Instagram virus - Hur tar man bort

Instagram viruset hänvisar oftast till när vi pratar om en av många hot och bedrägerier som kan äventyra Instagram användare, kapa deras konton, stjäla personlig information och placera ut annonser med hjälp av riktiga användares profiler. Det har skapats ett par skadliga kampanjer som upptäcktes spridas redan när den här sociala media giganten började användas brett. En del av dessa hot attackerade Facebook användare med, särskilt efter att det sociala nätverksföretaget köpte upp Instagram och erbjöd att länka båda parterna.

Medan en del Instagram virus är mer inriktade på en särskilt grupp av användare, så har t.ex. virus som Zeus (som sprids via appar och erbjuder att köpa Instagram följare) och RayBan bedrägeriet visat sig kunna äventyra alla med en aktiv profil. Även fast företagen gör sitt yttersta för att upptäcka och och ta bort dessa bedrägerier, så visar meddelanden på olika forum att många användare fortfarande behöver hjälp med att eliminera Instagram viruset även under 2018. Detta påminner om tidslösa bedrägerier som t.ex. Yahoo Customer Reward Program, Amazon Rewards och Dear Facebook user.


instagram virus main

Vilka Instagram virus finns det

De huvudsakliga virusen som orsakar den största skadan och äventyrar tusentals (om inte miljontals) av användare är Who Viewed Your Instagram Profile viruset, RayBan Instagram bedrägeriet, Instagram Followers viruset (Zeus virus), The Ugly List 2016 bedrägeriet eller DM viruset. De liknar varandra väldigt mycket, men är även olika på många sätt. Symptom liknar oftast vid otillgängliga/ raderade profiler, bedrägliga poster från din profil, hundratals plötsliga följare och ditt konto följer användare du aldrig sett tidigare, massor av skickade meddelanden till personer du aldrig skrivit till, samt mycket mer. Förhoppningsvis kommer vår vidare förklaring hjälpa dig att identifiera vilket av dessa Instagram virus som du har.

Who Viewed Your Instagram Profile viruset

Det här Instagram viruset är det huvudsakliga problemet för användare som är nyfikna över vilka som tittar på deras profil. Det fanns ett liknande bedrägeri på Facebook för många år sedan och det har ny flyttat sig till Instagram. Naiva och nyfikna användare faller ofta för sådana bedrägerier som erbjuder att visa vilka som är deras beundrare och installerar därför appar eller ger ut sin konto information på en hemsida.

För tillfället så har inte Instagram en sådan funktion och alla program som App Store eller Google Play har är inte mer än en lögn som vill få tillgång till ditt konto. Du kan läsa mer om en av dessa appar kallad InstaAgent som Tagits bort från App Store eftersom det innehäll skadeprogram som kan stjäla användares lösenord och användarnamn. Google Play behövde hantera Turkiska Instagram lösenordstjuvar.


instagram virus scam who viewed your profile rayban

RayBan Instagram bedrägeriet

Har du noterat mer annonser på din Instagram eller Facebook som erbjuder RayBan solglasögon för 90% mindre kostnad, eller har du blivit taggad i sådana foton som stöttar svindyra glasögon för endast eller par dollar eller annan valuta? Klicka in på dessa vad du än gör. Detta beror på ett av de mest envisa och brett spridda Instagram virusen som har stört användare under flera år, samt har rapporterats infektera även inaktiva konton eller användare skyddade med 2-stegs verifikation.

Äventyrade användare hävdar att de noterade ett e-postmeddelande om att deras lösenord och e-postadress för kontot har ändrats till en rysk .ru domän. Dessutom (efter ett tag) har alla deras foton, bio och användarnamn bytts ut till någonting helt nytt. Det mindre ökända RayBan Instagram bedrägeriet kan inte ta över en profil, men fortsätter att posta någon erbjudande som du föll för på ditt nyhetsflöde. För tillfället har inte Instagram några svar på hur tredjeparter kan få tillgång till ditt konto och utföra ändringar på det, men de försöker göra sitt yttersta för att hjälpa äventyrade användare.

En del offer har lyckats återfå tillgång till sina profiler genom att Kontakta Instagram supporten som begär att de skickar en bild på någon handskriven kod av nummer för att verifiera sin sanna identitet m.m. Dessvärre så var en del användare sent ute och all deras data och tusentals följare var borta med vinden.


instagram virus direct message verification scam

Instagram Followers viruset (modifierat Zeus virus)

Eftersom media tar upp en enorm del av våra liv så betyder fler följare ett större erkännande och framgång, eller bättre annonseringsmöjligheter. Av dessa anledningar kan vi nästan göra vad som helst för att få ett par beundrare och på så sätt passera våra andra populära vänner. Vid sådana tillfällen som blir vi förblindade över en önskan om popularitet och involverar oss med företag som säljer följare – som ofta lovar ett par hundra nya följare för en överkomlig kostnad.

Däremot är priset någonting helt annat än pengar. Dessa företag som hämtar trafik till ditt Instagram flöde använder sig av skadliga metoder för att ge dig den tjänst du önskar. Det mest vanliga sättet är ett modifierat Zeus virus. Zeus användes för att stjäla kreditkortsinformation, men ändrades senare till att generera följare och “gillningar” på Instagram. Vad som är intressant är att falska gillningar och följare från Zeus kostade mer än ett riktigt kreditkortsnummer vilket Reuters rapporterar.

En del andra följar-genererande kampanjer erbjuder dig att ladda ned deras appar och behöver ditt login för att kunna hantera ditt konto. Medan de kanske inte kapar ditt konto helt och hållet, så kan de använda din profil i framtiden för att följa andra köpare, sprida bedrägerier eller använda login informationen för att ta sig in på dina andra konton. Försök istället förbättra Kvaliteten av innehållet eller Annonseringsteknikerna istället för att hitta en snabb väg fram.

The Ugly List 2016 bedrägeriet

De flesta av oss lägger endast upp de finaste bilderna på våra sociala media profiler. Endast en av alla 100 selfies hamnar på ditt Instagram nyhetsflöde, den som ser fantastisk ut på alla sätt och visar din fina sida. Du lägger så mycket energi på din Instagram, men plötsligt får du ett meddelande att en av dina vänner taggade dig i Ugly List 2016 posten. Känslor och misstro driver dig till vanvett och du klickar på länken för att se vilka fler som är med i utdragningen. Du loggar in på ditt konto igen eftersom det frågar efter det och sedan upptäckter du att det inte finns en sådan lista och du har blivit bedragen.

Nu har kaparna din login information som du delade med avsikt och kan få tillgång till ditt konto. Dessutom kan de stjäla annan information som din e-postadress, information delad via DM:s, din Facebook om den är länkad m.m. De kanske använder samma login information för att få tillgång till annan media eller e-postkonton. Tack vare utökad kunskap och Uppmärksamhet i media, så har det här Instagram bedrägeriet blivit mindre populärt men kan fortfarande lura dig om du inte är beredd.

DM eller Instagram verified viruset

Det finns ett annat bedrägeri som faktiskt lyckades få även de mest försiktiga användarna till sin sida via ett smart utformat direktmeddelande från Instagram.com själva. Det skedde genom att meddelandet begärde användarna att bekräfta sin identitet på grund av misstänksam aktivitet. Det inkluderade länken: Instagram.com/verification som först ser legitim ut, tills du tittar mer noggrant och noterar att det andra ordet i meddelandet är InstagrAm med alfa-symbol på ”a”.

Den här länken tar dig till en annan falsk Instagram login-sida (t.ex. Instagram.com-login.business) som inte har någonting med den riktiga sociala plattformen att göra och kommer att samla in ditt användarnamn och lösenord när du väl skrivit in dessa utan att verifiera någonting alls – tillslut får du ditt konto kapat. Du kan läsa mer på LinkedIn artikeln.

Andra DM virus kan inkludera enkla meddelanden från misstänksamma användare med länkar för att besöka olika handelserbjudanden, vuxeninnehåll eller rykten om kändisar.

Hur Instagram viruset distribueras

Till skillnad från andra parasiter så sprids skadeprogram för sociala media på ett lite annorlunda sätt. Instagram virus är enklare att få på en smartphone än på en dator. En del varianter äventyrar ditt konto om du får frestelsen att få massor av snabba följare och slutar upp med att ladda ned produkten som ska hjälpa dig dit. Inte nog med att du kommer att betala dessa, du kommer inte att få den popularitet du söker och de kommer att be dig om din information för att sedan stjäla din profil från dig. (Läs mer om dessa farliga appar).

Andra kampanjer kommer att spridas via skräppost, annonser, infekterade kommentarer med hyperlänkar, taggar, skadeinnehåll eller direkta meddelanden. Oavsett hur lockade erbjudanden kan låta så låter det för bra för att vara sant så är det oftast så. Klicka aldrig på en misstänksam länk från okända eller ens dina vänner eftersom även de kan vara ett offer för Instagram virus – vilket nu använder deras konton för att infektera fler användare i deras följarlista. Se även till att du aldrig kontaktar profiler som skickar dig DM:s men har tomma profiler eller visar deras riktiga namn.

Användare har även rapporterat att de började se problemen efter att de installera appar som inte relaterade till Instagram som t.ex. One Click Brightness Widget från Google Play butiken. Medan det fortfarande finns tillgängligt på app-marknaden med hyffsade recensioner, så har användare rapporterat att det här programmet behöver internetanslutning trots att det endast ska ställa in skärmens sken. Med andra ord bör du inte falla för sådana lömska knep av appar och läsa mer om hur du undviker att bli infekterad med Instagram virusen på ReadWrite.com. Se även till att du alltid har en 2-stegsverifiering.

Hur du blir av med Instagram viruset

Ibland kan det vara svårt att avgöra vilken Instagram virus-variant som du har och även om du fick det till din smartphone eller Windows/ Mac OS. Vid sådana tillfällen är det alltid bäst att använda dig av ett pålitliga anti-skadeprogram för att söka efter infektionerna och hantera dessa via en eliminering. De mest effektiva som passar både datorer och telefoner är Reimage och Malwarebytes. Vi föreslår att du hämtar hem båda två på dina enheter och genomsöker dessa för att se till att skadeprogrammen tas bort helt och hållet, samt ser till att du inte återinfekteras igen efter en städning.

Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Instagram Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Instagram Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Sedan är det en bra idé att ändra ditt lösenord på både Facebook och Instagram, samt rensa cache, kakor och internethistoriken. En del användare lyckas med en permanent borttagning efter att de har avinstalllerat misstänksamma appar från deras Androids eller iPhones. Slutligen bör du säkerställa att du inte har gett tillgång till några misstänksamma appar att få ansluta till ditt internet och din Instagram. Du kan även göra detta genom att gå in på Instagram inställningarna och se till att inga misstänksamma program får auktoriserad tillgång. Glöm självklart inte att kontakta Instagram supporten för att rapportera hot och hjälpa dom att sakta men säkert få tag i alla skurkarna en gång för alla.

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-instagram-virus

Removal guides in other languages

One response to “Instagram virus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *