OurSurfing.com virus - Hur tar man bort

OurSurfing.com viruset är en sökmotorskapare som kan installeras på ditt Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome och Safari. Programmet frågar inte efter användarens tillåtelse och det byter ut din startsida samt sökleverantör. Dessa egenskaper beskriver sökmotorskaparen perfekt – vilket inte bör få vara kvar på din dator utan anledning.

Även fast det ser ut som de flesta andra sökleverantörer så försöker OurSurfing.com annonsera sponsrade hemsidor, så du kan inte lita på det. Det kan även orsaka omdirigeringar till potentiellt farliga hemsidor, så det rekommenderas att du tar bort OurSurfing.com viruset och använder en Välkänd sökleverantör som du litar på.


OurSurfing.com virus remove

Tyvärr är det inte helt så enkelt att göra detta. Även fast infektionen fungerar som ett webbläsartillägg och de flesta användare kan inaktivera dessa, så bör du inte glömma att det är ett skadeprogram och kan återställas senare från filer som har placerats på hårddisken.

Därav bör du fortsätta läsa till slutet av artikeln – på så sätt kan du lära dig hur du tar bort OurSurfing.com viruset snabbt och enkelt med hjälp av ett anti-skadeprogram, eller helt på egen hand. Glöm inte att du kan be oss om hjälp i kommentarfältet nedan i artikeln.

Varför OurSurfing.com är listad som en kapare

OurSurfing.com viruset utvecklades av SmartWave Technology Limited. Syftet med programmet är att Reklamföra olika hemsidor och tjäna pengar på klickningar på affiliate länkar. Det skadar inte din dator, men det använder sig av orättvisa metoder för att infiltrera system och kan även bidra med intrång mot din integritet. Det här är vad som står angående insamlandet av personlig information:

We collect some anonymous information each time you use our service so we can improve the overall quality of your online experience. We collect your IP address, referral data, and browser and platform type. You do not have to register with us before we can collect this anonymous information.

Väl inne kommer OurSurfing.com viruset att inkludera massvis av sponsrade hemsidor bland dina sökresultat och kan även orsaka omdirigeringar till oönskade hemsidor. Det är väldigt irriterande att konstant bli störd. Dessutom kan det enkelt Leda dig till en del äventyrade hemsidor. Som resultat kan du få andra potentiellt oönskade program till ditt system eller även bli infekterad med spionprogram och andra farliga hot. Det är starkt rekommenderat att ta bort OurSurfing.com viruset så snart det tagit över din webbläsare.


OurSurfing.com virus traffic

Hur OurSurfing.com fungerar

Väl installerad och placerad på din webbläsare kommer OurSurfing.com omgående börja sitt arbete. Det kommer automatiskt byta ut din startsida och sökleverantör till www.oursurfing.com, så du kommer att besöka den här hemsidan varje gång du öppnar din webbläsare. Tillslut kommer en hel del användare att använda den här hemsidan som deras leverantör och det är inte någonting bra.

Det finns massor av kapare som denna – Searchinspired.com, Search.playnsearch.net, Frompus.club och liknande. De fungerar på samma sätt mer eller mindre – de låtsas vara pålitliga och kan förbättra upplevelsen, men i själva verket omdirigerar de användare till en resultatsida med resultat som inte är relevant till sökningen. Det slösar tid och är dessutom ett hot mot din integritet.

Varje sökning du utför via OurSurfing.com kommer definitivt att övervakas och det är en direkt väg till att få din personliga och känsliga information avslöjad till tredjeparter. Dessutom övervakar det dina internetaktiviteter med hjälp av kakor, så detta kommer också att avslöjas.

Hur OurSurfing.com kan infektera din dator

Även fast OurSurfing.com viruset upptäcktes för flera år sedan, så har det fortfarande varit aktiv ända till idag. Enligt data av SimilarWeb så får den här hemsidan runt 400,000 besök varje månad. Även fast de flesta av dessa besök kommer från Indien och andra asiatiska länder, så kan din dator bli infekterad oavsett var du befinner dig.

OurSurfing.com viruset installeras på slumpmässiga webbläsare via paket av gratisprogram (bundles) från internet. Du kan få det till din webbläsare efter att du har laddat ned en kostnadsfri mediaspelare, PDF skapare och andra liknande applikationer. För att undvika att installera oönskade program, då behöver du vara mer noggrann under installationsstegen av program du laddat ned. Om programmet försöker byta ut din startsida, då bör detta visas under ett av stegen. Gå aldrig med på att få en okänd hemsida som din huvudsakliga leverantör.

Om OurSurfing.com viruset redan stör ditt surfande, då finns det ingenting annat du bör göra än att ta bort det omgående. Ta en titt på våra instruktioner för att ta bort OurSurfing.com viruset nedan, eller så kan du genomsöka din dator med ett anti-skadeprogram. Vi rekommenderar starkt att använda antingen SpyHunter eller Reimage eftersom båda anses vara ytterst effektiva mot infektioner som denna.

Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Oursurfing Com Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Oursurfing Com Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,


Manuell borttagning av OurSurfing.com viruset

Du tar bort OurSurfing.com virus genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som OurSurfing.com virus installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till OurSurfing.com virus .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort OurSurfing.com virus från dina webbläsare

TopTa bort genväg kapare (alla webbläsare) (valfri):

Om din webbläsare öppnar sidan OurSurfing.com virus endast vid start, försök detta:

 • Högerklicka på din webbläsares ikon. Välj Egenskaper;
  Shortcut properties
 • Öppna fliken Genväg;
  Remove url
 • Ta bort OurSurfing.com virus del i dialogrutan.

TopHur man avlägsnar OurSurfing.com virus från Google Chrome:

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Fler verktyg->Tillägg
  Extensions
 • Välj allt skadligt innehåll och radera dessa.
  Remove extensions
 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Välj Hantera sökleverantörer
  Manage search engines
 • Avlägsna onödiga sökleverantörer från listan
  Delete search engines
 • Gå tillbaka till inställningar. Vid Start väljer du Öppna blank sida (Du kan ta bort oönskade sidor även här).
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Chrome menyn vid övre högra hörnet och välj Inställningar. Välj Öppna en särskild sida eller en grupp med sidor och klicka på Grupp med sidor.
  Set pages
 • Radera skadliga söksidor vid Start fönstret genom att klicka på “X” bredvid dessa.
 • Klicka på de tre horisontella linjerna vid Google Chrome och välj Inställningar och klicka på Hantera sökleverantörer.
  Delete start pages
 • Ta bort skadliga söksidor i en ny sökleverantörs sida.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till OurSurfing.com virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Resset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

TopHur man avlägsnar OurSurfing.com virus från Firefox:

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj “Tillägg” ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till OurSurfing.com virus och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.it.
  Remove add-on
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Firefox menyn vid övre högra hörnet, välj Inställningar-> Allmänt. Där väljer du den önskade startsidan och klickar sedan på Återställ.
  Restore default

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till OurSurfing.com virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve
(Valfritt) för äldre version:
 • Skriv in “about:config” addressfältet och tryck enter. Detta öppnar inställningssidan
  Abou config
 • Skriv in “Keyword.url” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
  Reset Keyword.url
 • Skriv in “browser.search.defaultengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Skriv in “browser.search.selectedengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Sök efter “browser.newtab.url”. Högerklicka och välj återställ. Detta försökrar att söksidan inte öppnas i varje ny flik.
 • Om inställningar återgår igen och en genomsökning med ett anti-skadeprogram visar att datorn är ren: stäng ned Firefox, öppna filsökaren och skriv in %AppData% i addressfältet. Skriv in user.js i sökfältet. Om denna fil existerar, döp om den och starta om Firefox. Du kommer behöva repetera stegen ovan.
  Remove user.js

Om problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-program för att identifiera skadliga innehåll.

TopHur man avlägsnar OurSurfing.com virus virus från Internet Explorer (äldre versioner):

 • Klicka på pilen till höger om addressfältet.
 • Gör följande: på IE8-9 välj Hantera sökleverantörer, på IE7 klicka på Ändra sökleverantör.
 • Ta bort OurSurfing.com virus från listan.

Hur man avlägsnar OurSurfing.com virus från IE 11:

 • Klicka på Inställningar (övre högra hörnet)->Hantera tillägg.

  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till OurSurfing.com virus och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Välj Sökleverantörer.
  Set search engine
 • Om någon av dessa sökleverantörer inte är tillgängliga, klicka på “Hitta fler söklevenratörer” i nedre botten av skärmen och installera Google.
  Find search engines
 • Stäng ned inställningar.
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Kugghjulet vid övre högra hörnet för att öppna Internet Explorer menyn, välj Inställningar och välj Allmänt. Skriv in den önskade startsidan du vill ha och klicka på OK.
  Restore home page

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till OurSurfing.com virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort OurSurfing.com virus från Microsoft Edge:Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg.  

TopHur du tar bort OurSurfing.com virus från Safari:

Ta bort skadliga tillägg

 • Klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn. Klicka på Preferenser.
  Open preferences
 • Välj Tillägg och avinstallera OurSurfing.com virus och andra misstänksamma tillägg.
  Extensions
 • Om din första sida för webbläsaren har ändrats, klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn på skärmen. Välj preferenser och klicka på fliken Generellt. Skriv in valfritt URL för att välja din förstasida.
  Reset homepage

(Alternativt) Återställ dina webbläsares inställningar

Om du fortfarande upplever problem relaterad till OurSurfing.com virus, återställ till ursprungsinställningar.

 • Klicka på menyn på Safari i fönstrets övre vänstra hörn. Välj Återställ Safari…

  Choose reset
 • Välj vad du vill återställa (oftast är de valda i förväg) och klicka på knappen Återställ.
  Reset

Om du inte kan återställa dina webbläsarinställningar och problemet kvarstår, scanna ditt system med ett Antimalwareprogram.

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-oursurfing-com-virus

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *