Advanced Mac Cleaner PUP - Hur tar man bort

Advanced Mac Cleaner är ett program som kan reparera, rensa och få din Mac att arbeta snabbare. Med andra ord är det ett allt-i-allo verktyg för Mac användare. Däremot finns det massvis av negativa recensioner om programmet online och de flesta av dom angår hur programmet distribueras. Av dessa anledningar kategoriserar vi Advanced Mac Cleaner som ett PUP (potentiellt oönskat program på Svenska).

Användaren ”debwilson” på det officiella Apple-forumet har ställt en fråga Vad är advanced mac cleaner, eftersom det automatiskt installerats på hans Mac (utan tillåtelse), samt rapporterat 5000 olika problem och begär 34 USD för att lösa dom alla. Frågan har fått en hel del uppmärksamhet och svar – de flesta av dom korrekta. Det är ett PUP som installeras tillsammans med andra skadeprogram eller falska och påträngande popup-meddelanden. Det kan orsaka en hel del problem eftersom egenskaperna av programmet inte är särskilt användbart och kan vara svår att bli av med.

Vilseledande metoder av Advanced Mac Cleaner

Medan programmet inte är så hemsk i sig själv så är dess metoder för distribution minst sagt udda och orättvis. Vi har stött på försök till sälj av programmet själva och det var knappast uppskattat.


Advanced mac cleaner pop-up

Det finns ett par hemsidor som tjänar pengar på deras trafik genom att visa påträngande och ofta vilseledande annonser. Detta är den vanligaste metoden för distribution för infektionen. Låt oss säga att du klickar på något resultat i Google som ser legitimt ut, men istället för hemsidan tas du till ett meddelande i helskärm som säger att din Mac har stora problem som omgående behöver lösas.

Detta meddelande hävdar att du har en infektion på din Mac som kom från en hemsida du tidigare besökt. Det visar även en del av din personliga information som t.ex. IP-adress, internetleverantör och position, vilket knappast är lämpligt. Om du faller för detta knep och följer den angivna stegen på skärmen kommer datorn att genomsökas direkt via hemsidan.


AMC Pop-up

I slutet av processen kommer du att omdirigeras till en hemsida av Advanced Mac Cleaner på advancedmaccleaner.com. Popup-meddelande visas på adressen reward8324.share1-dc21-storage6.top. Vänligen notera att den här adressen kan visa andra erbjudanden med och Advanced Mac Cleaner kan stöttas av andra adresser dessutom.

Detta är däremot inte det enda sättet för distribution. Du kan också stöta på annonser som säger att du besökt pornografiska hemsidor och din Mac behöver en åtgärd, som kan ses på bilden här nedan:

Om det här oönskade programmet på något sätt har tagit sig in i din Mac eller om du själv installerat det men vill bli av med det – följ vänligen stegen nedan:

Stäng ned Advanced Mac Cleaner programmet;

Hitta programmets mapp och dra den till papperskorgen;

Använd sökfunktionen och leta efter filer kopplade till AMC, radera dessa med;

/Library/Application Support/amc/

~/Library/Advanced Mac Cleaner/

~/Library/hlpramc/

~/Library/Application Support/Advanced Mac Cleaner/

~/Library/LaunchAgents/com.pcv.hlpramc.plist

~/Library/Logs/helperamc.log

~/Library/Preferences/com.PCvark.Advanced-Mac-Cleaner.plist

Vi rekommenderar dig verkligen att även genomsöka din dator med ett pålitligt anti-skadeprogram som t.ex. Malwarebytes Anti-Malware för Mac.

Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Advanced Mac Cleaner Pup och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Advanced Mac Cleaner Pup och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *