WildTangent - Hur tar man bort

WildTangent är en legitim utvecklare av videospel, specifikt fokuserade på produktionen av spel online. Deras webb-drivna plattform anses vara s.k. ”bloatware” och grundades 1998. Tills idag fortsätter verktyget tillhandahålla spelälskare med uppskattade spel. Applikationen kallad Wajam anses också som ”bloatware” ibland, vilket betyder att mjukvaran tar onödig plats i minnet och utför funktioner som användaren inte bett om (Vad är det??).

Det associeras med AOL och sin Instant Messenger, av den anledningen är spel från WildTangent kända att inkluderas i AOL:s AIM-spel funktion. Detta är en av anledningarna till varför programvaran anses vara potentiellt farlig: Tidigare distribuerade AIM WildTangent utan att nämna det under de officiella villkoren. För att besegra bloatware har Microsoft släppt ett officiellt Anti-bloatware verktyg för Windows 10 under 2016.

WildTangent har blivit testad att vara ren från virus och skadeprogram

Samma program är väldigt ofta förinstallerad på data-enheter från t.ex. HP, DELL eller andra tillverkare. I andra fall är verktyget paketerad tillsammans med WinAmp plugins. Eftersom programmet installerats på nyköpta datorer börjar många användare se WildTangent som ett potentiellt oönskat program (PUP).

Däremot vore det mer korrekt att kalla det för ett bloatware som kommer förinstallerad i datorer eller mobila enheter. Pokki anses också vara den här typen av applikation. Nyligen har WildTangent fått en del kritik, men inte för att vara skadlig:

Wildtangent has gone thru a lot of changes this last year and many having a negative effect on their clients. I don’t mind the change in the “free to play” changing to the free to play for 30/30 minutes but I do mind their changing the ability to read comments and reviews by other gamers, and the removal of the ability to sort new. I rely on others’ reviews to decide to make the purchase and certainly don’t want to try to remember what I’ve played before and what might have been added recently”.

Även fast programmet inte kan beskrivas som en del av skade-kategorin, så kan det vara så att vilseledande annonser kommer dyka upp. diskussioner om programmet har noterats bland många portaler för IT-säkerhet. En del indikerar att WildTangent Web-Driver plattformen är en potentiell källa för skador eller spionage, samt att man uppmärksammat dess självuppdaterande funktion (Spionprogram eller bara lömsk?).

Andra insisterar på att de har uppskattat verktyget i åratal. Den sidan stöttas av vissa forskare då de ansett att WildTangent är fri från spionprogram. Vem ska man tro på? Det beror helt på dig själv. Om du inte finner mycket användning av WildTangent Web Driver plattformen, då är du välkommen att avinstallera det. Tycker du däremot om det kan du självklart behålla det.

WildTangent virus

Hur undviker man potentiellt oönskade verktyg? Vad gäller bloatware?

Potentiellt oönskade program kan installeras på datorer tillsammans med andra program. Oftast paketeras tilläggen med gratis mediaspelare, PDF skapare, nedladdningsverktyg och många andra populära nedladdningar. Under installationen är det därför väldigt viktigt att man väljer ett avancerat läge.

Bloatware har också involverats bland flertalet skandaler. Exempelvis när Lenovo sålde bärbara datorer med ett SuperFish reklamprogram förinstallerat. När du köper en dator som kostar mer pengar, brukar du sällan få bloatware-verktyg. Dessutom, läs igenom recensioner om den modell du tänk införskaffa. Även om du köper en PC eller bärbar dator betyder det inte att irriterade bloatware kommer stanna föralltid (Ta bort bloatware).

Det är inte svårt att ta bort det. Allt du behöver göra är att följa guiden vi har inkluderat i slutet av den här artikeln. Till sist vill vi rekommendera dig att skaffa ett effektivt verktyg som skyddar ditt operativsystem mot skadliga program. Reimage är ett respektabelt program som förtjänar din uppmärksamhet. Kör en genomsökning och ta direkt reda på om det finns några säkerhetsproblem i ditt OS.

Du tar bort WildTangent genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som WildTangent installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till WildTangent .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort WildTangent från dina webbläsare

Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Wildtangent och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Wildtangent och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Manuell borttagning av WildTangent

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-wildtangent

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *