XMRig Miner Trojan - Hur tar man bort

XMRig (WaterMiner) miner trojan hänvisar till en Monero (XMR) miner med hög prestanda och fullständigt officiellt Windows stöd. För närvarande utvecklas fler och fler miners. En av de senaste är Crypto-Loot miner. XMRig miner själv är utvecklad av respektabla utvecklare och användare kan börja använda det efter att de fått de nödvändiga binära och ”git tree” från GitHub.

WaterMiner är en skadeinfektion som fungerar som en modifierad version av en legitim XMRig miner. Dessa upptäckter dök upp efter att en mod av ett populärt spel vid namn Grand Theft Auto (GTA) noterades inkludera en miner (Modifierade spel på ryska forum befläckade med WaterMiner krypto-miners). Skadeprogrammet har påståtts implementerats av ryska kapare som distribuerat skepelsen i forum på sitt eget språk. Personen som är ansvarig för detta antas gömma sig bakom smeknamnet ”Martin Opc0d3r”.

XMRig miner är svårare att upptäcka

XMRig miner och WaterMiner skapades så att de skulle vara svårare att upptäcka. Trojanen letar efter Windows enhetshanterare som är igång (eller liknande tjänst) som visar de för närvarande använda CPU resurserna. Den listiga kaparen utvecklade skadeprogrammet så att det stängs ned så fort som enhetshanteraren öppnades. Modifieringen komplicerade situationen för infekterade användare avsevärt.


XMRig Miner Trojan

Uppkomsten av XMRig miner kan indikeras som tydliga bevis på att krypto-mining är ett ämne som bör diskuteras och läras av. Med denna svårupptäckta trojan är vi övertygande om att liknande hot kommer vara ännu svårare att komma åt i framtiden. Om användare inte använder specifika AdBlockers eller andra knep för att förhindra krypto-mining, då kan deras operativsystem infekteras automatiskt (så snart en befläckad hemsida besöks).

XMRig minerns skadeprogram överfördes via en GTA mod kallad ”Arbuz” som formats som en RAR arkiv fil. Det var tillgängligt på en populär rysk tjänst kallad Yandex.Disk. När denna luriga mod hade laddats ned, fungerade det som en nedladdare för den faktiska WaterMiner trojanen.


XMRIG miner

Programmet med den öppna källan kan användas av nästintill alla som önskar att hämta kryptovaluta via deras datorer. I en del fall har ägare av hemsidor planterat koder av krypto-miners i deras domäner i syfte att byta ut irriterande reklam online. Sedan kommer besökares CPU-resurser samla (mine) kryptovalutor för hemsidans ägare. CoinHive miner utnyttjas också av kapare som i hemlighet försöker att sprida mining-trojaner till operativsystem och generera kryptovalutor utan ägare av datorers godkännande.

Om ditt operativsystem för närvarande är infekterad med WaterMiner trojanen (#), då kommer CPU-resurserna visa väldigt höga siffror.

På så sätt kommer enheter fungera väldigt långsamt, program tar längre tid att starta och du kommer notera väldigt återkommande frysningar. Minern bör levereras i en AudioHD.exe eller Zmrig32.exe fil och kommer sedan samla kryptovalutan Monero medan resurserna används av infekterade datorer.

Hur är det möjligt att bli av med XMRig miner trojanen?

Du kommer inte kunna upptäcka närvaron av WaterMiner genom att kontrollera CPU resurserna. Av den anledningen måste du finna andra vägar. Exempelvis bör du kunna hitta och ta bort ”Wise entry” i Windows registret. Dessutom, vänligen öppna enhetshanteraren och leta efter processer som t.ex. AudioHD.exe eller andra som eventuellt kan relatera till XMRig. Winserv.exe processen bör också kontrolleras.

Skydda sig mot skadeprogram

Om du oroas över ditt operativsystem och önskar att hålla dig säkrad mot krypto-miners, då föreslår vi att du använder dig av Adblockers för att förhindra att dessa trojaner automatiskt tar sig in i din enhet. För bästa möjliga säkerhetslösning, då hoppas vi att du övervägen även Reimage som tillåter dig att utföra regelbundna kontroller och besluta om ditt OS påverkas av mer än en skadlig parasit. Om du upptäcker att ditt operativsystem agerar konstigt utan förklaring, då är det bäst att kontrollera om du har blivit påverkad av ett potentiellt oönskat program (PUP) eller andra skadeinfektioner.

Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Xmrig Miner Trojan och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Xmrig Miner Trojan och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-xmrig-miner-trojan

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *