Wajam - Hur Tar Man Bort?

-  0
Type: Reklamprogram
 

Wajam är ett webbläsartillägg som anses vara ett potentiellt oönskat program pågrund av sina omdirigeringar och andra oönskade aktiviteter i din webbläsare. Applikationen framstår som en social sökmotor och kan laddas ner från wajam.com. Dock har det på senare tid rapporterats om att Wajam har installerats på datorer utan användarens tillåtelse, vanligtvis tillsammans med andra programvaror som användare laddar ner från internet.

Programmet verkar på Internet Explorer, Mozilla Firefox och Google Chrome. Även om den hävdar att den erbjuder väldigt bra funktioner då den gör dina sökningar sociala, är faktumet att den inte är så pålitlig och säker som den säger sig vara. Wajam kan faktiskt samla information om dina surfvanor och sälja dem till en tredje part. På så sätt utsätter du dina privata uppgifter för risk. Resultatet kan bli att du tar emot olika annonser i framtiden och till och med bli infekterad med sabotageprogram.

Du borde också veta att Wajam inte fungerar som en riktig sökmotor. Den orsakar massor av omdirigeringar till skadliga webbplatser, ändrar dina webbläsarinställningar, vilket innebär att den ändrar din startsida och förvalda sökleverantör. Dessutom inkluderar den huvudsakligen sponsrade webbplatser i sökresultaten, att generera mer trafik till dessa sidor är lite orättvist. Den är en irriterande applikation som kommer ha en dålig inverkan på ditt surfande.

Det är högt rekommenderat att omedelbart ta bort Wajam från din dator så fort du märkt dess existens i din webbläsare. Gå Kontrollpanelen -> Lägg till och Ta bort program och avinstallera den därifrån. Du borde också kolla dina tillägg i webbläsarna Internet Explorer, Mozilla Firefox och Google Chrome och ta även bort den där. Om du inte ser Wajam borde du använda ett anti-sabotageprogram som Reimage, SpyHunter och scanna din dator med den. Om du har omdirigerings problem, måste du eventuellt återställa din startsida och sökmotor till den du använde innan:

Du tar bort Wajam genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Wajam installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Wajam .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Wajam från dina webbläsare

På Internet Explorer:

 1. Klicka på pilen till höger om sökfältet
 2. Gör följande: på IE8-9 välj Hantera Sökleverantör, på IE7 klicka på Hantera Sökmotorer.
 3. Ta bort Wajam från listan

På Firefox:

 1. Skriv ”about:config” i adressfältet. Detta kommer öppna sidan med inställningar.
 2. Skriv ”keyword.url” i sökfältet. Högerklicka på den och radera den.
 3. Skriv ”browser.search.defaultengine” i sökfältet. Högerklicka på den och radera den
 4. Skriv “browser.search.selectedengine” i sökfältet. Högerklicka på den och radera den.
 5. Sök efter ”browser.newtab.url”. Högerklicka på den och radera den. Detta ser till att söksidan inte startar i varje ny flik.

På Google Chrome:

 1. Klicka på ikonen som innehåller tre horisontella streck på webbläsarens verktygsfält
 2. Välj inställningar
 3. Välj Grunderna->Hantera sökmotorer
 4. Radera onödiga sökmotorer från listan
 5. Gå tillbaka till inställningar. Vid start välj Öppna Startsidan (du kan också ta bort oönskade sidor från länken Grupp Med Sidor).

Notera att det är väldigt viktigt att scanna din dator med ett betrott anti-sabotageprogram efter att Wajam tagits bort då ditt system kan ha blivit infekterat med andra virus medan den varit i ditt system.

Automatisk Wajam verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Wajam och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure 

Liknande bilder

 
related image #1 from Wajam
     
 

Om författaren

 
mars 17, 2014 22:12, augusti 21, 2014 13:45
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *