Astromenda Search - Hur tar man bort

Astromenda.com viruset är en typisk kapare av instrumentpanel, nya flikar, samt startsida som kan trigga många problem på webbläsaren. Även fast ägarna av domänen är okända så har vi bevis på att kaparen att skapats av samma utgivare som för Cassiopesa.com och Redisearch.com.

Astromenda Search (kan även upptäckas som WSE_Astromenda) är en irriterande sökmotorskapare som kan påverka ditt Internet Explorer, Mozilla Firefox och Google Chrome. Programmet kapar din webbläsares startsida och sökmotor, installerar en Windows tjänst och startar vid varje uppstart (PUA.Astromenda).


Astromenda.com virus

Först och främst, kontakten till den här hemsidan är inte säker eftersom den inte är krypterad. Av den anledningen kan information som skickas via internet okrypterad bli sedd av andra användare under överföringen. Det finns faktiskt en lång sida av olika misstänksamma aspekter av Astromenda.com parasiten. En av dom är att hemsidan lagrar information (kakor) på besökarnas datorer. Eftersom domänen inte utnyttjar SSL protokol som skydd, så är sökmotorn inte passande för användning.

Vilka symptom indikerar att du har infekterats av Astromenda.com viruset?

Skadeparasiten Astromenda.com har inte en officiell källa för nedladdning. Gällande ägarna så indikeras det att dessa är från Israel, Lillenbloom St. Officiellt sätt så skall deras sökmotor installeras tillsammans med Astromenda Browser som presenteras som ”ett steg närmre bättre sökningar”. Däremot finns det inget sätt att ladda ned det frivilligt.

Eftersom Astromenda.com viruset blomstrade under 2017 betyder det att det skadliga programmet använder olika tekniker för distribution. Enligt en webbtrafik analys är Astromenda.com viruset mest aktiv i USA, Brasilien, Indien, England och Frankrike. Exempelvis, en av de mest framgångsrika metoderna är att använda sig av paketering (bundling) av program (Google: Oönskade paketerade program är mycket mer aggressiva än skadeprogram). Detta betyder att om du installerar ett gratisprogram, då kan du även erbjudas att installera ytterligare produkter. Bland dessa erbjudanden kan denna sökmotor dyka upp.

Under ditt osäkra användande av Astromenda.com viruset kan du presenteras med erbjudanden att synkronisera dina Google och Facebook konton. Detta betyder att hemsidan kommer få tillgång till dina konton. Eftersom vi redan förklarat säkerhetsriskerna med den här sökmotorn, så tror vi inte att en inloggning via kaparen Astromenda.com är en bra idé.

Som tillägg till dessa misstänksamma egenskaper så bör vi även nämna att andra produkter har presenterats av ägarna till Astromenda.com kaparen. Det har beslutats att Binkiland.com också är en relaterad infektion. Dessutom finns versioner som like Taplika.com, Oursurfing.com och Mystartsearch.com. Det är förståeligt att du inte kan lita på utvecklare som har skapat skurkaktiga plattformar i syftet att främja sponsorers reklaminnehåll och länkar. Det är sant att resultaten av sökningarna kommer att fyllas med okända adresser och tredjeparters hemsidor.

Astromenda Search använder sig av Yahoo som sökleverantör på startsidan. Detta görs eftersom de försöker tjäna pengar på dina sökningar och reklamen du ser på Yahoo sidan. Sökleverantören kan ändras till andra med, detta görs separat. Om du har noterat att din sökleverantör har ändrats, då bör du åtgärda webbläsarens inställningar och placera en föredragen leverantör. Var försiktig då de flesta ofrivilliga ändringarna ofta är relaterade till aktiviteten av IT-kriminella. En del sökmotorer kan bevaka din aktivitet online, övervaka sökningar, få tillgång till din IP-adress, E-postadress och även lösenord (Saker du bör känna till om spionprogram). Sedan kan den här informationen levereras till tredjeparter och användas för marknadsrelaterade syften.

Hur har det skadliga programmet som levererat Astromenda.com viruset tagit sig in i min dator?

Astromenda Search distribueras till datorer paketerad med andra gratisprogram från internet. Oftast läggs det till på webbläsare medan du installerar någon PDF skapare, mediaspelare m.m. Exempelvis om du skulle installera VPlay till din dator så kan programmet enkelt ändra dina webbläsares inställningar.

Om du går igenom installationsstegen av t.ex. mediaspelaren ovan, då kan du se att ett av dom pekar mot att inkludera Astromenda.com som din startsida. För att undvika det behöver du vara noggrann under installationen av alla nya program som du installerar. Ha större uppsikt och läs igenom varje installationssteg för att säkerställa vad som försöker följa med huvudprogrammet. Neka tillägg att laddas ned eller utföra ändringar på din webbläsare om du inte känner igen dessa.

Försök även läsa igenom villkoren av dina nya nedladdningar. Oftast finns det information angående tilläggen (bundles) där. Astromenda.com viruset främjas även via användandet av ”pay-per-install” nätverk och även misstänksamma sidor för streaming och nedladdningar.

Du bör ta bort Astromenda Search från ditt system så snart som du har upptäckt det. Först och främst behöver du ta bort det från kontrollpanelen och programlistan. Dessvärre, om du skulle endast köra avinstallationen av webbläsartillägget, så kommer endast uppdateraren av programmet tas bort. Detta betyder att dina webbläsares inställningar kommer förbli densamma och du kommer få erfara fler omdirigeringar. Att genomsöka datorn med Reimage eller andra pålitliga anti-spionprogram kommer lösa problemet. Sedan kan du avinstallera tillägget och återställa dina webbläsares inställningar.

Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Astromenda Search och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Astromenda Search och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Speciella borttagninsinstruktioner för Astromenda Search

Hur du tar bort Astromenda Search från Internet Explorer (äldre versioner):

 1. Klicka på pilen vid sökrutans högra sida
 2. Gör följande: På IE 8-9 välj Hantera sökleverantör, på IE 7 klicka på Ändra sökinställningar;
 3. Ta bort Astromenda Search från listan.

Hur du tar bort Astromenda Search från IE 11:

 1. Klicka på ikonen för Inställningar (Sidans övre högra del) – Hantera tillägg;
 2. Välj Sökleverantör;
 3. Ändra standardsökmotorn till Bing eller Google;
 4. Om dessa sökmotorer inte är tillgängliga, följ ”Hitta fler sökleverantörer” vid botten av skärmen och installera Google.

Hur du tar bort Astromenda Search från Firefox:

 1. Skriv in ”about:config” i URL-fältet. Detta öppnar en ruta för inställningar.
 2. Skriv ”keyword.url” i sökfältet. Högerklicka och återställ den;
 3. Skriv ”browser.search.defaultengine” i sökrutan. Högerklicka och återställ den;
 4. Skriv ”browser.search.selectedengine” i sökrutan. Högerklicka och återställ den;
 5. Skriv “browser.startup.homepage” i sökrutan. Högerklicka och återställ den
 6. Sök efter “browser.newtab.url”. Högerklicka och återställ. Detta kommer att säkerställa att söksidan inte startar i varje ny flik du öppnar.
 7. Om inställningarna inte verkställs eller återgår till de tidigare, och om sökning med Anti-skadeprogram inte visar något: Stäng Firefox, öppna filhanteraren och skriv in %AppData% i adressfältet. Skriv User.js i sökrutan. Om denna existerar, döp om den och starta om Firefox. Du kommer att behöva repetera förfarandet.

Hur du tar bort Astromenda Search från Google Chrome:

 1. Klicka på ikonen med de tre horisontella linjerna, på webbläsaren verktygsfält.
 2. Välj Inställningar;
 3. Välj Grunder -> Hantera sökmotorer;
 4. Ta bort onödiga sökmotorer från listan;
 5. Gå tillbaka till Inställningar. Vid Uppstart välj ”Öppna blank sida” (Du kan ta bort oönskade sidor från de valda sidorna också);
 6. Om din Ny Flik -sida är kapad, kommer du behöva scanna med Anti-skadeprogram eller använda Ny Flik omdirigering tillägget från Chrome store.

Ta bort Genvägs- kapare (För alla webbläsare):

Om din webbläsare öppnar upp Start-search.com endast vid uppstart, prova detta:

 1. Högerklicka på din webbläsarikon. Välj Egenskaper;
 2. Öppna fliken Genväg;
 3. Ta bort Astromenda Search från det valda fältet.

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-astromenda-com-virus

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *