AdChoices - Hur Tar Man Bort?

-  0
Type: Reklamprogram
 

AdChoices är ett annonsprogram som ger upphov till att massor av popups visas på din dator när du surfar på nätet. Den installeras på slumpvalda system tillsammans med gratisprogram. Den upptäcks inte alltid av datoranvändaren eftersom den laddas ner automatiskt till datorn såvida man inte avmarkerar att man inte vill ha programmet på någon av installationsstegen.

AdChoices visar huvudsakligen popupmeddelanden med kuponger som erbjuder olika rabatter och erbjudanden. Du kanske tror att detta är nyttig information att se men faktum är att det blir väldigt störande då den kommer i vägen för när du surfar på nätet. Dessutom om du klickar på dessa meddelanden kommer du bli omdirigerad till några okända hemsidor som kan innehålla sabotageprograms infektioner. Detta ökar dina chanser att bli infekterad med sabotageprogram.

Datoranvändare uppmuntras att vara försiktigare när man laddar ner program från internet. Du borde inte hoppa över några av installationsstegen utan att först läsa varje meddelande. Oftast kan du se vilka extra tillkommande program som erbjuds att installera ihop med huvudprogrammet. Du borde undvika att låta okända applikationer komma in i ditt system såvida du inte är helt säker på att det är en legitim programvara och om du verkligen behöver den.


Ta bort AdChoices från din dator så fort du märkt av den. Gå Kontrollpanelen -> Lägg till och Ta bort program och avinstallera den därifrån. Du borde också kolla dina tillägg i webbläsarna Internet Explorer, Mozilla Firefox och Google Chrome. Om du inte ser AdChoices borde du använda ett anti-sabotageprogram som Reimage, SpyHunter, Malwarebytes och scanna din dator med den. Att avinstallera program från din dator förändrar inte dina sökleverantörer, det gör bara så att annonserna sluta dyka upp på skärmen. Du måste själv ändra dem manuellt. Beroende på vilken webbläsare du använder, följ instruktionerna nedan:

På Internet Explorer:

 1. Klicka på pilen till höger om sökfältet
 2. Gör följande: på IE8-9 välj Hantera Sökleverantör, på IE7 klicka på Hantera Sökmotorer.
 3. Ta bort AdChoices från listan

 

På Firefox:

 1. Skriv ”about:config” i adressfältet. Detta kommer öppna sidan med inställningar.
 2. Skriv ”keyword.url” i sökfältet. Högerklicka på den och radera den.
 3. Skriv ”browser.search.defaultengine” i sökfältet. Högerklicka på den och radera den
 4. Skriv “browser.search.selectedengine” i sökfältet. Högerklicka på den och radera den.
 5. Sök efter ”browser.newtab.url”. Högerklicka på den och radera den. Detta ser till att söksidan inte startar i varje ny flik.

 

På Google Chrome:

 1. Klicka på ikonen som innehåller tre horisontella streck på webbläsarens verktygsfält
 2. Välj inställningar
 3. Välj Grunderna->Hantera sökmotorer
 4. Radera onödiga sökmotorer från listan
 5. Gå tillbaka till inställningar. Vid start välj Öppna Startsidan (du kan också ta bort oönskade sidor från länken Grupp Med Sidor).

Automatisk AdChoices verktyg för borttagning

 
 
Notera: försök ger detektion av parasiten som AdChoices och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure     
 

Om författaren

 
mars 5, 2014 11:51, juli 17, 2017 09:35
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *