Gstatic virus - Hur tar man bort

Kan Gstatic beskrivas som ett datavirus? Nja, svaret är tyvärr inte helt så enkelt och behöver vidare förklaring. Först och främst behöver vi lära oss lite om vart det härstammar ifrån – det kan finnas olika anledningar till att du får erfara popup-meddelanden eller omdirigeringar som inkluderar namnet Gstatic.

Du bör känna till att Gstatic är en legitim Google tjänst. De använder det för att leverera s.k. ”off-loaded static content”, vilket kan vara bilder, CSS och JavaSkript kod till användare. Den här metoden tillåter att innehållet laddar snabbare – eftersom de flesta webbläsarna endast kan upprätta två anslutningar på en singulär webb-server. Här fungerar Gstatic som en ytterligare domän och hjälper till med att ladda olika attributer från flera källor samtidigt. Dessutom kan användandet av bandbredd minskas markant genom att inaktivera ”kakor” och ladda statiskt innehåll från en server som är närmare mottagaren.


Gstatic virus remove

Det är nämligen vanligt förekommande för olika hemsidor att agera värd åt statiska filer med separata domäner som agerar som en vägbro så att flera kakor kan laddas flera gånger. Yimg.com används av Yahoo, Ytimg.com av Youtube och Imaged-amazon.com av Amazon. Problemet är att många IT-kriminella utnyttjar den här egenskapen och använder legitima domäner för att leverera annonser och även skadliga/ oönskade program.

Som vi redan nämnt så kan det finnas flera orsaker till varför du ser popup-meddelanden eller notifikationer om Gstatic, och det kan vara så att du behöver hantera något säkerhetsproblem. Vi är här för att hjälpa dig ta reda på mer angående detta och en möjlig lösning för detta särskilda problem.

Anti-skadeprogram anser att Gstatic är skadlig

En av anledningarna till att många användare oroas över Gstatic är på grund av varningarna från anti-skadeprogram som t.ex. MalwareBytes Anti-Malware. Eftersom det finns ett eventuellt hot gällande den här domänen så kan anti-skadeprogram och antivirus program inkludera det i listan av hot. Varje gång som innehåll laddas från den här domänen så kommer du får en varning att den hemsidan du är påväg att besöka kan vara farlig och du bör tänka om.

En del IT-kriminella använder den här domänen för att leverera skadliga eller oönskade innehåll direkt till dig. En ökad mängd annonser kan laddas till din dator med hjälp av Gstatic domänen och det är därför den här legitima tjänsten kan vara farlig.

Det är även viktigt att nämna att inte alla anti-skadeprogram anser Gstatic domänen som farlig – en del varnar dig inte alls om det. Det är upp till dig att avgöra om du finner det bra eller dåligt eftersom du kanske inte stoppas från att ansluta dig till skadligt innehåll. Fast å andra sidan kommer du inte irriteras hela tiden av varningar heller.

Här har du nedan exempel på vanliga symptom (engelsk):

Symptom

Description

Repetitive ads

If you constantly see advertisements from Gstatic, it might be an indicator that your computer is infected with adware

Strange Offers

Most of the time malicious advertisements consist of strange, inadequate offers or suggestions

Difficult to close

Advertisements delivered by malware usually are designed to make users click on them and might be difficult to close

Redirects and pop-ups

Advertisement is opened on a new tab or even window? That’s a clear sign of malicious activity

Same advertisement on different websites

If you encounter the exact same advertisement on different websites, it might be a sign of an adware

Vad är det som orsakar Gstatic viruset

Om du får erfarande att skadligt innehåll levereras av Gstatic, då beror det troligen på en infektion av ett reklamprogram som är aktiv på din dator. Däremot finns det även en chans att du bara råkade besöka en hemsida som visar dessa annonser.

Om ett reklamprogram är aktiv på ditt system, då kan du få erfara andra symptom med:

 • Slöare dator;
 • Implementering av oönskade program;
 • Insamling av personlig information;
 • Omdirigeringar till andra hemsidor.

Det första du bör göra i den här situationen – öppna tilläggslistan på webbläsaren och se om du finner några tillägg som du inte känner till. Det behöver nödvändigtvis inte ha namnet ” Gstatic” eller liknande – namnet kan vara helt slumpmässigt. De flesta reklamprogram infektionerna agerar nämligen som tillägg till webbläsare och det är därför du många gånger kan identifiera dom där.

Hur du eliminerar Gstatic pop-ups

Borttagningen av infektionen som orsakar Gstatic pop-ups och andra annonser är komplicerad eftersom vi inte vet namnet på viruset. Det finns en hel del reklamprogram som kan leverera annonser genom Gstatic domäner – Clksite.com, Cobalten.com, FastDataX m.fl.

Av den anledningen föreslår vi en genomsökning av datorn med ett anti-skadeprogram. Använd Reimage eller SpyHunter – en av dessa applikationer bör kunna omgående upptäcka och eliminera alla skadliga filer och applikationer som relaterar till Gstatic.

Du kan även använda dig av en annan teknik för mer avancerade användare. Använd ett av ovan nämnda anti-skadeprogrammen för att upptäcka skadan på datorn, men följ instruktionerna nedan istället för att eliminera det automatiskt.

Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Gstatic Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Gstatic Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Du tar bort Gstatic virus genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Gstatic virus installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Gstatic virus .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Gstatic virus från dina webbläsare

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-gstatic-virus

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *