Pokki - Hur tar man bort

Pokki är en skrivbordsarrangör och en applikationsbutik som använder sig av vilseledande taktiker för att främjas. Det hävdar att det ger dig tillgång till olika applikationer och ett enkelt sätt att arrangera dessa på ditt statusfält. Det görs för att få system att vara mer behändigt för mobilt användande.

Däremot, i de flesta fall så installeras Pokki via programpaket utan fullständig tillåtelse (i mitt fall INGEN bekräftelse för det, endast för programmet som använde App Store) och av den anledningen är det inte ett ofarligt och användbart program. Faktum är att det följer med olika sökmotorskapare som t.ex. Privitize VPN och Delta som drabbar samman och visar en hel del popups.

Varför vi listar Pokki som skadeprogram

Pokki är faktiskt ofarlig i sig själv och är en helt och hållet legitimt applikation om du har installerat det själv. Det kan hända om du laddar ned det från deras hemsida.

Däremot är PUP:s inte nödvändigtvis ofarliga program utan även program som distribueras oärligt eller tillsammans med andra parasiter. Detta gäller faktiskt fallet med Pokki väldigt ofta. Första gången vi testade programmet så följde det med sökmotorskapare och reklamprogram utan att be om tillåtelse för det. På grund av det är det ett oönskat program och skiljer sig inte från andra skadeprogram.

Pokki PUP

Även om du skulle tycka om programmet så skulle vi avinstallera det och genomsöka datorn. Det är alltid bra att testa PC:n efter att man har noterat oförväntade program eller installerat programpaket som standard.

Historien om Pokki infektioner och distribueringsmetoder

Pokki applikationen kanske startar en del obehagliga minnen för användare som installerade det via vilseledande programpaket. medan den här skrivbordsarrangören berömdes av säkerhetsforskare vid ett tillfälle, så ändrades detta snabbt efter att det levererades utan användares vetskap (Lenovo angående att leverera alla PC:s med utbytt startmeny). Dessutom insisterar användare om att de har problem att ta bort Pokki från Windows. Sedan det här misstänksamma programmet blev aktiv, så har SuperFish adware varit ett relevant problem som också nyligen har återuppstått.

Under September 2017 upptäckte man att det potentiellt oönskade programmet Pokki levererades till användare via vilseledande marknadsstrategier. Vänligen kom dock ihåg att om du frivilligt laddar ned programmet Pokki från dess officiella hemsida, då är verktyget legitimt och bör inte orsaka några problem.

Pokki startmeny är en produkt av ett utvecklingsföretag kallad SweetLabs och deras produkt har fått en hel del uppmärksamhet från användare i USA, Iran, Indien, Brasilien och Indonesien. Det har varit en del tvister angående det här programmet: en del fann det fascinerande och andra anklagade Lenovo för att sälja datorer som hade Pokki programmet förinstallerat (Kom igen Lenovo. Pokki rör sig fortfarande fritt). Användare uttryckte att de har genomlidit obehag medan de de försökt att ansluta till företagsystem och oroades över att det var en skadlig applikation som försöker infektera dom med fler program.

Under 2013 var det faktiskt Lenovo utvecklare som tillsatte SweetLabs en uppgift att producera Pokki uppsättningar som till början var ett användbart program. Sedan blev en av de mest populära etiketterna för Pokki just ”bloatware” (Vad är bloatware?), vilket är mer eller mindre ett överflödigt program som inkluderades i nya datorer eller mobila enheter av tillverkaren utan användarens tillåtelse.

Du kommer att se Pokki ikonen vid Windows statusfält när applikationen körs. Om du högerklickar på den, då kommer du att få en länk till ”Om Pokki” som försöker att förklara vad det är:

Search and access your apps, files, control panel, and power options with Pokki’s Windows 8 Start Menu. Pin and organize your favorite apps and websites just like you would on your smartphone.

Undvik potentiellt oönskade program

Bloatware är ganska svåra att undvika eftersom du får det när du köper en dator, men potentiellt oönskade program fungerar annorlunda. De installeras oftast tillsammans med andra gratisprogram. I de flesta fall sker det eftersom användaren inte har uppsikt under installationsprocessen. För att undvika kapare eller utvecklare som önskar att stötta deras produkter på opassande sätt, då hoppas vi att du väljer ett avancerat installationsläge för dina installationer. Läs igenom villkoren också, samt se till att det program du tänkt installera är pålitligt. Om du upptäcker några misstänksamma aktiviteter som t.ex. visning av online reklam, vänligen avsluta installationen.

Vi rekommenderar inte att du behåller den här organisatören på din PC om du känner att det stör dig. Du bör avinstallera det fullständigt tillsammans med skadeprogrammen som följer med i paketet. Du kommer att behöva ett anti-skadeprogram som t.ex. Reimage eller SpyHunter för kapare även om du skulle avinstallera Pokki från Kontrollpanelen. Du behöver även återställa inställningarna på din sökmotor.

Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Pokki och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Pokki och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Du tar bort Pokki genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Pokki installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Pokki .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Pokki från dina webbläsare

Manuell borttagning av Pokki

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-pokki

Removal guides in other languages

2 responses to “Pokki

 1. ”Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Pokki och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version. ”

  Spyhunter är en BLUFF!!!

  Den skannar, men vill du ta bort skadeprogrammen så kostar det!

  1. Gösta Pettersson: Utveckling av program kostar pengar. Du kan radera allt Spyhunter finner manuellt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *