Provider Ads - Hur Tar Man Bort?

-  0
Type: Reklamprogram
 

Provider Ads är officiellt listad som ett reklamprogram och därför bör du inte ha det installerat på din dator. Tanken är att det skall förbättra din internetupplevelse helt gratis, dock är sanningen en annan. Eftersom applikationen följer med packeterad med andra gratisprogram så kan du endast märka av det först när det redan infiltrerat din dator. Dock är detta inte speciellt svårt då reklamerna från Provider Ads oftast är märkta med ”Ads by Provider Ads” eller ”Brought to you by Provider Ads”. Har du märkt av detta på någon av dina sökmotorer så är din dator garanterat infekterad och du bör ta tag i problemet. Om du inte vet hur man tar bort just Provider Ads, så har du kommit helt rätt. I denna artikel kommer vi ge dig fulla instruktioner om hur man gör detta både manuellt samt automatiskt.

Om du inte har någon erfarenhet med att ta bort skadeprogram som dessa så rekommenderas du att använda dig av ett anti-skadeprogram, som t.ex. Reimage, SpyHunter eller StopZilla och genomsöka datorn med det. Det kommer att automatiskt hitta samt eliminera viruset på bara några sekunder. Dessutom så skyddar det din dator framåt i tiden mot liknande infektioner, så det är värt att ha en sådan applikation installerad. Du kan självklart använda dig av ett eget valt anti-skadeprogram med.

Om du däremot föredrar att ta bort Provider Ads manuellt så skall vi hjälpa dig. Eftersom utförande kan vara komplicerat så har vi skapat steg-för-steg instruktioner om hur man tar bort Provider Ads manuellt. Skrolla ned till slutet av artikeln och ta en titt på dom. Om du lyckas att slutföra alla stegen korrekt så kommer du kunna eliminera Provider Ads helt själv.

Ifall du skulle ha några problem med borttagningen, be då oss om hjälp nere i kommentarsfältet, vi kommer göra vårt yttersta för att besvara dom alla. Om du vill lära dig mer om just de specifika egenskaperna av Provider Ads, var då god fortsätt läs.

Om Provider Ads reklamprogram

Även fast denna applikation beskrivs på ett sätt som tydligen kan spara dig både tid och pengar då du handlar på Internet genom att ge dig olika erbjudanden, kuponger eller kommersiella erbjudanden, så är detta inte helt sant. Problemet är att dessa reklamer kommer i väldigt irriterande former, som t.ex. pop-ups (reklamrutor som hoppar upp på måfå), pop-under (som föregående fast reklamrutorna lägger sig i aktivitetsfältet istället), textreklam, reklampelare, etc. Oftast dyker de upp på internethandelssidor som t.ex. Ebay eller Amazon och erbjuder dig att köpa olika produkter eller tjänster för attraktiva priser. Även fast erbjudandena från Provider Ads ser väldigt attraktiva ut så bör du inte klicka på dessa då de oftast är falska.

Om det nu ändå skulle bli så att du klickar på dessa, så kommer du direkt att bli omdirigerad till en annan hemsida som kan vara ägd av kriminella inom internetvärlden, som t.ex. kapare eller bedragare. På så sätt kan din dator infekteras ytterliggare eller så kan du t.o.m. bli bedragen på dina pengar om du skulle köpa något hos dessa.

Denna applikation fungerar som ett tillägg för sökmotorer och kan läggas till hos alla de mest populära sökmotorerna, som t.ex. Mozilla Firefox, Google Chrome och Internet Explorer. En annan oönskad egenskap av Provider Ads är dess insamlande av information. Väl installerad så kommer applikationen samla in olika informationer om dina internetvanor, som t.ex. din internethistorik, internetsökningar, mest besökta hemsidor samt t.o.m. din IP-address samt email-address. Tredjeparter använder sedan informationen för att förbättra deras reklamer och göra dessa mer attraktiva så chanserna att du klickar på just dessa ökar. Detta är huvudmålet av Provider Ads då dess skapare får betalt för varje klickning som utförs på deras reklamlänkar.

Provider Ads reklamprogram spridningsmetoder

Provider Ads följer med packeterad med andra gratisprogram som kan laddas ned från Internet. Detta betyder att om du skulle ladda ned en liten samt obetydligt applikation från en opålitlig källa, så finns det en risk att Provider Ads laddas ned och installeras bredvid. Det är av dessa orsaker som du bör vara mer noggrann under installationen av gratisprogram om du vill undvika att infekteras.

Hoppa aldrig över några steg och håll alltid utkik efter tillägg samt avancerade tillval om det går går. Läsa igenom villkoren är också något som anses klokt. Leta även efter olika förklickade bockar. Stressa inte då den viktigaste informationen kan vara väldigt otydlig och är inget du vill missa. Om det redan är försent och din dator redan är infekterad med Provider Ads, vänta inte utan ta det nödvändiga stegen och ta bort applikationen så snabbt som möjligt.Automatisk Provider ads verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Provider Ads och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av Provider ads

Du tar bort Provider ads genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Provider ads installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Provider ads .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Provider ads från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Provider ads och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Provider ads, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Provider ads från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till Provider ads. Klicka på papperskorgen bredvid Provider ads eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Provider ads, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Provider ads från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Provider ads och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Provider ads, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Provider ads från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg.  

  Top Avlägsna Provider ads från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill Provider ads. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Provider ads, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

       
 

Om författaren

 
april 2, 2015 10:02, juli 19, 2016 15:08
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *