Trovi.com Virus - Hur Tar Man Bort?

-  0
Type: Sökmotorskapare
 

Trovi.com virus är en webbläsarkapare som tar sig in i datorer med hjälp av ihop buntade gratisprogram utan att fråga om en separat tillåtelse från användaren. Den kan installeras på Internet Explorer, Mozilla Firefox eller Google Chrome när du laddar ner en videospelare, PDF-skapare, nedladdningshanterare osv. Trovi.com virus huvudsyfte är att göra reklam för olika webbplatser och generera mer trafik till dem.

När den väl är installerad, ändrar programmet vissa inställningar i din webbläsare. Den ersätter din startsida och förvalda sökmotor till Trovi.com och tvingar användare att använda den istället för deras förra sökmotor. Även om sidan ser ut som vilken söksida som helst, kommer du se att den faktiskt gör reklam för vissa hemsidor när du gör en sökning. De flesta av sökresultaten kommer vara kommersiella. Den är inte en pålitlig sökmotor och pågrund av den anledningen är det rekommenderat att ta bort Trovi.com virus.

Ha i åtanke att i de flesta fall kan man undvika denna sortens applikationer. Du borde bara vara mer uppmärksam vid nedladdning och välj alltid Anpassad Installation. Då kommer du kunna se om det finns några buntar med program i ett av installationsstegen. Avmarkera alla val som antyder på att ladda ner ytterligare applikationer som du inte känner till.

Om din webbläsare redan blivit drabbad borde du ta bort Trovi.com virus från ditt system. Gå till Kontrollpanelen, lista i Lägg till/Ta bort program och avinstallera den därifrån. Det rekommenderas att avinstallera ALLA program som lagts till på samma datum som när problemen uppstod. Vissa versioner av viruset installerar programvara som hindrar webbläsarinställningar från att ändras. För att identifiera dem scanna med Reimage, SpyHunter eller annat betrott anti-spionprogram kan vara användbart. Sedan kan du avinstallera tilläggen och återställa inställningarna i webbläsaren.

Du tar bort Trovi.com virus genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Trovi.com virus installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Trovi.com virus and related parasites like Sogou virus , Search.coupons-bar.com virus , Allmyweb.com Virus , Gadgetbox virus .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Trovi.com virus från dina webbläsare

Hur man tar bort Trovi.com virus från Internet Explorer:

 1. Klicka på pilen till höger om sökfältet
 2. Gör följande: på IE8-9 välj Hantera Sökleverantör, på IE7 klicka på Hantera Sökmotorer
 3. Ta bort Trovi.com från listan

Hur man tar bort Trovi.com virus från Firefox:

 1. Skriv ”about:config” i adressfältet. Detta kommer öppna sidan med inställningar.
 2. Skriv ”keyword.url” i sökfältet. Högerklicka på den och radera den.
 3. Skriv ”browser.search.defaultengine” i sökfältet. Högerklicka på den och radera den
 4. Skriv “browser.search.selectedengine” i sökfältet. Högerklicka på den och radera den.
 5. Sök efter ”browser.newtab.url”. Högerklicka på den och radera den. Detta ser till att söksidan inte startar i varje ny flik.
 6. Om inställningarna återkommer och inget dyker upp vid scanning med anti-sabotageprogram: Stäng Firefox, öppna Utforskaren och skriv in %AppData% i adressfältet. Skriv in user.js i sökfältet. Döp om den här filen om den existerar och starta Firefox igen. Du kommer behöva repetera de ovanstående stegen igen.

Hur man tar bort Trovi.com virus från Google Chrome:

 1. Klicka på ikonen som innehåller tre horisontella streck på webbläsarens verktygsfält
 2. Välj inställningar
 3. Välj Grunderna->Hantera sökmotorer
 4. Radera onödiga sökmotorer från listan
 5. Gå tillbaka till inställningar. Vid start välj Öppna Startsidan (du kan också ta bort oönskade sidor från länken Grupp Med Sidor)

Automatisk Trovi.com virus verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Trovi.com Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av Trovi.com virus

 
       
 

Om författaren

 
mars 18, 2014 07:46, juli 15, 2016 15:04
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *