Search Defense Ads - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Reklamprogram
 

Search Defense är ett reklamprogram som är licensierad av Intriguing Apps. Det är inte ett skadligt program men den använde oschyssta metoder för att infiltrera systemet för att sedan hämta information om användarens internetanvändande utan att klart och tydligt påpeka detta. Programmet körs dels på infekterade datorer samt dels genom att länkas till servrar. Den har möjligheten att kontrollera allt de osäkrade internetinnehållet som passerar mellan program på din dator och Internet.

search-defense-ads

Uppgiften för Search Defense är att visa reklam samt sponsra olika reklamförande hemsidor. Den genererar pop-ups (reklamrutor som hoppar upp på måfå), reklamtexter, reklampelare med mera med länkar till hemsidor samt deras partners. Om du klickar på Search Defense reklamer kommer du bli omdirigerad till dessa hemsidor. Tyvärr finns inga garantier att hemsidorna är säkra och du riskerar att få din dator infekterad om du klickar på dessa.

Om Search Defense reklamer

Search Defense arbetar tillsammans med tredjeparter som söker att öka sin trafik på deras hemsidor samt förbättra deras hemsidas placering via sökresultaten. De flesta användare klagar på att det är väldigt störande att få Search Defense reklamer varje gång de använder Internet. Men du bör även känna till att programmet kan även påverka din dators säkerhets samt din privata information dessutom. Här är vad programmet nämner i sina villkor om information som samlas:

Specifikt sätt så samlar vi internetbaserad information som låter oss avgöra i vilken stat, stad eller land du befinner dig i (men inte din exakta geografiska position). Internetbaserad information inkluderar generisk information som t.ex. skaparen samt versionen av ditt operativsystem, sökmotor samt din IP-address. Vi samlar även in information om programmet, som t.ex. typ samt version och även när det installerades. Även om den var aktiv under en speciell dag eller hur du fick det

Som en del av programmets egenskaper samt under tiden programmet finns installerat samlar vi även in domän-namn, URL av hemsidorna du besökt (eller försökt besökta om det blivit ett fel), som hjälper pss att avgöra (bland många saker) om vi ska visa en reklam. När sökfunktionen på programmet är aktiverad och du genomför en sökning så kommer söktermerna också samlas in tillsammans med internetinformationen hämtad nämnd ovan.

Som du kan se så är Search Defense inte bara irriterande utan kan även leda till värre säkerhetsrisker dessutom.

Search Defense spridningsmetoder

Search Defense kan laddas ned direkt från search-defense.com hemsida, men oftast infiltrerar den datorn då du laddar ned ett gratisprogram från Internet. Ha i åtanke att du lätt kan undvika detta. Du behöver bara vara mer försiktig under installationsprocessen av nya nedladdningar. Håll alltid utkik efter tillval, tillägg eller avancerade valmöjligheter och följ varje steg noga. Om du ser några extra tillägg som är påväg att installeras som standard och du inte känner till detta så klicka bort dessa, det kan vara ett potentiellt oönskat program. Läs även villkoren vid nya nedladdningar med, oftast står allt där.

För att ta bort Search Defense, utför en full genomsökning av datorn med Reimage, SpyHunter, StopZilla, Malwarebytes eller ett annat pålitligt anti-skadeprogram. För de som är mer erfarna med att ta bort reklamprogram så finns en steg-för-steg instruktion given nedan.Automatisk Search Defense Ads verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Search Defense Ads och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av Search Defense reklamer

Du tar bort Search Defense Ads genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Search Defense Ads installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Search Defense Ads and related parasites like Eazel Search , Dts.search-results.com virus , Search.mpc.am virus , Only-search.com virus .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Search Defense Ads från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Search Defense Ads och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Search Defense Ads, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Search Defense Ads från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till Search Defense Ads. Klicka på papperskorgen bredvid Search Defense Ads eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Search Defense Ads, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Search Defense Ads från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Search Defense Ads och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Search Defense Ads, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Search Defense Ads från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör Search Defense Ads ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Avlägsna Search Defense Ads från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill Search Defense Ads. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Search Defense Ads, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

 

Search Defense Ads skärmdumpar

 
     
 

Om författaren

 
januari 29, 2015 08:53, januari 29, 2015 08:53
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *