TrackId=sp-006 - Hur tar man bort

Har ditt Chrome eller Internet Explorer nyligen börjat visa sökresultat på Tyska? Har du problem med att systemet svarar segare och segare varje gång du använder det? Har du noterat att varje URL har fått en tilldelad ‘?trackid=sp-006’ rad i slutet? Om du känner igen någonting av detta, då är det högst troligt att du har blivit infekterad med ett TrackID virus.

Parasiten är inte en vanlig sökmotorskapare som skryter med att ändra startsida och sökleverantör, eller visa massor av annonser. Denna är mer lömsk och det kan ta en aningen längre tid innan du lägger märke till att ditt system är infekterat. Under tiden fortsätter det övervaka din internetaktivitet, dina sökningar och ändrar även ditt www som du ser.


?trackid=sp-006 virus

Hittills vet vi att trackid=sp-006 installeras tillsammans med andra skadeprogram och resulterar i en reducering av OS säkerheten. På grund av detta kan nya hot enkelt ta sig in i din PC med i efterhand. För att spara din personliga information, undvika att bankinformation avslöjas, utöka systemets prestanda och hålla maskinen allmänt ren, då rekommenderar vi dig att läsa vidare i artikeln så du vet hur du blir av med det irriterande ?trackid=sp-006 viruset för gott.

Varför behöver du ta bort TrackID=sp-006 viruset

TrackId infektionen är inte lika spektakulär som sökmotorskapare, ransomware, reklamprogram m.m. Medan funktionerna är mer eller mindre likartade, så är det här viruset mer specifik och riktar in sig i huvudsak på användare med Chrome eller IE som huvudsaklig webbläsare och Google som sökmotor. Detta tillåter parasiten att hålla sig gömd längre, men samtidigt fortsätta med sitt ondskefulla arbete.

Efter att det har kapat systemet med hjälp av andra PUP:s, reklamprogram, trojaner, så kommer ?trackid=sp-006 hotet börja lägga till en rad på varje adress som ansluter användaren till tyska sidor och sökresultat. En del användare har noterat att deras vanliga Google startsida ändrats till www.google.de (Tyskland) och ibland www.google.com.br (Brasilien), samt resterande tid som www.google.com/?trackid=sp-006 istället för www.google.com.

Oavsett hur mycket du försöker att radera denna irriterande rad så kommer inställningarna att återställas till den tidigare. Med andra ord kommer trackid=sp-006 hotet tillbaka efter en halvtimme eller så försvinner det inte alls. Offer omdirigeras till tyska sidor som tillhandahåller värdelösa sökresultat på tyska, samt får deras webbläsare att arbeta så segt att det tar tid att bara skriva någonting eftersom OS inte kan hänga med tangentbordet.

Dessa irriterande egenskaper är endast toppen på isberget och det finns andra skadliga beteenden som kaparen TrackID utför. Det har möjligheten att övervaka allting du skriver online. Det kan vara namn, nummer, födelsedatum, kreditkortsinformation, lösenord, kryptoinformation, kontakter, medicinsk information, meddelanden och mycket annat. En del av denna information kan sedan användas för marknadsföring online och mer personlig information kan säljas på DarkNet så att andra kapare kan använda det emot dig.

Även fast trackid=sp-006 endast kan arbeta inom ramen av en webbläsare och inte orsaka så mycket skada mot själva Windows, så kan det fortfarande övervaka din anslutning och bjuda in/ kommunicera med skadeprogram som äventyrar hela system. Du bör vara väldigt försiktig eftersom TrackId inte behövde be om lov för att installeras, vilket betyder att andra skadliga program inte heller kommer göra det.

Hur skadeprogrammet TrackID=sp-006 infekterade din PC

Enligt ett hav av kommentarer på Hjälpforum för skadeprogram, så är infektionen ?trackid=sp-006 en konsekvens av ett skadligt program eller en PUP installation som t.ex. WSE Vosteran, Astromenda Search Engine, Trovi, men en del användare har även rapporterat att deras helt nya dator redan kom med TrackId viruset.

IT-hot går aldrig ensamma, ska du därför ladda ned ett program eller tillägg som är misstänksamt (eller legitim, men ifrån en obehörig hemsida), så kommer du högst troligen få en del överraskningar – möjligen TrackID=sp-006. Infektion på grund av slarvigt beteende är enkla att förstå, du ser enkelt ett program som du tror är pålitligt och utan eftertanke laddar ned det, sedan märker du att det endast är ett paket fylld av skadeprogram och nu är systemet äventyrat.

Däremot kan du få TrackID infektionen även om du är försiktig. Dessa användare som redan har fått deras datorer förstörda av ?trackid=sp-006 viruset har nämnt att deras OS kom med ett paket av startprogram – de mest vanliga programmen som användare använder sig av (PDF verktyg, redigera foto, noteringar, systemoptimerare). Detta är troligen orsaken till problemet.

Det betyder inte att varje dator har förinstallerade program som denna, men en del leverantörer kommer att ladda ned ett paket av Gratisprogram från hemsidor som t.ex. download.com, snapfiles.com, filecluster.com m.fl. Dessa hemsidor är inte dåliga och har en hel del s.k. Shareware som du inte behöver betala för, men som ibland kan innehålla ett och annat PUP som kan leda till framtida mer seriösa infektioner. Detta gäller särskilt om den nya datorn inte har ett sofistikerat antivirus program.

När du väl öppnat en misstänksam installation så ger den dig ett litet fönster som frågar om du vill installera ytterligare program tillsammans med det huvudsakliga programmet. De flesta användare hoppar över det här steget utan att notera alternativen, vilket i sin tur kan leda till riskfyllda program som du inte önskade få.

Hur du tar bort TrackID viruset

I början av den här infektionen under 2015 så var inte särskilt många antivirus och anti-skadeprogram kapabla att upptäcka det irriterande ?trackid=sp-006. De kunde ta bort det grundläggande problemet som ofta var något PUP, men webbläsarens inställningar återgick till det dåliga och det gick inte att bli av med det onödiga URL-tillägget.

Trackid=sp-006 är nämligen inte en faktisk parasit och det blev svårt att upptäcka det med program som är skapade för riktigt skadliga virus. Däremot kan dagens databas tillåta dessa att hantera det och ännu bättre är att de även kan ta bort andra virus som tagit sig vid sidan av. Av de anti-spionprogram som kan upptäcka trackid=sp-006 viruset rekommenderar vi Spyhunter och Reimage.

Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Trackidsp 006 och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Trackidsp 006 och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Manuell borttagning av ?trackid=sp-006 viruset

För en manuell borttagning – enligt forum är den bästa metoden om ingenting annat fungerar att ändra den vanliga sökmotorn tillbaka till Google. Gör såhär:

Gå till Chrome:s meny och välj inställningar;

Hitta sektionen ”Sökmotor” och klicka på Hantera sökmotorer;

Klicka på Standardsökmotorer för att redigera Google:s URL;

Byt ut nuvarande URL med https://www.google.com/search?q=%s;

Väl slutfört klickar du på OK och återställer webbläsaren.

Detta enkla trick bör få din normala sökmotor på plats och det önskade språket. För att slippa att infekteras igen behöver du däremot fortfarande genomföra en genomsökning med ett anti-skadeprogram.

TopAvlägsna TrackId=sp-006 från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till ?trackid=sp-006. Klicka på papperskorgen bredvid TrackId=sp-006 eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till ?trackid=sp-006, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-trackidsp-006-virus

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *