Google Rewards Centre Pop-up - Hur tar man bort

Har du försiktigt surfat på internet och plötsligt fått ett överraskande meddelande av Google Rewards Centre som erbjuder dig en kostnadsfri iPhone om du endast svarar på ett par enkla frågor korrekt? Förhoppningsvis faller du inte för detta bedrägliga meddelande och slutade upp med att deltaga i en undersökning av “Google” eftersom det varken finnsett pris eller Google Rewards Centre. Google Rewards Centre är ett skadligt pop-up bedrägeri som kan vara ett tidigt tecken på att ett annat skadeprogram finns på din dator och vill orsaka skada på ditt system, alternativt Stjäla din personliga information.

Om du har sett detta Google Rewards Center pop-up meddelande tidigare och omgående stängt ned det, då var det troligen endast en omdirigering från en hemsida som innehåller skadlig reklam och ditt system bör vara säkert. Däremot rekommenderar vi fortfarande att du tar en titt på lite tips om hur du surfar säkrare och samtidigt skaffar dig ett pålitligt anti-spionprogram. Om Google Rewards Center däremot ofta visar sig när du använder internet eller om du har slutfört en undersökning och inte fått någonting, då kan både din IT-säkerhet och personliga information vara utsatt för fara. Vill du lära dig hur du åtgärdar Google Rewards Center skada eller helt enkelt skydda dig från att pop-up meddelandet ens ska dyka upp, vänligen läs då vidare i den här artikeln.


google rewards center pop up virus message

Är Google Rewards Center meddelandet ett bedrägeri

Det här lär troligen vara en av de första frågorna som slår dig gällande Google Rewards Center. Är du däremot tveksam så bör du ta en titt på den här artikeln om Hur du upptäcker bedrägerier online. Svaret är enkelt och tydligt: Google Rewards Center är ett bedrägeri och tyvärr så har du inte vunnit någonting alls. Detta lurendrejeri har skrivits av kapare som vill injicera fler skadeprogram i din dator och stjäla en del personlig information för olika skadliga syften. Skulle du ha råkat falla för denna bluff så behöver du inte skämmas, det finns nämligen massvis av användare som har misstagit Google Rewards Center med Google:s egna Google Opinion Rewards.

Google Rewards Center har självklart ingenting att göra med det välkända företaget Google – det använder bara dess namn och logotyp för att övertala offer att tro att det är legitimt. Det vilseledande erbjudandet dyker oftast upp när offrent surfar online eller ser på en video och hävdar att det är deras tur-dag. Det begär att offrent endast ska svara på ett par frågor (t.ex. vem som skapade Google) och sedan kan de vinna en smartphone som en iPhone eller en Samsung Galaxy. Se nedan för ett fullständigt meddelande:

Google Rewards Center

Congratulations Chrome! Your Chrome won (1) Google Giveaway!

Every Friday, we select 10 Chrome users randomly to receive a free gift. This FREE gift is EXCLUSIVE for Chrome users in USA! It’s our way of thanking you for your continuous support to our products and services. (Product Name: iPhone 6S).

We are giving away limited number of iPhone 6S. Answer the following four simple questions to find out if you’ve won.

Do it now! 9 other Chrome users have already received this prize and there are only 5 left!

You have 1 minute and 26 secondsTo answer these questions before somebody else takes your place!

Question 1 of 4: Who founded Google?

Bill Gates

Mark Zuckerberg

Larry Page

Även om vi önskar att det vore sant så finns det inte ett sådant program som Google Rewards Center och du har troligen fått in ett virus i ditt system som genererar dessa pop-ups och andra möjliga annonser. Det är väldigt viktigt att du inte svarar på dessa skräp-kampanjer och istället försöker att ta bort det Google Rewards Center genererande skadeprogrammet. Du kommer att få veta mer om hur du gör detta på den sista sektionen av artikeln.

Varför ser du Google Rewards Center meddelandet

Pop-up meddelandet med Google Rewards Center kan inte laddas ned eller installerar på din dator frivilligt, men det kan följa med andra applikationer som du installerar. Den här taktiken för att distribuera skadliga program kallas för ”bundling”. Legitima program paketerade med virus kommer oftast från Program-delande hemsidor, som i sin tur tjänar pengar på att lägga till ytterligare programvara (även skadeprogram) i andra populära installationer.

Om en användare hoppar även steg under installationen och tillåter en snabbinstallation (eller rekommenderad), då kan användaren enkelt missa att neka eventuella PUP:s (potentiellt oönskade program på svenska) eller reklamprogram som följer som ett förvalt alternativ i installationen. Det är av den anledningen som det är väldigt viktigt att du håller en noggrann uppsikt under installationen. Användare kan även se Google Rewards Center meddelandet efter att de har besökt en opålitligt hemsida med tredjeparts annonser/ länkar som orsakar pop-up meddelanden. Ta en titt på Vilka hemsidor som har störst potential att ge ditt system ett virus.

Hur stoppar du Google Rewards Center pop-ups

Om du bryr dig om din integritet och säkerheten av ditt system, då behöver du ta bort Google Rewards Center programmet. Det finns ett par metoder att stoppa Google Rewards Center pop-ups på, men vi rekommenderar främst endast en enkel och effektiv metod – en automatiskt borttagning med antingen Reimage eller SpyHunter.

Dessa anti-skadeprogram har skapats för att jaga dessa skadeprogram efter processer, beteende, utförande, teknisk information och mycket annat. ReImage och SpyHunter har en stor databas för alla dessa egenskaper vilket tillåter blockering och eliminering av irriterande applikationer som t.ex. Google Rewards Center viruset snabbt och enkelt. Dessutom tar det nästan ingen tid alls och du har ett effektivt skydd för framtiden med.

Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Google Rewards Centre Pop Up och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Google Rewards Centre Pop Up och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Hur du blir av med Google Rewards Center meddelanden manuellt

Här nedan finner du en manuell guide om hur du eliminerar Google Rewards Center pop-ups. Som vi redan har nämnt så är det bättre att göra detta automatiskt, i särskilda fall kan en faktiskt avinstallation krävs dock av det skadliga programmet som orsakar pop-up meddelandena. Om du följer varje steg av dessa instruktioner, då bör Google Rewards Center pop-ups och dess virus inte störa dig mer.


Du tar bort Google Rewards Centre Pop-up genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Google Rewards Centre Pop-up installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Google Rewards Centre Pop-up .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Google Rewards Centre Pop-up från dina webbläsare

TopAvlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Google Rewards Centre Pop-up och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Google Rewards Centre Pop-up, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

TopAvlägsna Google Rewards Centre Pop-up från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till Google Rewards Centre Pop-up. Klicka på papperskorgen bredvid Google Rewards Centre Pop-up eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Google Rewards Centre Pop-up, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

TopAvlägsna Google Rewards Centre Pop-up från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Google Rewards Centre Pop-up och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Google Rewards Centre Pop-up, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Google Rewards Centre Pop-up från Microsoft Edge:Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg.  

TopAvlägsna Google Rewards Centre Pop-up från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill Google Rewards Centre Pop-up. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Google Rewards Centre Pop-up, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-google-rewards-centre-pop-up

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *