Vosteran.com virus - Hur tar man bort

Vosteran.com viruset är en sökmotorskapare som byter ut startsida och sökleverantör på Internet Explorer, Mozilla Firefox och Google Chrome. Det är inte en pålitlig sökmotor och kommer endast försöka reklamföra sponsrade hemsidor, så det inkluderar dessa bland dina sökresultat och försöker få dig att klicka på dom. Om du upptäckt Vosteran.com viruset på någon av dina webbläsare bör du omgående ta bort det, att behålla det kommer för eller senare leda till att du besöker skadliga hemsidor och får ditt system infekterat. Enklaste sättet att ta bort Vosteran.com viruset på är att genomföra en fullständigt genomsökning med ett pålitligt anti-spionprogram. Om du önskar ta bort den här sökmotorskaparen manuellt, följ då stegen givna nedan i artikeln.

En av de huvudsakliga syftena med Vosteran.com viruset är att reklamföra sponsrade hemsidor och utöka deras trafik, samt placeringen bland sökresultaten. Det kan också arbeta med en del tredjeparter och involvera dig i marknadsrelaterade projekt. Var försiktig då Vosteran.com viruset kan installera andra potentiellt oönskade program som t.ex. reklamprogram som övervakar dina internetaktiviteter. Senare kan informationen skickas till tredjeparter som använder det för personliga annonser. Vid första anblick kan Vosteran.com se ut som bara ytterligare en söksida, men vid en mer noggrann kontroll så ser du snabbt att den inte alls är pålitlig. Konstanta omdirigeringar till okända hemsidor är inte bara irriterande utan löper också en risk för besök till skadliga hemsidor där din dator kan infekteras.


Vosteran.com virus remove

Ta bara en titt på bilden nedan och se hur sökresultaten av Vosteran ser ut och vad som är fel med dom:


Vosteran search results

Vi har försökt att söka efter vår hemsida och som du säkert kan se så har två enorma block med annonser dykt upp framför den faktiska sidan vi letar efter. Ännu värre är att de flesta av dessa annonser inte ens är relevanta till det ämnet vi söker efter, då resultaten leder till hemsidor som t.ex. HansAutoParts eller ett ställe att köpa vitaminer. Vi har även upptäckt att oavsett sökning kan en länk till hemsidan Netfind.com synas bland de sponsrade resultaten. Den här hemsidan stöttas även av BrowserQuest.com viruset.

Företagsmodellen här är enkel – Vosteran.com viruset försöker att infektera så många användare som möjligt och bygga upp en publik på så sätt. Sedan försöka övertyga dessa att använda dess sökfunktioner. Varje gång en användare söker efter någonting kommer flertalet sponsrade resultat visas. Varje gång någon klickar på dessa sponsrade länkar kommer utvecklare av Vosteran få betalt.


vosteransearch.com

Vi borde bryta ned Vosteran viruset i två separata delar – två hemsidor med olika avsikter. Ena är Vosteran.com och andra Vosteransearch.com. Första är en hemsida som placeras som startsida/ sökmotor när datorn infekteras, medan den andra tjänar som en representativ hemsida för Vosteran.

De huvudsakliga fördelarna med att använda den här infektionen är att det skall tillhandahålla ett snabbare och mer fördelaktigt surfande. Däremot tvivlar vi starkt på det. Alla funktioner av sökmotorskaparen Vosteran är av standard för mer avancerade webbläsare som t.ex. Google Chrome eller Mozilla Firefox. Det finns inget syfte alls med att använda Vosteran Search med förhoppningen för någonting bättre, det kommer aldrig att ske.

Även fast Vosteran har funnits ett tag så har det inte visat något tecken på att sakta ned. Viruset upptäcktes först under 2014, men man kan se på det här forumet Microsoft help forums att användare fortfarande attackeras än idag och många söker lösningar.

För att undvika Vosteran.com viruset bör du vara mer försiktig när du laddar ned någonting från internet och ta installationsprocessen mer seriöst. Vi vet alla att det kan vara enkelt att hoppa över läsningen och endast klicka på ”nästa” till nedladdningen är helt slutförd. Detta kan leda till inte bara tillägg av kapare på webbläsaren, utan även potentiellt oönskade program som t.ex. reklamprogram, plugins m.m. Se till att du alltid väljer ett avancerat installationsalternativ och klicka bort alla förvalda alternativ som indikerar tillägg av okända verktyg eller ändring av webbläsarens inställningar (byte av startsida, sökleverantör m.m.).

Den största röda flagan är att du inte kan ladda ned och installera det här programmet från deras officiella hemsida. Detta betyder att det distribueras via vilseledande metoder och installeras utan användarnas vetskap. Vi har beskrivit ett av de möjliga sätt som du kan infekteras på av det här viruset, men det är långt ifrån alla sätt. Det finns massor av metoder att sprida skadeprogram som denna på och det enda som kan ge dig någon säkerhet är pålitliga säkerhetsprogram.

För att ta bort Vosteran.com viruset automatiskt, utför en fullständig genomsökning med ett pålitligt anti-spionprogram som t.ex. Spyhunter eller Malwarebytes. Dessa program kommer att upptäcka och ta bort kaparen automatiskt. För att ta bort programmet manuellt, avinstallera allting som relaterar till Vosteran.com från programlistan i kontrollpanelen. En del versioner av den här kaparen installerar program som blockerar webbläsarnas inställningar från att ändras. I det här fallet kommer du inte undan användningen av ett anti-spionprogram. Sedan kan du avinstallera tillägget och återställa inställningarna på dina webbläsare. Nedan finner du en fullständig guide om hur du avlägsnar Vosteran.com viruset.

Enligt en artikel på WikiHow kan Vosteran viruset avlägsnas genom att enkelt ta bort det från kontrollpanelen och ändra inställningarna på de påverkade webbläsarna. Däremot är det inte riktigt så enkelt då viruset skyddas sig själv från borttagning och utlöser särskilda knep för att stanna. En del skadliga filer kan finnas gömda i olika mappar på din dator och det är nästan omöjligt att upptäcka och avlägsna alla dessa manuellt. Av den anledningen rekommenderas starkt en genomsökning med ett anti-skadeprogram.


Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Vosteran Com Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Vosteran Com Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Döda processer av Vosteran.com viruset

Du tar bort Vosteran.com virus genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Vosteran.com virus installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Vosteran.com virus .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Vosteran.com virus från dina webbläsare

TopHur man avlägsnar Vosteran.com virus från Google Chrome:

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Fler verktyg->Tillägg
  Extensions
 • Välj allt skadligt innehåll och radera dessa.
  Remove extensions
 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Välj Hantera sökleverantörer
  Manage search engines
 • Avlägsna onödiga sökleverantörer från listan
  Delete search engines
 • Gå tillbaka till inställningar. Vid Start väljer du Öppna blank sida (Du kan ta bort oönskade sidor även här).
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Chrome menyn vid övre högra hörnet och välj Inställningar. Välj Öppna en särskild sida eller en grupp med sidor och klicka på Grupp med sidor.
  Set pages
 • Radera skadliga söksidor vid Start fönstret genom att klicka på “X” bredvid dessa.
 • Klicka på de tre horisontella linjerna vid Google Chrome och välj Inställningar och klicka på Hantera sökleverantörer.
  Delete start pages
 • Ta bort skadliga söksidor i en ny sökleverantörs sida.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Vosteran.com virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Resset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

TopHur man avlägsnar Vosteran.com virus från Firefox:

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj “Tillägg” ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Vosteran.com virus och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.it.
  Remove add-on
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Firefox menyn vid övre högra hörnet, välj Inställningar-> Allmänt. Där väljer du den önskade startsidan och klickar sedan på Återställ.
  Restore default

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Vosteran.com virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve
(Valfritt) för äldre version:
 • Skriv in “about:config” addressfältet och tryck enter. Detta öppnar inställningssidan
  Abou config
 • Skriv in “Keyword.url” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
  Reset Keyword.url
 • Skriv in “browser.search.defaultengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Skriv in “browser.search.selectedengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Sök efter “browser.newtab.url”. Högerklicka och välj återställ. Detta försökrar att söksidan inte öppnas i varje ny flik.
 • Om inställningar återgår igen och en genomsökning med ett anti-skadeprogram visar att datorn är ren: stäng ned Firefox, öppna filsökaren och skriv in %AppData% i addressfältet. Skriv in user.js i sökfältet. Om denna fil existerar, döp om den och starta om Firefox. Du kommer behöva repetera stegen ovan.
  Remove user.js

Om problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-program för att identifiera skadliga innehåll.

TopHur man avlägsnar Vosteran.com virus virus från Internet Explorer (äldre versioner):

 • Klicka på pilen till höger om addressfältet.
 • Gör följande: på IE8-9 välj Hantera sökleverantörer, på IE7 klicka på Ändra sökleverantör.
 • Ta bort Vosteran.com virus från listan.

Hur man avlägsnar Vosteran.com virus från IE 11:

 • Klicka på Inställningar (övre högra hörnet)->Hantera tillägg.

  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Vosteran.com virus och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Välj Sökleverantörer.
  Set search engine
 • Om någon av dessa sökleverantörer inte är tillgängliga, klicka på “Hitta fler söklevenratörer” i nedre botten av skärmen och installera Google.
  Find search engines
 • Stäng ned inställningar.
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Kugghjulet vid övre högra hörnet för att öppna Internet Explorer menyn, välj Inställningar och välj Allmänt. Skriv in den önskade startsidan du vill ha och klicka på OK.
  Restore home page

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Vosteran.com virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Vosteran.com virus från Microsoft Edge:Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg.  

TopHur du tar bort Vosteran.com virus från Safari:

Ta bort skadliga tillägg

 • Klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn. Klicka på Preferenser.
  Open preferences
 • Välj Tillägg och avinstallera Vosteran.com virus och andra misstänksamma tillägg.
  Extensions
 • Om din första sida för webbläsaren har ändrats, klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn på skärmen. Välj preferenser och klicka på fliken Generellt. Skriv in valfritt URL för att välja din förstasida.
  Reset homepage

(Alternativt) Återställ dina webbläsares inställningar

Om du fortfarande upplever problem relaterad till Vosteran.com virus, återställ till ursprungsinställningar.

 • Klicka på menyn på Safari i fönstrets övre vänstra hörn. Välj Återställ Safari…

  Choose reset
 • Välj vad du vill återställa (oftast är de valda i förväg) och klicka på knappen Återställ.
  Reset

Om du inte kan återställa dina webbläsarinställningar och problemet kvarstår, scanna ditt system med ett Antimalwareprogram.

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-vosteran-com-virus

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *