Reimage recension

Reimage är ett reparationsverktyg för Windows som vi klassificerar som en nödscanner. Lik andra verktyg i den här kategorin riktar den in sig på att lösa problem efter de händer och reparera datorn till sin topprestation.

Denna nödscanner är tillgänglig på alla de mest populära plattformarna, detta inkluderar Windows OS, Mac OS och även Android. Att använda Reimage som en problemlösare för Windows OS kan vara den bästa lösningen – det kan återställa och/ eller åtgärda skador, eller åtgärda dåligt modifierade Windows filer.

Eftersom en hel del användare är frustrerade över problem med buggar i Windows OS filer så kan Reimage Plus användas istället för att installera om hela operativsystemet. Däremot är det viktigt att veta att detta reparationsverktyg inte kan åtgärda problem gällan programvara, utan är bara effektiv för OS.

Reimage är ett allt-i-allo verktyg som du kan ladda ned en gratisversion av och genomföra en snabb genomsökning med. Genomsökningen kommer att indikera alla virus, skadeprogram och saknade eller skadade filer på ditt system. Om problemet du har med din dator gäller någonting som kan fixas med reparationsverktyget, då kommer du att erbjudas en Premium licens för 37,95 USD per år. Då får du alla medföljande funktioner och egenskaper.

Om problemet är relaterat till ett program eller andra faktorer som inte är möjliga att åtgärda med Reimage Repair, då kommer du noteras om det med vilket även sparar tid. En ”Quick Scan” tar ungefär 5 minuter (beroende på antalet filer och program du har på ditt system) och i slutet kommer du få en omfattande rapport om din dators hälsa.

Reimage scan

Testversionen av programmet är gratis för obegränsad tid, så vill du genomsöka datorn i framtiden kommer det inte kosta en krona. Premium versionen erbjuder en 60-dagars pengar-tillbaka-garanti om du inte skulle vara nöjd, med andra ord är det klart värt ett försök.

På tal om skadeupptäckter och borttagning – andra anti-skadeprogram som SpyHunter eller Plumbytes kan erbjuda en större upptäcktskontroll eftersom deras virusdatabas är större och uppdateras oftare. Oavsett så är Reimage mycket kapabel att hantera de flesta infektionerna effektivt.

Reimage scanner går igenom tre olika steg: Hårdvara, Säkerhet och Stabilitet. Först kommer programmet kontrollera situationen med ditt system:s minne, hastighet av hdd, CPU parametrar m.m. Reimage automatiska PC-reparation kan hjälpa dig att åtgärda särskilda Windows felmeddelanden, data-krash, skadade DLL-filer och liknande skador. Sedan startar säkerhetskontrollen där den upptäcker alla möjliga hot som t.ex. reklamprogram (adware), spionprogram (spyware), rootkits, trojaner, masakar m.m. och erbjuder sedan hjälp att ta bort dessa. Till sist övervakar den systemets stabilitet och identifierar vilka program som har en tendens att krasha.

Reimage scan result

Inga falska positiva egenskaper har noterats i Reimage Plus genomsökningar. Det enda som kan göra en besviken – bättre upptäcktsalgoritm för den betalda versionen. Det kan bli ganska trist för användare som överväger om de skall köpa programvaran eller inte eftersom slutprodukten kommer att vara annorlunda (löfte om bättre).

En av de största fördelarna över andra liknande verktyg är en dedikerad version för Mac. Reimage är ett fantastiskt val om du letar efter ett program för just Mac. Det tar enkelt bort alla oönskade applikationer som antingen installerats av användaren själv eller av misstag.

Reimage purchase page

Dessutom rensar det sökhistoriken, åtgärdar fel och hjälper till att tömma utrymmet i cache. Du kan använda verktyget dagligen för att kontrollera ditt system och hålla optimal prestanda. Reimage för Mac har inte någon säkerhetstjänst. Av den anledningen bör du även förlita dig på ett pålitligt antivirus med. Sedan kan inte alla säkerhetsverktyg erbjuda dig hjälp för Android OS, men det kan Reimage.

Programmet kan hjälpa användare som har Android enheter. Om du är orolig över vilka appar som du har installerat på din enhet, då bör du överväga att skaffa Reimage för Android. Väl installerad kommer programmet genomsöka din enhet och identifiera möjliga problem. Det upptäcker skadliga applikationer och hjälper till att rengöra enheten på sådant som tar upp en massa onödigt minne, exempel på detta är t.ex. Samtal/ Text historik, cache-minne m.m.

En bra sak med Reimage för Android är att du inte behöver betala någonting för att använda tjänsten, så är du less på problem med din telefon eller surfplatta bör du inte tveka att skaffa verktyget.

En av de svagaste länkarna är troligen att det här programmet har en dålig kundtjänst. Till skillnad från supporten du får hos SpyHunter eller Malwarebytes så skulle Reimage reparationsverktyg (repair) behöva förbättras. Det enda du kan göra mer eller mindre för att få tag i professionella tekniker är att skicka in en förfrågan via deras ”help-desk” och hoppas få svar så fort som möjligt. Däremot bör det räcka om du inte förväntar dig svar inom minuten.

En annan gråzon enligt oss – automatiska genomsökningar varje gång du startar programmet. Självklart orsakar det inga problem att kontrollera systemet så ofta, men det känns onödigt. Som tur är så tar inte programmet mycket av din CPU:s resurser och kommer därför inte störa ditt arbete.

Allt-som-allt är det en bra produkt för ett hyffsat pris. Verktyget placeras bland de främsta mot sina konkurrenter tack vare sin unika plattform och allt-i-allo kapacitet, med andra ord är det ett attraktivt program för den dagliga användaren.

Källa: https://www.2-viruses.com/reviews/reimage

Läs "Reimage recension" på andra språk

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *