Reklam av Interstat virus - Hur tar man bort

Interstat beskrivs som gratisprogram som tillåter dig att kontrollera och testa din internethastighet under olika omständigheter helt kostnadsfritt. Medans funktionen fungerar som den ska och anses vara användbar, så kategoriseras Interstat ändå som ett reklamprogram. Varför faller det här programmet under kategorin potentiellt oönskade program? Det finns två anledningar till detta – sättet det distribueras och hur det agerar när det väl installerats på datorn. Dessutom drivs det på exakt samma sätt som YTTNOaAds och är därav definitivt ett virus.

Skulle du fastna I tjänsten som den här hemsidan tillhandahåller, då kommer du att få förfrågan om att lägga till deras tillägg på din webbläsare. Däremot är detta sällan fallet och infektionen tar sig till systemet i hemlighet istället genom att paketeras i olika gratisprogram (bundling) som kan laddas ned från internet. Detta är troligen den vanligaste distributionsmetoden av skadeprogram – användare laddar ned ett särskilt gratisprogram från internet och får frågan under installationen att installera ytterligare användbara program. Problemet är att valet oftast är förvalt, skulle du alltså inte ha uppsikt under installationen så kommer Interstat viruset installeras på datorn automatiskt. Det är därför den här typen av distribution anses vara vilseledande.


Väl installerad på din dator kommer Interstat bidra med oönskade egenskaper. Eftersom det kategoriseras som ett reklamprogram kommer det överflöda alla dina webbläsare med olika annonser som gör din internetupplevelse till en mardröm. Reklam av Interstat Interstat kan visas i former som t.ex. textreklam, banderoller, popups eller nya flikar. Det finns däremot ett sätt att kontrollera om annonserna är legitima eller levererade av det här skadeprogrammet, det kan du göra genom att notera en slogan “Ads by Interstat” intill varje annons. Vi föreslår att du undviker reklam som visas av det här viruset eftersom en del kan leda till att andra skadeprogram installeras på din dator.

Interstat samarbetar med olika tredjepartssajter som kan ägas av olika IT-kriminella eller distributörer av skadeprogram. Detta betyder att du kommer att utsättas av kapare dagligen sålänge som infektionen finns kvar.

Även fast det ser ut som att den här internettjänsten lanserades 2014 så är den fortfarande aktiv och kan orsaka problem. Du kan besöka deras officiella hemsida på interstat.eu eller s3static.com och ta en titt på deras integritetsvillkor. Det är såhär som de förklarar de oönskade och skadliga annonserna som pressas fram till användare:

In an attempt to provide increased value to our visitors, we may choose various third party web sites or services to link to, and frame within, the Sites or Services. We also participate in co-branding and other relationships to offer e-commerce and other services and features to our users. However, even if the third party is affiliated with us, we have no control over these linked sites, each of which has separate privacy and data collection practices independent of us. Data collected by our co-brand partners or third party web sites (even if offered on or through our site) may not be received by us. As such, we have no responsibility or liability for these independent policies or actions, and are not responsible for the privacy practices or the content of any such web sites. These linked sites are only for your convenience and you therefore access them at your own risk.

Som du säkert kan se så är Interstat och deras reklam helt kraftlösa inför deras samarbetspartners som kan placera dig i fara eller samla in din privata och känsliga information. Trotts detta faktum väljer de fortfarande att tjäna pengar på det här sättet och det är precis därför du bör omgående ta bort det här tillägget.

Hantera reklam av Interstat viruset

Vi har redan nämnt att det här viruset fungerar som ett webbläsartillägg, så självklart bör du börja med att stoppa aktiviteten av Interstat på din webbläsare. Däremot kan viruset möjligen återkomma och aktivera tillägget automatiskt vid ett senare tillfälle, så genomsök din dator med ett rekommenderat anti-skadeprogram. Program som Reimage eller SpyHunter är bra för att bli av med Interstat för gott. Om du fortfarande är förvirrad och inte vet hur du skall gå tillväga, skrolla då ned till slutet av artikeln och ta en titt på våra manuella steg-för-steg instruktioner för att bli av med Interstat viruset.


Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Reklam Av Interstat Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Reklam Av Interstat Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Eliminera Interstat viruset

Du tar bort Ads by Interstat virus genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Reklam av Interstat virus installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Ads by Interstat virus .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Reklam av Interstat virus från dina webbläsare

TopAvlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Ads by Interstat virus och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Reklam av Interstat virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

TopAvlägsna Ads by Interstat virus från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till Reklam av Interstat virus. Klicka på papperskorgen bredvid Ads by Interstat virus eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Reklam av Interstat virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

TopAvlägsna Ads by Interstat virus från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Reklam av Interstat virus och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Ads by Interstat virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Reklam av Interstat virus från Microsoft Edge:Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg.  

TopAvlägsna Reklam av Interstat virus från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill Ads by Interstat virus. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Reklam av Interstat virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-ads-by-interstat-virus

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *