Annonser av AdChoices - Hur tar man bort

AdChoices är en potentiellt oönskad applikation (PUP), utvecklad av Adform. Applikationen tjänar annonsörer genom att leverera deras innehåll till internetanvändare mot deras vilja. Applikationens koncept är inte skadlig och av den anledningen kan det inte kategoriseras som ett skadeprogram.

Däremot finns det en hel del användare som letar efter vägar för att bli av med AdChoices, även utan uppmuntran. Det finns flertalet Poster på olika forum tvärs över hela Internet, skapade av användare som letar efter hjälp för att bli av med det oönskade programmet. Vi har goda nyheter för dig – du har hamnat helt rätt. Vi kommer att berätta hur du kan eliminera annonser av AdChoices på det mest effektiva sätt. Innan det skulle vi dock vilja gå igenom de vanliga egenskaperna av det oönskade verktyget.

Om du inte håller med om att AdChoices är oönskad och irriterande, vänligen fortsätt att använda det i sådana fall – det kommer inte orsakas någon direkt skada av det här verktyget.

Varför AdChoices är potentiellt oönskad

AdChoices visar annonser som markeras som ”Ads by AdChoices”, ”Powered by AdChoices”, “Ads powered by AdChoices”, “Brought to you by AdChoices”, RocketTab powered by AdChoices, m.m. Dessa annonser av AdChoices kan dyka upp som popup-fönster, banderoller, annonser mitt på sidan (interstitial), annonser på sidorna eller i hörnen av sidan (Corner), även fullskaliga annonser.

Du kan säkerligen föreställa dig det här reklamnätverket som mellanhand mellan dig (användaren) och någon som vill stötta en särskild produkt, hemsida, tjänst m.m. Problemet är att AdChoices misslyckas med att filtrera annonser, som resultat kan en del IT-kriminella eller personer med dåliga avsikter nå vanliga användare direkt via webbläsaren. Det är troligen den huvudsakliga anledningen till att vi anses att AdChoices är oönskad.

ad choices icon

AdChoices är den typ av annons-främjande program som utövar s.k. ”Online Behavioural Advertising”. Det betyder att det använder sig av övervakande teknologier (kakor) som används för att övervaka NPII (non-personally identifiable information) av användaren. Dock sägs det att användaren kommer få mer relevanta annonser som resultat, men även med mer relevant innehåll så kan pålitligheten ifrågasättas – ännu mer eftersom AdChoices inte heller tar ansvar gällande pålitligheten av innehållet de visar.

Utvecklarna av AdChoices applikationen, lik alla leverantörer av bedrägerier online, hävdar att innehållet de visar tillhör tredjeparter fullständigt. Det är bara sunt förnuft eftersom tredjepart skade-annonsörer älskar den här typen av attityd av reklamprogrammets utvecklare. Det ger intrycket av det inte kan åtgärdas. Det innebär att webbläsartillägget AdChoices, som fungerar på flertalet webbläsare, är ett skadligt element för både systemet och användaren genom att visa bluff annonser.

Tack vare AdChoices förhållande till Online Behavioural Advertising utövande, eller beteendemässig annonsering online, matas användaren med intressebaserade annonser som endast förhåller sig till varje enskild individ. Dessutom är dessa annonser inte säkra, inte heller hemsidorna du omdirigeras till.

Hur reklamprogrammet AdChoices har tagit sig in i din dator?

Utvecklarna av reklamprogrammet AdChoices är värd för följande domäner: www.adform.com, test.adform.com, test.adform.dk och track.adform.net. Däremot kan du knappt ladda ned programmet AdChoices från de tidigare nämnda URL:s. Dessutom, vem skulle frivilligt ladda ned och installera ett program till sin dator som endast bryr sig om att visa annonser? Självklart ingen. AdChoices laddas ned och installeras genom Programpaket, vilket många installatörer av populära nedladdningar har blivit. Sådana skadliga applikationer som AdChoices PUP kan endast undkommas genom att installera i ett avancerat läge, vilket rekommenderas. Det kommer finnas en sektion under installationen som du måste neka.

Det är väldigt viktigt att förstå att AdChoices inte är någonting som installeras på din dator – du ser troligen annonser eftersom de hemsidor du besöker använder AdChoices algoritmer och data för att ge dig den bästa möjliga erfarenheten. Däremot, om dessa annonser kommer i överflöd och det är en dålig influens på ditt internetanvändande, då kan det vara ett skadeprogram (reklamprogram högst troligen) som körs på din dator.

Olika reklam infektioner använder också AdChoices tjänster för att utöka deras räckvidd och leverera mer attraktivt innehåll till användare av infekterade datorer. Virus som t.ex. Provider ads eller Norassie kan enkelt utnyttja den här tjänsten. Dessa infektioner kommer oftast till datorer via programpaket (bundles) för att legitima program och installeras bakom ryggen. Om så är fallet bör du kontrollera dina tidigare nedladdningar och se vilket program du har laddat ned och installerat nyligen – det kan vara anledningen till varför du får ytterligare annonser just nu.

Effektiv borttagning av AdChoices annonser

Eftersom AdChoices inte är någonting som installeras direkt till din dator så behöver du leta efter andra symptom som kan orsaka utökad mängd reklam. Om du inte är en IT-guru så kan det här bli svårt – det kanske inte är känt vilket skadeprogram som körs på din dator och hur du hittar samt tar bort det själv.

Av den anledningen rekommenderas en genomsökning av din dator med ett anti-skadeprogram – om det är någonting fel så kommer du se det omgående. Försök att använda Reimage eller SpyHunter. Ett av dessa program bör med enkelhet hitta och ta bort skadeprogram från din dator. En stor och konstant uppdaterade virus-databas, samt avancerad sökteknologi tillåter dig att effektivt hitta och eliminera IT-hot.

Om du har gjort detta och fortfarande ser ett överflöd av AdChoices annonser, vänligen be oss då om hjälp i kommentarsektionen nedan.

Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Adchoices och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Adchoices och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-ads-by-adchoices

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *