JS.Downloader Trojan - Hur tar man bort

JS.Downloader är en s.k. ”detection trojan” baserad på JavaScript, vilket är ett språk som körs på webbläsare och används för att göra sidor mer interaktiva. Språket kan användas för skadliga syften med. Sådana trojaner har varit kända i åratal, men trotts detta fortsätter det att infekterad massvis av användare online även idag. Det mest uppenbara tecknet att du har blivit attackerad av JS.Downloader trojanen, det är meddelandet av ditt antivirus, slöare webbläsare och system, krashande program, felmeddelanden, frekventa förfrågningar om uppdateringar och andra misstänksamma applikationer som du inte själv har installerat. Den nedladdande delen betyder att en data-parasit försöker att infektera din PC med andra skadeprogram som kan vara både JS-baserad eller av annat slag.

Om du noterar något av dessa tecken, då är det dags att du byter ut ditt antivirus och rengör ditt system ordentligt för att skydda dig mot att känslig information blir avslöjad och din dator får sina filer förstörda eller krypterade. Du kanske har hört talas om liknande skadeprogram vid namn XMRig, CoinHive, LokiBot eller SmokeLoader. Det är dels bäst och även enklast att bli av med JS.Downloader trojanen i början av sitt skede, då är det nämligen inte lika envis och har inte hunnit att fullständigt kommunicera med de IT-kriminella som ska ge vidare instruktioner. Även fast det kan tyckas vara svårt att hantera så har teamet på 2-viruses förberett en enkel guide att följa för att bli av med JS.Downloader och sina varianter helt och hållet – så läs vänligen vidare.

Vad är JS.Downloader trojanen

Som namnet JS.Downloader tyder på så är det ett trojan baserat skadeprogram och enligt historierna så låtsas det vara en oskyldig fil, men har i själva verket ett skadligt virus inuti – vilket kommer att äventyra systemet när det väl tagit sig in. JS.Downloader beskriver inte bara en trojan, utan hänvisar till en hel familj av skadeprogram som kan ha aningen olika namn, men agerar mer eller mindre likadant. De flesta antivirus programmen som rapporterar sådana trojan infektioner är AVG och Avast. Även fast dessa antivirus programmen inte är de mest tillförlitliga när det gäller IT-skydd på grund av återkommande s.k. False-positive rapporter, så upptäcker även andra mer pålitliga säkerhetsprodukter som t.ex. Kaspersky även JS.Downloader varianter med.


JS downlaoder trojan antivirus reports

Första JS.Downloader upptäcktes runt Oktober 2003 och har sedan dess ändrats och fått massor av olika namn. De mest berömda varianterna av JS.Downloader trojan familjen är: JS.Downloader.Agent, Trojan.Downloader.JS.Agent, JS/Downloader, JS:downloader, JS.Downloader!gen33, JS.Downloader!gen36, JS:Downloader-DEF, JS/Downloader-tr, JS:Downloader-ZY, JS:Downloader-EOY , JS/Downloader.IOK , Trojan-Downloader.JS.Agent.hdm, JS/Downloader, Troj/JSDldr-AT. Alla dessa är namnen du kanske ser på din antivirus rapport om du har blivit infekterad av denna JavaScript användande trojan.

När Trojan.Downloader.JS.Agent tagit sig in i systemet så skapar det filerna med namn %System%.exe, %temp%wininet.dll och utför sedan ändringar i Windows Register, genom att modifiera och lägga till nya nycklar. Detta tillåter användning av kryphål i säkerheten och användandet av fjärranslutna värdar som kan ansluta med kaparna, hitta positionen av den äventyrade maskinen, falska digitala certifikat, samla och skicka samlad information till skurkarna, skicka information gällande infektionerna till skurkarna, ladda ned och starta filer, ansluta till internet utan användarens tillåtelse och stanna kvar oavsett hur många gånger användaren startar om datorn.

Det mest # är att webbläsaren slöas ned avsevärt, program krashar och fryser ofta, Windows laddar segt, antiviruset visar varningar men hittar inget under genomsökningen eller kan inte radera upptäckta filer, samt massor av felmeddelanden. Under tiden kommer JS.Downloader trojanen att stjäla personlig information, ta skrämdumpar på infekterade datorer och sidor med känslig information som t.ex. lösenord, bank- eller kreditinformation, samt ladda ned fler skadliga program som t.ex. ett ransomware, reklamprogram eller annat.

Hur infekterar JS.Downloader trojanen system

Vi vet att JS Downloader endast infekterar Windows operativsystem och oftast via riktade s.k. Socialt utvecklade e-postmeddelanden. Dessa speciella meddelanden inkluderar hyperlänkar och bifogade filer som ser ut som vanliga bilder (.jpg), video (.mp4, .flv, .avi), dokument (.doc, .pdf) filer, men är i själva verket körbara filer som kan starta installationen av viruset. Eftersom JS.Downloader är ett JavaScript-baserat virus, så kommer användaren endast se en slumpmässig rad av karaktärer när bifogade filen öppnas som användaren inte kommer att förstå om personen i fråga inte jobbar i IT-sektorn.

Dessutom har en del användare rapporterat att de har blivit infekterade med JS.Downloader agenten efter att de har besökt särskilda misstänksamma hemsidor, samt efter de har laddar ned misstänksamma program som t.ex. Interstat. Detta scenario kan vara möjligt på grund av s.k. ”bundling”. En del användare har även noterat att Fareit och Cryptowall har laddats ned till deras datorer efter att deras antivirus hittade JS.Downloader.

Hur du blir av med JS.Downloader trojanen

Det bästa skyddet är att förebygga, av den anledningen är följande Säkert surfande tips och att känna igen skräppost en bra start att skydda sig mot JS.Downloader trojaner. Däremot kan du inte fullständigt skydda dig mot den här trojan familjen genom att bara vara försiktig. Som du kanske redan vet så drabbades en stad i Alaska av en flerskalig attack denna månad som även startades av trojan viruset, samt trotts säkerheten lyckades ta sig in och äventyra nätverket.

I sådana fall rekommenderar vi användare att investera i ett pålitligt anti-skadeprogram som t.ex. eller Reimage. Dessa har funnit i säkerhetsbranschen i flera år och har blivit uppskattade av många säkerhetsspecialister. Medan det finns massor av Falska antivirus program, så verkar dessa vara pålitliga, sofistikerade och användbara även bland de mest envisa attackerna.

Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Js Downloader Trojan och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Js Downloader Trojan och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-js-downloader-trojan

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *