Palikan.com virus - Hur tar man bort

Palikan.com viruset är en sökmotorskapare som kan installeras på Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome och Safari. Programmet ändrar dina webbläsares inställningar, byter ut din startsida och sökleverantör. Det kan påverka en eller flera webbläsare samtidigt. Du kan enkelt se vilken som har infekteras eftersom du kommer att se Palikan.com hemsidan istället för din egna. Sökverktyget kan reklamföras som ett nytt och härligt sätt att söka runt på internet, men vi känner ansvar att berätta att de listas bland andra sökmotorskapare.

Tyvärr så ser Palikan.com endast ut som en vanlig sökmotor, men du kan inte lita på dess resultat. Programmet baseras på att stötta sponsrade hemsidor och agera som ett omdirigerande virus för att tjäna pengar på reklam. För att ta bort Palikan.com viruset, genomsök datorn med ett pålitligt anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter eller StopZilla, eller så följer du vår guide i slutet av artikeln.

Uppdatering av omdirigeringsviruset Palikan.com


palikan-com-2-viruses

Palikan.com viruset registrerades för 3 år sedan. Under åren har denna sökmotorskapare blivit populär i flera länder. Däremot har den mottagna uppmärksamheten ingenting med de respektabla tjänsterna eller belåtna klienter att göra. Om engelska inte är ditt modersspråk, då har vi här en spansk (Malwarerid) och fransk (Supprimer-spyware) version av artikeln.

En hel del användare på olika forum online som t.ex. Quora frågar efter hjälp för att ta bort Palikan.com viruset från Google Chrome, därför tror vi att detta är det huvudsakliga målet för kaparna. Däremot finns det ingen officiell statistik gällande infektionstakten, därför kan Firefox, Explorer och andra populära webbläsare troligen infekteras med.

Majoriteten av användare som noterat den skurkaktiga sökplattformen Palikan.com som sin startsida och nya flikar är infekterad med det skadliga webbläsartillägget. I världsplaceringen är den opålitliga sökmotor placerad som 18,831. Denna siffra avslöjar att många surfare kan för tillfället vara sårbara för sponsrade resultat och andra misstänksamma annonser online.Potentiellt äventyrade användare kan hålla till i Indien, Indonesien, Filippinerna, USA och Brasilien.


Pelikan virus

Omdirigeringsviruset Palikan.com är kapabel att föra användare vidare från en hemsida till en annan, men det finns domäner hänvisar en vidare till den med. Domänen Myway.com kan visa reklam för den här sökmotorn eftersom vi har upptäckt att användare besöker den direkt efter entrén till Palikan.com viruset. Användare av den här sökplattformen hävdar att de konstant blir omdirigerade till Hao123.com och till Claro-search.com.

I början beskrevs det här webbläsartillägget som ett verktyg för att ta sig runt på internet snabbare och enklare, men efter uppdatering beskrivs det nu som utökat allt-i-allo verktyg på webben. Det är ett ramverk för att navigera på internet med självförtroende. Verktyget hjälper dig att organisera de bästa hemsidorna på din internetresa och hålla dessa snabbt tillgängliga när som helst. Däremot verkar ingenting av detta sant och du bör inte lita på det.

Om Palikan.com viruset

Palikan.com viruset anses vara ett potentiellt oönskat program på grund av metoderna det använder sig av för att infiltrera och fortsätta påverka datorn. Det orsakar massvis med omdirigeringar och inkluderar en hel del kommersiella hemsidor bland dina sökresultat. Dessutom visar det slumpmässiga popup meddelanden som inkluderar länkar till sponsrade hemsidor med. När Palikan.com har placerats som din startsida och sökleverantör kommer du att tvingas att använda dess söktjänster även om du inte är nöjd. Att byta ut din startsida och sökleverantör till andra hemsidor kommer bli ganska svårt när Palikan.com viruset väll tagit över din webbläsare.

Ett annat mål för denna kapare är att samla in information om användarens internetvanor. Det spelar in vilka hemsidor du besöker och vilka sökningar du utför. Senare kan den här informationen skickas till tredjeparter och användas för marknadsrelaterade syften. Om du bryr dig om din integritet bör detta ses som ytterligare en anledning att ta bort Palikan.com viruset så snabbt som möjligt.

Användare har uttryckt stark oro över deras webbläsare. Särskilt när deras inställningar stökats till helt utan anledning. Installationen av Palikan kommer definitivt få en påverkan på ditt internetanvändande som du tidigare vant dig vid.

Exempelvis kommer sponsrat tredjepartsmaterial tillåtas att presenteras för dig som kandidater för installation. Innehållet tillhandahålls oftast helt slumpmässigt eller när du besöker en hemsida som triggar igång effekten. Palikan.com viruset har inte som syfte att stötta användandet/ besöket av deras affiliate produkter, men detta har blivit resultatet av det hela.

Detta skadeprogram kategoriseras som en sökmotorskapare kan också vara orsaken till att din enhet arbetar sämre – slumpmässiga frysningar av webbläsare eller längre laddningstid är vanliga symptom av detta datavirus.

Användare håller även med dom att denna applikation automatiskt startar varje gång de startar om sin enhet. Följ inte den förstörande stigen av de rekommendationer som tas fram för dig. Palikan.com viruset kan presentera dig för väldigt vanliga bedrägerier: falsk Adobe Flash Player som orsakar sårbarheter i användares enheter. Om du inte har för avsikt att neka erbjudanden som kan leda till skadeprogram, vänliga avlägsna detta virus så snart du bara kan.

Palikan.com virusets distributionsmetoder

Palikan.com viruset dyker upp på datorer efter att man installerat ett gratisprogram från internet. Det kan laddas ned som ett ytterligare tillägg med kostnadsfria PDF skapare, mediaspelare, nedladdningsverktyg m.m. Användare av datorer kan undvika sådana installationer om de följer stegen mer noggrant och klickar bort förvalda alternativ som erbjuder ytterligare verktyg. Välj bort alternativ som föreslår installation av program som för dig är okända. Dessutom bör du inte klicka på bizarra domäner eller popup meddelanden. Dessa kan vara infekterade och orsaka dig väldigt tråkiga konsekvenser.

För att ta bort Palikan.com viruset, följ guiden nedan och slutför alla dess steg, eller så genomsöker du datorn med ett anti-skadeprogram.


Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Palikan Com Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Palikan Com Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Manuell borttagning av Palikan.com viruset

Du tar bort Palikan.com virus genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Palikan.com virus installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Palikan.com virus .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Palikan.com virus från dina webbläsare

TopHur man avlägsnar Palikan.com virus från Google Chrome:

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Fler verktyg->Tillägg
  Extensions
 • Välj allt skadligt innehåll och radera dessa.
  Remove extensions
 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Välj Hantera sökleverantörer
  Manage search engines
 • Avlägsna onödiga sökleverantörer från listan
  Delete search engines
 • Gå tillbaka till inställningar. Vid Start väljer du Öppna blank sida (Du kan ta bort oönskade sidor även här).
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Chrome menyn vid övre högra hörnet och välj Inställningar. Välj Öppna en särskild sida eller en grupp med sidor och klicka på Grupp med sidor.
  Set pages
 • Radera skadliga söksidor vid Start fönstret genom att klicka på “X” bredvid dessa.
 • Klicka på de tre horisontella linjerna vid Google Chrome och välj Inställningar och klicka på Hantera sökleverantörer.
  Delete start pages
 • Ta bort skadliga söksidor i en ny sökleverantörs sida.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Palikan.com virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Resset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

TopHur man avlägsnar Palikan.com virus från Firefox:

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj “Tillägg” ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Palikan.com virus och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.it.
  Remove add-on
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Firefox menyn vid övre högra hörnet, välj Inställningar-> Allmänt. Där väljer du den önskade startsidan och klickar sedan på Återställ.
  Restore default

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Palikan.com virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve
(Valfritt) för äldre version:
 • Skriv in “about:config” addressfältet och tryck enter. Detta öppnar inställningssidan
  Abou config
 • Skriv in “Keyword.url” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
  Reset Keyword.url
 • Skriv in “browser.search.defaultengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Skriv in “browser.search.selectedengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Sök efter “browser.newtab.url”. Högerklicka och välj återställ. Detta försökrar att söksidan inte öppnas i varje ny flik.
 • Om inställningar återgår igen och en genomsökning med ett anti-skadeprogram visar att datorn är ren: stäng ned Firefox, öppna filsökaren och skriv in %AppData% i addressfältet. Skriv in user.js i sökfältet. Om denna fil existerar, döp om den och starta om Firefox. Du kommer behöva repetera stegen ovan.
  Remove user.js

Om problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-program för att identifiera skadliga innehåll.

TopHur man avlägsnar Palikan.com virus virus från Internet Explorer (äldre versioner):

 • Klicka på pilen till höger om addressfältet.
 • Gör följande: på IE8-9 välj Hantera sökleverantörer, på IE7 klicka på Ändra sökleverantör.
 • Ta bort Palikan.com virus från listan.

Hur man avlägsnar Palikan.com virus från IE 11:

 • Klicka på Inställningar (övre högra hörnet)->Hantera tillägg.

  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Palikan.com virus och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Välj Sökleverantörer.
  Set search engine
 • Om någon av dessa sökleverantörer inte är tillgängliga, klicka på “Hitta fler söklevenratörer” i nedre botten av skärmen och installera Google.
  Find search engines
 • Stäng ned inställningar.
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Kugghjulet vid övre högra hörnet för att öppna Internet Explorer menyn, välj Inställningar och välj Allmänt. Skriv in den önskade startsidan du vill ha och klicka på OK.
  Restore home page

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Palikan.com virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Palikan.com virus från Microsoft Edge:Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg.  

TopHur du tar bort Palikan.com virus från Safari:

Ta bort skadliga tillägg

 • Klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn. Klicka på Preferenser.
  Open preferences
 • Välj Tillägg och avinstallera Palikan.com virus och andra misstänksamma tillägg.
  Extensions
 • Om din första sida för webbläsaren har ändrats, klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn på skärmen. Välj preferenser och klicka på fliken Generellt. Skriv in valfritt URL för att välja din förstasida.
  Reset homepage

(Alternativt) Återställ dina webbläsares inställningar

Om du fortfarande upplever problem relaterad till Palikan.com virus, återställ till ursprungsinställningar.

 • Klicka på menyn på Safari i fönstrets övre vänstra hörn. Välj Återställ Safari…

  Choose reset
 • Välj vad du vill återställa (oftast är de valda i förväg) och klicka på knappen Återställ.
  Reset

Om du inte kan återställa dina webbläsarinställningar och problemet kvarstår, scanna ditt system med ett Antimalwareprogram.

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-palikan-com-virus

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *