – exempel på detta är SpyHunter eller Reimage. Däremot rekommenderar vi inte att du endast fokuserar på priset – funktion och möjligheter att skydda din dator mot skador och virus är mycket viktigare.

Det finns som sagt en kostnadsfri version, så du kommer kunna prova på Malware Fighter utan att betala en krona. Självklart är den kostnadsfria versionen väldigt begränsad och kommer endast ge dig Standard funktionerna av anti-skadeprogrammet, standard realtidsskydd och flera andra säkerhetsfunktioner online. Trotts detta kommer du att kunna kontrollera gränssnitt och övriga multi-funktioner.


Malware Fighter

Gällande gränssnittet, det är faktiskt vad som gör IObit Malware Fighter så enkel och behaglig att använda. Däremot saknar anti-skadeprogrammet en del önskade element, vilket kan vara viktigare och är även någonting vi kommer att gå igenom inom kort. Låt oss först gå igenom de huvudsakliga funktionerna av applikationen.

Anti-skadeprogrammets skydd


Malware Fighter Anti-Malware


Malware Fighter Ransowmare Protection

Utvecklare av Malware Fighter hävdar att programmet kan utföra följande funktioner:

Skade- och virusskydd med BitDefender antivirus motor;

Separat lagring för de viktigaste filerna;

Skyddande videokamera mot otillåten tillgång;

Ransomware skydd;

Skydd mot skador från externa enheter;

Realtidsskydd.

Den huvudsakliga antivirus motorn tillhandahålls av BitDefender, så om du litar på det här programmet så kan du även lita på Malware Fighter. En av de mer oroande sakerna är saknaden av labb-resultat. Antivirus test-laboratorium kontrollerar topp antivirus verktyg och det finns inga rapporter om Malware Fighter. Däremot fick BitDefender 9,8 av 10 i poäng av 5 olika tester, så du kan säkerligen förvänta dig någonting liknande med Malware Fighter.

Realtidsskyddet och scannings-förmågan (genomsökning) placerar dock IObit Malware fighter bakom andra konkurrenter. Det kan ta flera minuter innan Malware Fighter faktiskt finner några skadliga filer som försöker ta sig in i ditt system och i en del fall kan det vara försent.Själva genomsökning kan ta en aningen längre tid än vad vi skulle vilja att det gjorde.

Samma sak gäller upptäcksförmågan. Även fast Malware Fighter stöttas som ett program med en enorm virus-databas, så kan det inte jämföra sig med större anti-skadeprogram och en del möjligen skadliga eller oönskade filer kanske inte upptäcks alls. Sedan kan det även upptäcka legitima filer som skadliga och förvirra användaren.

I övrigt kan anti-skadeprogrammets skydd och scanning-förmåga behöva en del arbete minst sagt. Å andra sidan är det ett billigare verktyg som bör räcka som ett standard-skydd mot de mest vanliga hoten.

Malware Fighter skyddet mot ransomwares

Ett dedikerat skydd mot ransomwares är ingenting du kan förvänta dig från alla anti-skadeprogrammen. Oftast skyddar anti-skadeprogram och antivirus program datorer mot ett ransomware på samma sätt som de skyddar mot andra skador – genom att identifiera skadliga filer och döda den skadliga processen eller ta bort dessa.

Malware Fighter erhåller ett utökat skydd i det här fallet. Ett ransomware kan använda sig av avancerad teknologi för att ta sig förbi ditt skydd – med andra ord kan det vara bättre att skydda mot otillåten tillgång snarare än att endast fokusera på de skadliga filerna. Det betyder att även om ett ransomware tar sig in i din dator, så kommer Malware Fighter se till att skydda dina filer mot kryptering och stoppa möjligheten att öppna eller ändra dina filer.

I verkligheten ser det ut såhär: ett ransomware försöker att få tillgång till dina filer och Malware Fighter lägger märke till detta, automatiskt blockerar det och frågar sedan användaren om detta bör tillåtes eller ej. Användaren av datorn har alltså fortfarande kontrollen.

Den här funktionen stöttas som ett effektivt verktyg som kan skydda användare mot ökända virus som t.ex. WannaCry eller NotPetya och på så sätt spara en hel del pengar. En del IT-säkerhetsforskare har faktiskt testat den här funktionen med riktiga versioner av ransomware infektioner och det fungerade överraskande bra – Malware Fighter lyckades framgångsrikt hitta och stoppa alla skadliga utföranden.

Medan anti-skadeprogrammets genomsökningsförmåga må vara den svagaste länken, så får skyddet mot ransomwares en att verkligen tänka om. Det blir svårt att hitta ett verktyg som kan göra bättre ifrån sig än Malware Fighter gällande skydd mot ransomwares. Kom ihåg att ransomware infektioner är väldigt populära och brett spridda idag, så det kan enkelt nå dig vilken dag som helst.

Övergripande prestanda av IObit Malware Fighter

IObit Malware Fighter har uppenbart svagheter när det gäller det vanliga skyddet från skadeprogram som t.ex. sökmotorskapare eller reklamprogram. Andra verktyg fungerar mer effektivt och är snabbare på att upptäcka hot. En annan nackdel – den kostnadsfria versionen av Malware Fighter är väldigt begränsad och du kan tyvärr inte se mycket av dess funktioner utan att köpa Pro-versionen.

Å andra sidan, det är inte särskilt dyrt och har ett fantastiskt skydd mot ransomware infektioner – vilket är fantastiskt. Det är den bästa lösningen om du redan har ett anti-skadeprogram, men vill utöka det med ett dedikerat verktyg för att verkligen skydda dig mot ett ransomware.

Positiva sidor av IObit Malware Fighter

  • En av de billigaste lösningarna för anti-skadeprogram;
  • Realtidsskydd;
  • Välutvecklat gränssnitt;
  • Stor variation av funktioner.

 

Negativa sidor av IObit Malware Fighter

  • Slö scanning (genomsökning);
  • Inte ett fantastiskt antivirus program;
  • Kan enkelt inaktiveras;
  • Slö upptäcksförmåga.

 

Källa: https://www.2-viruses.com/reviews/iobit-malware-fighter

Läs "Iobit Malware Fighter recension" på andra språk

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *