'Please Report This Activity' bedrägeriet - Hur tar man bort

Popup-meddelandet ’Please Report This Activity’ kan plötsligt dyka upp när du surfar online via en ny flik från Microsoft och hävda att ditt system har noterats agera underligt. Det nämner även att för att rädda din viktiga data behöver du ringa Windows tech support med ett särskilt nummer. Om du ringer dessa så kommer du snabbt lägga märke till att det här popup-meddelandet inte är ett riktigt meddelande från Microsoft och nu har skurkarna dina kredituppgifter, telefonnummer, login information, bank information och mycket mer. Vad kan du göra om detta sker? Vänligen läs vidare i artikeln för att få veta mer.

Tech support bedrägeriet är väldigt annorlunda från andra skadeprogram. De är själva inte farliga och oftast ganska Enkla att känna igen, men om du faller för en av dom så kommer konsekvenserna vara värre än något virus. Efter att de har fått tillgång till din dator via fjärranslutning så kommer bedragarna inte bara placera ett äkta ransomware eller andra skadliga program på din dator, utan de kommer även stjäla all din privata information. Dessutom kommer de att kapa dina konton, tömma dessa och sedan utsätta dig för vidare utpressning. Därför är det väldigt viktigt att lära sig undvika och hantera bedrägerier online som t.ex. ’Please Report This Activity’ för att säkerställa sin integritet, ekonomi och dator.


please report this activity scam

Är ’Please Report This Activity’ popup äkta

Fjärransluten tech support är en legitim tjänst som en del företag använder sig av eftersom det både är en kostnadseffektivt och tidssparande. Här kan IT-specialister hjälpa dig från distans, utan att behöva resa till dig eller få dig att ta med maskinen till dom. När ett problem blir mer krävande kan det behövas hjälp av professionella via en del fjärranslutna program som t.ex. TeamViewer, ScreenConnect, LogMeIn m.fl. Däremot, eftersom dessa program tillåter ändringar i datorn på distans så blev det snabbt ett populärt sätt för bedragare att lura användare och ’Please Report This Activity’ är ett perfekt exempel på detta.

’Please Report This Activity’ popup-meddelandet är nästan identisk med Google Chrome Critical ERROR, Your Battery Is Damaged By Viruses, Windows Firewall Warning Alert bedrägerierna, samt tros vara skapad av samma utvecklare som skapade varningen Windows Detected ZEUS Virus – detta beror på att de har samma telefonnummer för kontakt. För närvarande använder sig bedragarna av ‘Please Report This Activity’ meddelandet flera telefonnummer och URL:s för att visa dessa irriterande popup-meddelanden, men alla nämner samma sak:

Windows Support Alert

Your System Detected Some Unusual Activity

It might harm your computer data and track your financial activities

Please Report This Activity 1888 591 6222

Ignore Alert

Call for Support: 1888 591 6222

Användare noterade att ‘Please Report This Activity’ popup-bedrägeriet också visade dessa support nummer: +1 844-212-8344 och +1-855-303-4537. Skulle offret ringa dessa utan att ge tillgång till datorn, då kommer bedragarna fortsätta att ringa tillbaka för att övertala offren att deras system är i ett kritiskt läge och behöver åtgärdas, självklart med hjälpen av dessa s.k. Microsoft tech support tjänare.

Den här typen av IT-brott tillåter skurkar att utöva deras ondskefulla handlingar över distans. Bedragarna av ‘Please Report This Activity’ kan ringa dig ända bort i Indien där de inte behöver lyda de lagar vi har och kan varken övervakas eller gripas. Detta ger dom förtroendet att de kan ta sig ur de flesta situationer, samt öppet begära information om ditt kreditkort, bank information eller annan känslig information. När du ser sådana popup-meddelanden, då är det ytterst viktigt att du inte ringer dessa, annars blir det svårt att bli av med problemet. Därav är det viktigt att Rapportera om bedrägerier och söka efter numret innan du ringer för att undvika det mesta.

‘Please Report This Activity’ bedrägeriet fungerar mer eller mindre såhär: du ringer det angivna numret och den falska “Microsoft” tech support agenten svarar med en indisk brytning. Agenten nämner att du måste åtgärda problemet eftersom din information är i fara, men du måste samtidigt tillåta dessa att få tillgång till din enhet via fjärranslutning för att hitta det underliggande felet eller viruset. Här kommer de låsa din skärm så att du inte kan koppla ifrån och de letar samtidigt igenom dina filer för att hitta viktig information, placerar skadeprogram och debiterar dig för borttagningen (oftast 150 till 400 USD). Dessutom kan de begära din bank information för att kontrollera att din bank inte har blivit utsatt för intrång. På så sätt får ‘Please Report This Activity‘ kaparen tillgång till hela ditt system och dina pengar, samt lurar dig till att tro att allt är legitimt. (Anatomin av Windows Tech Support bedrägerier)

Om du vill se exakt vad som sker när du ringer detta ‘Please Report This Activity’ nummer, då kan du ta en titt på s.k. Scammer Revolts klippet på Youtube, vilket kommer få dig att förstå hur skadliga och övertalande dessa bedragare kan vara. Scammer Revolts lyckas även avslöja bedragarnas IP-adress som enligt VirusTotal rapporten har använts för att sprida phishing kampanjer via e-post.

Varför ser du ‘Please Report This Activity‘ popups

Tech support bedrägeriet som ‘Please Report This Activity‘ popup kan stjäla massor av pengar från nativa användare. Däremot blir fler användare mer medvetna om falska Microsoft tech support agenter och går inte med på deras villkor. Bedragare behöver nå ut till fler offer för att lyckas bättre, även om det betyder att de får spendera sina egna pengar för distribution. (Vanliga bedrägerier och hur du skyddar dig själv)

En av dessa metoder implementeras in i annonser för reklamprogram /PUP program som visar ‘Please Report This Activity’ varningen. Om det är det som din dator är infekterad med, då kommer du att inte bara se dessa popup-meddelanden en eller två gånger, utan ofta. Detta får även följe av andra symptom av infektionen som t.ex. massor av annonser, slö webbläsare, omdirigeringar till andra hemsidor och erbjudanden, ändring av startsida m.m. Utvecklare av reklamprogram får betalt för att visa annonser av en särskild produkt, tjänst eller bedrägeri som ‘Please Report This Activity’, men de ansvarar inte för skador av tredjeparter.

Andra metoder för distribution av ‘Please Report This Activity’ involverar spridning via andra bedrägerier, särskilt om du redan har talat med deras falska support och givit tillgång till din dator via fjärranslutning. De kan nämligen placera skadeprogram och andra hot på ditt system, även använda Offentliga register eller köpa information från Dark Web som t.ex. telefonnummer för slumpade samtal eller meddelanden via e-post, vilket även låter dom skicka riktiga virus. Självklart finns det en risk att du slutar upp med att omdirigeras till ‘Please Report This Activity‘ efter att du har besökt en misstänksam hemsida med lika misstänksamma länkar och annonser. (Vilka hemsidor distribueras mest skadeprogram)

Hur du stoppar ‘Please Report This Activity’ popups

Det är svårt att lista ut exakt vad som orsakade alla dessa bedrägliga Microsoft meddelanden, eller om det kanske finns flera orsaker till det. Av dessa anledningar är en manuell borttagning inte effektiv och kommer endast slösa din dyrbara tid. Istället föreslår vi att kombinera ett säkerhetsverktyg med tips via Hur du undviker bedrägerier.

Om du har ett antivirus program, men ändå ser ‘Please Report This Activity’ bedrägeriet, då betyder det att du bör leta efter en bättre AV produkt som hjälper dig att stoppa liknande popup-meddelanden, samt hålla din dator skyddad och ren. Det finns massvis av produkter du kan ta en titt på här. Ett ännu bättre alternativ vore att använda ett speciellt anti-skadeprogram som t.ex. SpyHunter eller Reimage som i huvudsak utvecklades för att fånga virus som redan tagit sig in, men som nu även har förebyggande funktioner med.

Om du redan har talat med ‘Please Report This Activity’ bedragarna, då är det väldigt viktigt att du utför en genomsökning av hela ditt system med ett säkerhetsverktyg (bara inte de som de själva rekommenderats för dig), rapportera dom till myndigheter online som t.ex. Europol för Europa och https://www.ic3.gov/complaint/default.aspx för USA, blockera deras nummer, radera deras kontakt information, byt lösenord och låt din bank veta om möjlig bedräglig verksamhet. Vad du bör göra omgående efter att du fallit för ett support bedrägeri.

Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Please Report This Activity Bedrageriet och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Please Report This Activity Bedrageriet och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-please-report-this-activity-scam

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *