“Windows Detected ZEUS Virus” bedrägeri - Hur tar man bort

“Windows Detected ZEUS Virus” bedrägeriet visas högst troligen som en Trojan eller en annan skadeparasit (t.ex. reklamprogram) som du påverkar ditt operativsystem. Detta popup-meddelande kategoriseras bland alla andra teknisk support bedrägerier som “Microsoft Error: Unknown System Failure” och “Microsoft Office Activation”. Om det här meddelanden låser tillgången till din webbläsare, då bör du försöka öppna enhetshanteraren och stänga ned den webbläsarens process.

Zeus trojanska häst finns på riktigt och har blivit krönt till en av de mest skrämmande exemplen av skadeprogram. Det används för flertalet IT-kriminella verksamheter och har störst intresse av att stjäla bankinformation via s.k. “man-in-the-browser” logg av knapptryckningar och “form-grabbing” (SecureWorks).

Trojanen liknar infektioner som SpyEye skadeprogram. Dessutom delar Zeus likheter med Koobface worm eftersom de båda används för att lura användare till att tro att deras operativsystem har äventyrats.


“Windows Detected ZEUS Virus” scam

“Windows Detected ZEUS Virus” tekniska support finns inte: det är ett bedrägeri

Även fast Zeus har distribuerats brett och äventyrat miljontals olika datorer så är “Windows Detected ZEUS Virus” endast ett knep som kapare försöker komma undan med. Vi har upptäckt att även kommandotolken och loggboken inkluderats i dessa bedrägerier för att få dom mer övertygande (Wikipedia).

“Windows Detected ZEUS Virus” bedrägeriet kommer påstående rapportera att datorer fått Zeus. Utvecklarna av den här bluffen kommer inkludera telefonnummer till hjälplinjer som skall ansluta offren med professionella konsulter. Enligt meddelandet skall +1-800-919-6053, (855) 247-2419 eller 1-888-411-9933 ringas.

Om användaren stänger ned sin webbläsare via enhetshanteraren, då kommer tillgång till det operativsystemet inaktiveras. Detta är inte sant någonstans. Enligt våra utredningar kan surfare få popup-meddelandet “Windows Detected ZEUS Virus” från Defaultprogramsystem.com, Crash-h3a23z.info och många andra liknande domäner.

Din dator har inte en Zeus trojan

En sak måste vi fastställa: även om du ser detta “Windows Detected ZEUS Virus” tekniska support bedrägeri så betyder det inte att Zeus har infekterat ditt operativsystem. Faktum är att det är ganska komplicerat att upptäcka denna Trojan då det utnyttjar döljande tekniker. Om inte de senaste antivirus programmen kan hitta det, då har ett slumpmässigt popup-meddelande betydligt mindre chans.

Anledningen till att “Windows Detected ZEUS Virus” popup-meddelandet visas är för att sälja skurkaktiga antivirus program eller att få fjärrstyrd anslutning till datorer. Om en person kontaktar en av de tidigare nämnda hjälplinjerna (kan finnas fler) så kommer han eller hon pressas till att köpa verktyg som tydligen kommer att eliminera skadeprogrammet (MakeUseOf).

Så kallade “specialister” kan även be användare om att få fjärranslutning till deras operativsystem. Dock är båda dessa beslut felaktiga. Som vi redan nämnt så bör du öppna din enhetshanterare och aktivera den nödvändiga webbläsarprocessen. Dessutom kan dessa bedragare begära en del personlig information eller lura användare att avslöja deras kreditinformation.

Hur skall man agera om man fått “Windows Detected ZEUS Virus” viruset?

Det här meddelandet är ett tecken på att din enhet kan påverkas av ett skadeprogram. Det kan vara ett reklamprogram och det är definitivt enklare att hantera än en Trojan. Reklamprogram bör tas bort från kontrollpanelen. Innan det bör oroade användare kontrollera om det finns suspekta eller okända program i listan av aktiva applikationer. Kan det vara så att du som användare nyligen installerat ett slumpmässigt program?

Om ditt operativsystem är infekterad med en Trojan, då blir borttagningen genast mer komplicerad. Du bör utföra en genomsökning med Reimage och se om du bör oroas eller inte om din IT-säkerhet. Till sist vill vi understryka att besöka hemsidor kan faktiskt infektera dig med virus. Reklam online är inte bättre och kan vara orsaken till att du påverkas av “Windows Detected ZEUS Virus” bedrägeriet.

Du tar bort “Windows Detected ZEUS Virus” bedrägeri genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som “Windows Detected ZEUS Virus” bedrägeri installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till “Windows Detected ZEUS Virus” bedrägeri .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort “Windows Detected ZEUS Virus” bedrägeri från dina webbläsare

Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Windows Detected Zeus Virus Bedrageri och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Windows Detected Zeus Virus Bedrageri och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-windows-detected-zeus-virus-scam

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *