Bubble Dock - Hur tar man bort

Bubble Dock är ett reklamprogram som kan läggas till på alla webbläsare. Det finns tillgängligt i Frankrike, Schweiz, Italien och Spanien. Applikationen erbjuder tillgång till nyheter, spel, Facebook, e-post, webb TV, Youtube videor, genvägar, appar, RSS, poddar och mycket mer genom att klicka på skrivbordet. Då verktyget är kostnadsfritt, så tjänar det ägande företaget Nosibay pengar av reklam som visas. Detta kan vara allt mellan popup-meddelanden, olika kuponger och andra erbjudanden.

Detta är den huvudsakliga anledningen till varför Bubble Dock kategoriseras som ett reklamprogram. Fortsatta annonser och omdirigeringar till andra samarbetande hemsidor är det enda de bryr sig om, så du kommer inte få några fördelar med att installerade det på din dator. Faktum är att det blir tvärt om eftersom det kan skada dig och orsaka alla möjliga problem istället. Ytterligare skadeprogram kan installeras på din dator och du kan t.o.m. förlora din personliga information, samt att du slösar en hel del tid på att stänga ned alla popup-annonser.

Som tur är så är det inte särskilt svårt att notera om din dator har blivit infekterad med Bubble Dock eller inte – ett nytt verktygsfält kommer att dyka upp på ditt skrivbord och popup-annonserna som visas av infektionen kan vara märkta med slogan ”Ads by Bubble Dock” eller ”Brought to you by Bubble Dock”. Har du lagt märke till att viruset finns på ditt operativsystem, men du vet inte hur du blir av med det – vänligen läs vidare i artikeln då vi kommer att lära dig hur du utför detta effektivt. Vi kommer även att ge dig instruktioner om hur du kan skydda din dator bättre, på så sätt kan liknande infektioner inte nå dig i framtiden.


Bubble Dock remove

Varför Bubble Dock är skadlig

Programmet ska vara både kostnadsfritt och användbart – det ska kunna ge användare möjligheten att nå olika media kanaler och se på TV, sport m.m. Tyvärr så får du inte vad du har blivit lovad – applikationen är nämligen lömsk och fungerar inte som den ska.

Istället kommer Bubble Dock garanterat orsaka att du får alla möjliga annonser på din dator – popup, pop-under, textreklam och banderoller. All denna reklam är överdriven och kan även vara väldigt störande.

Inte nog med att annonserna levererade av Bubble Dock är irriterande, utan de kan även leda till mer Allvarliga IT-relaterande säkerhetsproblem. Om du av misstag (eller frivilligt) klickar på en av dessa annonser, då kommer du att bli omdirigerad till en hemsida som kan vara farlig och ägd av IT-kriminella.

Vidare – reklamprogram som t.ex. QkSee, National Consumer Center, DNS Unlocker och andra har en tendens att samla in personlig information på infekterade datorer. De samlar in information så som IP-adress, e-postadress, sökhistorik, information från kakor m.m. Detta kan sedan föras vidare till tredjeparter – så om Bubble Dock installeras på din dator, då kan du enkelt få känslig information avslöjad och det är en väldigt farlig egenskap av verktyget.

Hur du kan bli infekterad med Bubble Dock

Den självklart mest använda metoden för att distribuera skadeprogram på är via s.k. Bundling och utvecklare av Bubble Dock utnyttjar detta till fullo.

Bundling kan beskrivas som en vilseledande metod som infiltrerar oönskade program till datorer. När du vill installera något kostnadsfritt program från internet, då finns det en risk att ytterligare verktyg försöker följa med paketerade i installationen för att sedan installeras i hemlighet, utan att ens notera dig om detta.

Dessutom kan du bli infekterad med Bubble Dock genom att enkelt klicka på någon överdriven annons, vilket också kan leda dig till deras hemsida som försöker att övertala dig att verktyget är användbart och du bör installera det.

Till sist finns det en risk att din dator redan är infekterad med något skadeprogram och att det har infiltrerat Bubble Dock till ditt system. Det betyder att du definitivt behöver genomsöka din dator med ett pålitligt anti-skadeprogram.

Hur du tar bort Bubble Dock effektivt

Det här skadliga applikationen kan installeras på din hårddisk, men att ta bort det kan bli aningen mer komplicerad jämfört med vanliga program. Utvecklarna av den här applikationen har skapat det så att det förhindrar användare från att ta bort skadliga program. Med andra ord kan det finnas en del filer kvar i datorn som gör att infektionen återställer sig efter en borttagning.

Eftersom det kan bli aningen komplicerat så är det bra att ta hjälp av ett professionellt anti-skadeprogram som t.ex. Reimage eller SpyHunter. Allt som krävs är någon minut av genomsökning och alla skadliga filer kommer att upptäckas och elimineras automatiskt.

Vi har även utvecklat steg-för-steg instruktioner för att hjälpa dig med borttagningen, så ta gärna en titt på dessa här nedan i artikeln.

Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Bubble Dock och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Bubble Dock och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Du tar bort Bubble Dock genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Bubble Dock installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Bubble Dock .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Bubble Dock från dina webbläsare

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-bubble-dock

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *