FreeLocalWeather tillägget - Hur tar man bort

FreeLocalWeather är namnet på webbläsartillägget som utvecklades för att passa webbläsaren Google Chrome. Tyvärr så är det varken pålitligt eller användbart – IT-experter kategoriserar det som en sökmotorskapare. Vad betyder detta tänker du? Jo, det betyder att dina personliga inställningar kommer att ändras och du kommer bli tvingad att användare webbläsaren annorlunda. Med andra ord kommer det att ändra sättet du surfar på och du kan inte göra någonting åt det förrän viruset har tagits bort helt och hållet.

Även fast det bara är ett tillägg så kan en eliminering vara mer komplicerad än vad du tänkt. IT-kriminella ser till att FreeLocalWeather ska vara komplicerad, på så sätt kan vanliga användare få det svårt att bli av med det och ger helt enkelt upp och behåller det istället. Tur i oturen så hittade du vår blogg där vi kommer ge dig verktyg och information så att du kan eliminera FreeLocalWeather tillägget från ditt Google Chrome.


FreeLocalWeather Extension virus removal

Dessutom kommer du finna relevant information om just FreeLocalWeather och andra skadeprogram som är snarlika i den här artikeln, så läs gärna vidare.

Varför FreeLocalWeather Är Oönskad

Att ens kalla FreeLocalWeather oönskad är en underskattning. Det kan nämligen orsaka alla möjliga IT-relaterade säkerhetsproblem, vilket bl.a. inkluderar:


FreeLocalWeather Virus

Officiellt så lovar det här webbläsartillägget att det ska leverera uppdaterad information om vädret med enkel tillgång, direkt på din webbläsare. Det hävdar att det stöttas av Ask.com, vilket är en legitim sökleverantör – men i verkligheten kommer dina inställningar istället ändras. Det ändrar dina inställningar för nya flikar så att det blir enklare för dom att kontrollera ditt surfande, på så sätt kan de samla in din personliga information, sökhistorik, samt visa sponsrat innehåll för att tjäna pengar på dig.


FreeLocalWeather Extension Add-ons

När FreeLocalWeather väl blivit aktiverad på din webbläsare, då kommer du att bli tvingad att besöka deras landningssidor varje gång en ny flik öppnas. En del användare finner den här hemsidan både snygg och användbar, så de ignorerar det faktum att deras webbläsare har blivit kapad och fortsätter att använda det ändå.

Att ignorera FreeLocalWeather är troligen det sämsta du kan göra i den här situationen. Det kan säkerligen ge dig information om vädret för din lokala position, men det kan även göra verklighet av en hel del hot. Hemsidan utvecklades av MyWay som är en känd utvecklare av sökmotorskapare och reklamprogram. Dessutom är Myway kaparen troligen en av de vanligaste sökmotorskaparna online, så det säger en del.

Vilka Konsekvenser Kan FreeLocalWeather Viruset Leda Till

Nu när du vet hur FreeLocalWeather fungerar och varför det är oönskat så är det dags att avslöja hur det kan förstöra din säkerhet. Eftersom det tar över dina nya flikar så kommer du att troligen använda MyWay Search för dina internetsökningar. Glöm inte bort att de kommer lova dig mer träffsäkra sökningar, vilket kan låta frestande.

Tyvärr kommer de Flesta faror från att söka på webben med den här hemsidan. Först och främst så kommer alla sökningar du anger övervakas, så ger du ut känslig information så kan detta enkelt nå tredjeparter. Sedan kan inte sökresultaten anses som pålitliga heller eftersom de placerar sponsrade resultat före det som skulle anses vara relevant, vilket gör sökningarna ineffektiva. Till sist kan du sluta upp på en hemsida som är rent ut sagt farlig.

För att toppa detta ytterligare – FreeLocalWeather kan ta in andra skadliga eller oönskade verktyg till ditt system. Faktum är att tillägget kommer erbjuda dig att installera ett ytterligare verktygsfält som heter Ask direkt efter att det placerats på din webbläsare – detta kan du se på bilden nedan.

Eliminera Verktyget FreeLocalWeather

Det är ganska självklart att FreeLocalWeather bör tas bort från din webbläsare och dator så snabbt som möjligt. För att göra detta effektivt så behöver du hjälp av ett anti-skadeprogram som t.ex. Reimage eller SpyHunter. Du behöver endast installera ett av dessa verktyg och sedan genomsöka din dator med det så kommer allting ske automatiskt. Här har du en guide om hur du laddar ner och installerar Reimage.

Vill du inte ladda ner något ytterligare anti-skadeprogram, då kan du åtgärda situationen manuellt med. Detta kan vara komplicerat och kräva en del kunskap, av den anledningen har vi förberett en guide – skrolla ned i artikeln och ta en titt. Det är en detaljerad steg-för-steg guide om hur du tar bort FreeLocalWeather helt på egen hand.

Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Freelocalweather Tillagget och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Freelocalweather Tillagget och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

TopHur man avlägsnar FreeLocalWeather tillägget från Google Chrome:

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Fler verktyg->Tillägg
  Extensions
 • Välj allt skadligt innehåll och radera dessa.
  Remove extensions
 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Välj Hantera sökleverantörer
  Manage search engines
 • Avlägsna onödiga sökleverantörer från listan
  Delete search engines
 • Gå tillbaka till inställningar. Vid Start väljer du Öppna blank sida (Du kan ta bort oönskade sidor även här).
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Chrome menyn vid övre högra hörnet och välj Inställningar. Välj Öppna en särskild sida eller en grupp med sidor och klicka på Grupp med sidor.
  Set pages
 • Radera skadliga söksidor vid Start fönstret genom att klicka på “X” bredvid dessa.
 • Klicka på de tre horisontella linjerna vid Google Chrome och välj Inställningar och klicka på Hantera sökleverantörer.
  Delete start pages
 • Ta bort skadliga söksidor i en ny sökleverantörs sida.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till FreeLocalWeather tillägget, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Resset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-freelocalweather-extension

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *