Norassie virus - Hur tar man bort

Norassie eller reklamprogrammet Norassie hänvisar till ett namn i skadefamiljen som riktar in sig på datorer med Windows OS i syfte att visa oönskade annonser eller även att ändra inställningarna på webbläsare.

Även fast de flesta av de s.k. adware (reklamprogram) infektionerna direkt riktar in sig på en särskild webbläsare där det kan visa annonser, så är Norassie lite annorlunda – dess last släpps direkt på datorer och symptom av infektionen visas sedan på alla webbläsare som finns installerade på systemet.


Norassie-virus-remove

Hur kan du veta om din dator är infekterad med skadeprogrammet Norassie? En av de enklaste metoderna är att genomsöka det med ett anti-skadeprogram som sedan bör upptäcka Norassie. Du kan även notera ett utökat antal av annonser medan du söker på internet, omdirigeringar till olika hemsidor eller ändringar av inställningar på dina webbläsare (startsida, nya flikar och/ eller sökleverantören).

I den här artikel kommer vi tillhandahålla detaljerade instruktioner om hur du tar bort Norassie för gott på egen hand, så är du intresserad får du vänligen fortsätta läsa vidare.

Hur påverkar Norassie dina webbläsare

Om din dator infekteras med Norassie kommer alla webbläsare installerade ändras. Ibland finns reklamvirus redan förinstallerade när du köper enheten, men i det här fallet så kommer det till datorn via internet.

När det är slutfört kommer olika symptom plötsligt uppstå, de mest ökända är självklart annonserna. Norassie ansvarar för alla möjliga former av reklam som t.ex. popup-meddelanden eller nya sidor/ flikar. En del av dom är märkta med ”Ads by Norassie” eller ”Brought to you by Norassie”, så det är inte svårt att lägga märke till om denna specifika annons är legitim eller inte och om du ska klicka på den.

Självklart kan du installera tillägg som t.ex. AdBlock för att sluta se dessa annonser, även fast det inte kommer lösa själva problemet eftersom viruset fortfarande finns på din dator och andra symptom kan uppstå.

Andra symptom kan inkludera slumpmässiga eller konstanta omdirigeringar till andra hemsidor, webbläsare/ nya flikar som öppnas automatiskt eller ändrade personliga inställningar.

Den senare egenskapen är oftast vanlig för sökmotorskapare. De ställer in en särskild hemsida eller sida för nya flikar för att generera trafik till dessa och på så sätt tjäna pengar. Däremot är det inte tillräckligt för att kategorisera Norassie som en kapare eftersom det endast är en bieffekt, det huvudsakliga målet av viruset är att visa reklam. Troligen får de betalt för varje klickning du utför på dessa annonser.

Virus som t.ex. Addonjet eller MegaOffers visar också reklam i syfte att tjäna pengar, men skillnaden är att dessa virus fungerar som ett tillägg till webbläsare och har begränsade egenskaper, medan Norassie kan utföra många fler skadliga utföranden.

Hur det här viruset landade på din dator

Norassie (som många andra) distribueras via paketeringar av andra program, ett annat ord för det är “bundles”. Oftast kommer detta virus som en falsk Java uppdatering som pressas fram via popup-annonser på opålitliga hemsidor.

Det finns andra falska program och uppdateringar som kan ta fram Norassie till din dator – Driver Detective installatör, Internet Explorer installatör, Flash Player installatör m.m. Faktum är att det även kan distribueras via falska AdBlock installatörer, så var väldigt försiktig.

När användare till slut laddat ned installatören eller uppdateringen och kör den, då kommer de skadliga filerna av Norassie automatiskt hämtas hem och laddas upp på systemet via en avlägsen server som ägs av IT-kriminella.

På tal om det, Norassie utvecklades av ett företag kallad “Norassie LTD” som är registrerad i Seychellerna (av uppenbara anledningar).

Hur du blir av med Norassie

För att ta bort Norassie behöver du ta bort alla de skadliga filerna som tillhör viruset. Du kan göra detta manuellt, men att hitta dom alla kan vara svårt eftersom du inte veta alla namnen och platserna. Installatörer av viruset måste också tas bort.

Bästa sättet att göra detta på är att genomsöka datorn med Reimage eller SpyHunter. Ett av dessa program bör upptäcka och ta bort viruset på nolltid. Det kommer även att skydda ditt system från infektioner som denna i framtiden, därför är det värt att behålla installaterat.

Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Norassie Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Norassie Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-norassie-virus

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *