“Amazon Rewards Event” bedrägeri - Hur tar man bort

“Amazon Rewards Event” bedrägeriet är ett meddelande som levereras till användare vars datorer har infekterats med en skadeparasit. Detta bedrägliga meddelande liknar bedrägerierna “Google Rewards Centre” och Promo2.c-rewards.com som båda indikerar att människor kan vinna priser eller pengar. Den här gången kan “Amazon Rewards Event” bedrägeriet visas på både Android och Windows operativsystem. Oroade användare har rapporterat att detta popup-meddelande visas på misstänksamma hemsidor som t.ex. Playing.youphone.club och Rewards.amazon.com-rewards-for-users.securitte.com.

Versionen som riktar in sig på Android operativsystem erbjuder användare en chans att vinna Apple iPhone 7 Plus 128GB. För att medverka i spelet behöver användare klicka på knappen ”OK” och bekräfta att de är den nuvarande ägaren av enheten. Våra utredare finner inte det här kravet giltigt. Efter att du tydligen vinner ett pris, då kan du eventuellt behöva betala ytterligare avgifter för leverans m.m.


Amazon Rewards Event scam

I versionen för Windows operativsystem tackar bedrägeriet “Amazon Rewards Event” användare för deras lojalitet mot Amazon:s onlineshop. Som belöning erbjuds ett spin på ett prishjul för att få reda på vilken produkt som du kommer att få. Däremot, genom att svara på dessa vilseledande popup-meddelanden så riskerar du din dators eller telefons välmående (Oförväntade priser ). Om du följer direktiven på dessa popup-meddelanden, då kommer din enhet säkerligen infekteras med skadeparasiter (reklamprogram/ trojaner eller ransomware virus). Vi har noterat att andra skurkaktiga verktyg låtsas samarbeta med Amazon, som bl.a. Amazon Mini Saver.

Utöver att användas som ett verktyg för distribution av skadeprogram så kräver även “Amazon Rewards Event” din personliga information. Detta kan inkludera din bankinformation, namn, position, eller annan kontaktinformation. Om du är en försiktig användare, då bör du känna till att den här informationen bör vara hemlig: ge aldrig ut dessa till okända källor. Dessutom, hemsidor som visar dessa skurkaktiga meddelanden använder inte HTTPS protokoll. Utan en ordentlig kryptering blir det väldigt enkelt för IT-kriminella att stjäla din kontaktinformation (Krypteringsgrunder: Hur det fungerar ).

Genom att klicka på bedrägeriet “Amazon Rewards Event” kommer du ovetligen att tilldelas misstänksamma tjänster. Bland annat kan du få avgifter för tjänster du inte har intresse för att använda. Bedrägeriet kräver även att du slutför en undersökning genom att besvara udda frågor om dina internetvanor m.m. Kom ihåg att det är omöjligt att vinna någonting från dessa popup-meddelanden och dyra priser endast används som lockbete för att fånga din uppmärksamhet. Tro inte på att endast genom att besvara några frågor och snurra ett hjul kommer ge dig en dyr iPhone, datorer eller andra varor.

Om du stöter på detta “Amazon Rewards Event” bedrägeri, då är det ett tecken på att din dator är infekterad. Det högst troliga scenariot är att du av misstag installerat ett skadligt program som automatiskt genererar dessa skurkaktiga meddelanden.

För att åtgärda problemet behöver du ta bort det skadliga programmet från ditt operativystem. Som första val rekommenderar vi en genomsökning med antingen Reimage eller Spyhunter. Båda dessa utför ett fantastiskt jobb med att skydda enheter mot skadliga innehåll och program. Dessutom kommer de bekämpa särskilda hot som t.ex. ”miners”. Ett andra alternativ är att ta bort det misstänksamma programmet från kontrollpanelen, vänligen följ instruktionerna nedan för att slutföra uppgiften.

Hur infekterades min dator av skadeprogram som genererar bedrägeriet “Amazon Rewards Event”?

Vi har redan nämnt ett fåtal knep för att distribuera skadliga infektioner. Först och främst så kan du ha laddat ned och installerat ett skurkaktigt verktyg från internet. Innan du införskaffar dig ett nytt program så bör du kontrollera dess pålitlighet. Om du finner några röda flaggor, då bör du överväga installationen. Sedan kan ditt operativsystem blivit utsatt genom att du installerat ett hyffsat pålitligt program, men så missade du ytterligare tillägg under installationen som erbjöds. Av den anledningen bör du alltid kontrollera att installationen endast tar fram det program du har för avsikt att installera.

Du tar bort “Amazon Rewards Event” bedrägeri genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som “Amazon Rewards Event” bedrägeri installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till “Amazon Rewards Event” bedrägeri .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort “Amazon Rewards Event” bedrägeri från dina webbläsare

Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Amazon Rewards Event Bedrageri och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Amazon Rewards Event Bedrageri och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-amazon-rewards-event-scam

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *