Olpair.com popup-annonser - Hur tar man bort

För ett par veckor sedan skrev vi om en kostnadsfri mediaspelare kallad Kodi vars stöttade tillägg spred skadeprogram till sina användare, och trots att det problemet hanterades så finns det nu ett nytt problem som stör Kodi:s användare – popup-annonser från Olpair.com. Olpair.com är en legitim Openload värdsida som tillhandahåller streaming online och auktoriserade nätverksenheter att få tillgång till önskade videos (vilket är varför Olpair.com annonser kan störa dig på din PC, smartphone, tablet eller andra apparater).

Den här idén för sammankoppling erbjöds av Kodi när Openload beslutade sig för att neka användare från att använda deras tjänst, eftersom mediaspelaren tog alla förtjänster från Online annonser. Företag skapade affären att i utbyte mot 4 timmar av kostnadsfri streaming kommer Kodi skicka sina användare till Olpair.com där klienter blir frågade om att para ihop sina enheter med streaming värden och på så sätt kan Openload få en del av trafiken för att tjäna pengar på sina egna erbjudanden. Däremot, efter att Olpair.com började få in lite valuta, då blev Openload snäppet giriga och började injicera mer och mer annonser av tredjeparter till sårbara system där resultaten blev ytterst irriterande. Repeterande och farliga popup-meddelanden började störa internetupplevelsen för Android och Windows användare. Finns det någonting du kan göra angående Olpair.com popup-annonser?

Vad handlar Olpair.com popup-annonser om

Olpair.com popups skiljer sig inte mycket från något aviserings-virus. De installeras till en webbläsare utan tillåtelse och börjar sedan öppna nya flikar, omdirigerar eller visar meddelanden med reklam som erbjuder en ”Riskfri & Kostnadsfri Genomsökning”, ”Uppdateringar via Webbläsaren”, ”Din Vän är Online” aviseringar eller liknande. Oftast är sådana popup-meddelanden en konsekvens av ett reklamprogram i din dator, vilket genereras medan det orsakar andra symptom som en mer slö webbläsare, insamling av information, övervakning m.m. Däremot orsakas Olpair.com oftast av s.k. Cross-site scripting attacker vilket du aldrig bör lita på.


Olpair.com pop-up ads virus

Du kanske stöter på hemsidan Olpair.com efter att du försökt streama online videos via Kodi och beslutade dig för att ansluta ihop med din IP för att se en särskild film. Medan det faktiskt fungerar och Kodi har använt Openload värd-tjänst för en tid nu, så är anslutningsidén definitivt misstänksam och troligen inte bra nog för att använda. Alla offer som blev ett offer för Olpair.com popups är de som har anslutit sitt nätverk via hemsidan, vilket säger en hel del.

Enligt SimilarWeb.com så är Olpair.com allmänt förekommande i USA, England, Kanada, Tyskland och Italien med över 12 miljoner användare i månaden. Befinner du dig i ett av dessa länder så har du troligen en högre risk att bli infekterad av Olpair.com popup viruset. Annonserna du se kan vara från tredjeparter som företaget har en affär med, detta kan inkludera t.ex. Adcash, Popcash, Propeller Ads Media, Taboola m.m. Annonsnätverk är kända för deras olämpliga beteende och s.k. Malvertising som du definitivt bör undvika. (Hur du håller dig borta från skadeprogram)

Varför ser du Olpair.com popup-annonser

Som vi nämnde i början av artikeln så tog Openload sin annonsering lite överbord och gav tillgång till för många Misstänksamma tredjeparter att annonserna direkt till offret för extrapengar. Eftersom Kodi tjänar på all annonsering du ser när du använder tjänster så förstår man att det är värden som tillhandahåller innehållet som lider, trots att de gör allt arbete. Trots att Kodi får en del trafik till Olpair.com så tjänar Openload inte mycket på deras få erbjudanden som visas, vilket är anledningen till att de behöver visa annonser av tredjepart, även om det inte är lika tillförlitligt.

Av den här anledningen så fick en del användare sina webbläsare och system mer sårbara, efter att de anslöt sina nätverksenheter till en värd genom länken ” To play this video, authorization is required. Visit the link below to authorize the devices on your network: http://olpair.com then click Pair”, slutade det med utökad mängd popups. Även fast Olpair.com inte är farlig enligt VirusTotal.com, så noterades det att deras IP relterar till en del Android och PC virus. När du klickar på ”Pair” knappen, då kommer skadliga Javaskript koder implementeras med, vilket tillåter annonsörer att nå dig med sitt tvivelaktiga material.

Hur du stoppar Olpair.com annonser snabbt

Att få din internetupplevelse störd av flertalet erbjudanden och popups lik Olpair.com är inte bara irriterande, det är väldigt farligt med. När som helst kan en klickning sluta upp med att hela ditt system äventyras mer än det redan är. Eftersom en anslutning öppnar vägar till hela ditt närverk och IP så är det inte bara din dator som kan drabbas, utan även din smartphone. Av den anledningen rekommenderar vi att du införskaffar Malwarebytes eller Reimage som har både stationära och mobila versioner. Om problemet bara är på din dator och ditt t.ex. Chrome eller Mozilla är källan, då kan du även prova på SpyHunter som är känd för att vara ett av de mest sofistikerade anti-spionprogrammen ute idag.

Ett program med automatisk upptäck kommer vara till stor nytta för dina enheter och stoppa Olpair.com popups omgående efter en genomsökning. Den bästa delen är att du inte behöver göra någonting själv, vilket kommer spara dig massor av tid och huvudvärk eftersom du annars måste hitta exakt rätt filer bland ett hav av data.

Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Olpair Com Popup Annonser och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Olpair Com Popup Annonser och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Hur du tar bort Olpair.com popups manuellt

Om du vill bli av med Olpair.com popups på ditt Chrome eller Mozilla, då föreslår vi att du först Inaktiverar popups. Du kan göra detta genom att:

  • Gå till Chrome inställnignarna;
  • I slutet av sidan finner du Avancerat;
  • Gå till Sekretess och Säkerhet – Välj Innehållsinställningar – Klicka på Popup;
  • Här finns en sektion att antingen tillåta eller blockerade dessa irriterande aviseringar. Klicka på ”Blockera”.

Kom bara ihåg att efter att du inaktiverat popups så kommer de inte visas ens från officiella hemsidor. Leta sedan efter misstänksamma webbläsartillägg eller applikationer som kan relatera till Olpair.com och ta bort det. Om Olpair.com viruset inte tycks senas, då bör du vänligen ta en titt på våra säkerhetsprodukter som behövs för att bli av med det skadliga programmet.

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-olpair-com-pop-up-ads

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *