Websearch.searchtheglobe.info Virus - Hur Tar Man Bort?

-  0
Type: Sökmotorskapare
 

Websearch.searchtheglobe.info viruset är en kapare av sökmotorer som kan infiltrera datorer där användare laddar ned olika gratisprogram från Internet. Dessa program dyker upp på sökmotorer som t.ex. Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome och Safari. Väl inne i datorn så kommer applikationen göra två huvudförändringar i inställningarna av sökmotorn. Ena är att den ändrar startsidan och den andra är ändring av din standard söklevenratör till Websearch.searchtheglobe.info. Det kan påverka flera sökmotorer samtidigt.

Även fast Websearch.searchtheglobe.info ofta ser ut som de flesta andra sökleverantörerna så bör du inte lita på den. Först och främst så tar den över din sökmotor utan din tillåtelse, sedan så stör den ditt internetanvändande genom att modifiera dina sökresultat med länkar som omdirigerar dig till sponsrade hemsidor. Det är starkt rekommenderat att ta bort Websearch.searchtheglobe.info viruset så fort du märkt av det på din dator. Genomsök datorn fullt ut med ett anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter eller StopZilla som ordnar detta omgående.

Om Websearch.searchtheglobe.info viruset

Websearch.searchtheglobe.info viruset är en klon av Websearch.thesearchpage.info virus, Websearch.awsomesearchs.info virus, Websearch.searchissimple.info virus, Websearch.fastosearch.info virus, etc. Alla dessa är kända kapare av sökmotorer som har komplicerat användares internetanvändande under lång tid redan. Alal delar samma egenskaper och använder sig av samma trick för att nå deras mål.

websearch-searchglobe-info-virus

Det viktigaste målet för Websearch.searchtheglobe.info viruset är att reklamföra sponsrade hemsidor och öka internettrafiken till dessa. Progammet har en tendens att inkludera länkar till dessa hemsidor i listan av dina sökresultat och dessutom generera pop-ups (reklamrutor som hoppar upp på måfå) som omdirigerar dig till dessa hemsidor. Detta är inte en schysst metod att reklamföra sig på. Dessutom vet du aldrig om hemsidorna som Websearch.searchtheglobe.info viruset dirigerar dig till är säkra eller inte.

Det är bättre att hålla sig undan kapare av sökmotorer och ta bort det på alla utsatta sökmotorer. Du kommer hitta en full genomgång om hur man tar bort Websearch.searchtheglobe.info viruset från Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome och Safari i slutet av detta artikel.

Websearch.searchtheglobe.info virusets spridningsmetoder

Om du vill skydda din sökmotor mot kapare som dessa så för du, först och främst, hålla bättre koll på vad du laddar ned från Internet. Se till att du läser villkoren av alla nya program innan du installerar dessa. Håll även utkik efter tillägg samt avancerade tillval och kontrollera varje installationssteg noga. Låt inga ändringar av din sökmotors inställnignar ske eller att tillägg du inte känner till installeras. Ändra aldrig din startsida till okända startsidor heller.

Om du redan har fått din sökmotor infekterad så ta bort Websearch.searchtheglobe.info viruset så snabbt du kan. Glöm inte att återställa alla inställningar av varje påverkad sökmotor för att försäkra om att programmet inte kommer tillbaka när du startar om datorn. Kika in instruktionerna nedan och lär dig hur.Automatisk Websearch.searchtheglobe.info virus verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Searchtheglobe Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av Websearch.searchtheglobe.info viruset

Du tar bort searchtheglobe virus genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Websearch.searchtheglobe.info virus installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Websearch.searchtheglobe.info virus från dina webbläsare

  Top Hur man avlägsnar Websearch.searchtheglobe.info virus från Google Chrome:

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Fler verktyg->Tillägg
  Extensions
 • Välj allt skadligt innehåll och radera dessa.
  Remove extensions
 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Välj Hantera sökleverantörer
  Manage search engines
 • Avlägsna onödiga sökleverantörer från listan
  Delete search engines
 • Gå tillbaka till inställningar. Vid Start väljer du Öppna blank sida (Du kan ta bort oönskade sidor även här).
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Chrome menyn vid övre högra hörnet och välj Inställningar. Välj Öppna en särskild sida eller en grupp med sidor och klicka på Grupp med sidor.
  Set pages
 • Radera skadliga söksidor vid Start fönstret genom att klicka på “X” bredvid dessa.
 • Klicka på de tre horisontella linjerna vid Google Chrome och välj Inställningar och klicka på Hantera sökleverantörer.
  Delete start pages
 • Ta bort skadliga söksidor i en ny sökleverantörs sida.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till searchtheglobe virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Resset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Hur man avlägsnar Websearch.searchtheglobe.info virus från Firefox:

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj “Tillägg” ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Websearch.searchtheglobe.info virus och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.it.
  Remove add-on
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Firefox menyn vid övre högra hörnet, välj Inställningar-> Allmänt. Där väljer du den önskade startsidan och klickar sedan på Återställ.
  Restore default

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Websearch.searchtheglobe.info virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve
(Valfritt) för äldre version:
 • Skriv in “about:config” addressfältet och tryck enter. Detta öppnar inställningssidan
  Abou config
 • Skriv in “Keyword.url” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
  Reset Keyword.url
 • Skriv in “browser.search.defaultengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Skriv in “browser.search.selectedengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Sök efter “browser.newtab.url”. Högerklicka och välj återställ. Detta försökrar att söksidan inte öppnas i varje ny flik.
 • Om inställningar återgår igen och en genomsökning med ett anti-skadeprogram visar att datorn är ren: stäng ned Firefox, öppna filsökaren och skriv in %AppData% i addressfältet. Skriv in user.js i sökfältet. Om denna fil existerar, döp om den och starta om Firefox. Du kommer behöva repetera stegen ovan.
  Remove user.js

Om problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-program för att identifiera skadliga innehåll.

  Top Hur man avlägsnar Websearch.searchtheglobe.info virus virus från Internet Explorer (äldre versioner):

 • Klicka på pilen till höger om addressfältet.
 • Gör följande: på IE8-9 välj Hantera sökleverantörer, på IE7 klicka på Ändra sökleverantör.
 • Ta bort searchtheglobe virus från listan.

Hur man avlägsnar Websearch.searchtheglobe.info virus från IE 11:

 • Klicka på Inställningar (övre högra hörnet)->Hantera tillägg.

  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till searchtheglobe virus och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Välj Sökleverantörer.
  Set search engine
 • Om någon av dessa sökleverantörer inte är tillgängliga, klicka på “Hitta fler söklevenratörer” i nedre botten av skärmen och installera Google.
  Find search engines
 • Stäng ned inställningar.
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Kugghjulet vid övre högra hörnet för att öppna Internet Explorer menyn, välj Inställningar och välj Allmänt. Skriv in den önskade startsidan du vill ha och klicka på OK.
  Restore home page

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Websearch.searchtheglobe.info virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Websearch.searchtheglobe.info virus från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg.  

  Top Hur du tar bort Websearch.searchtheglobe.info virus från Safari:

Ta bort skadliga tillägg

 • Klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn. Klicka på Preferenser.
  Open preferences
 • Välj Tillägg och avinstallera searchtheglobe virus och andra misstänksamma tillägg.
  Extensions
 • Om din första sida för webbläsaren har ändrats, klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn på skärmen. Välj preferenser och klicka på fliken Generellt. Skriv in valfritt URL för att välja din förstasida.
  Reset homepage

(Alternativt) Återställ dina webbläsares inställningar

Om du fortfarande upplever problem relaterad till Websearch.searchtheglobe.info virus, återställ till ursprungsinställningar.

 • Klicka på menyn på Safari i fönstrets övre vänstra hörn. Välj Återställ Safari…

  Choose reset
 • Välj vad du vill återställa (oftast är de valda i förväg) och klicka på knappen Återställ.
  Reset

Om du inte kan återställa dina webbläsarinställningar och problemet kvarstår, scanna ditt system med ett Antimalwareprogram.

 

Websearch.searchtheglobe.info virus skärmdumpar

 
     
 

Om författaren

 
februari 6, 2015 09:13, februari 6, 2015 09:13
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *