Cassiopesa.com virus - Hur tar man bort

Cassiopesa.com viruset är en sökmotorskapare som modifierar din webbläsares inställningar utan din tillåtelse, samt stör ditt surfande. Om du finner det på din dator, då bär du omgående ta bort det för att inte råka ut för en hel del konsekvenser.

Om du aldrig hört talas om sökmotorskapare tidigare, då kan det vara bra att veta att det är en kategori av skadeprogram som riktar in sig på olika webbläsare (oftast populära ena som t.ex. Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge m.fl.) och ändrar inställningarna som t.ex. startsidan eller nya flikar. Syftet är att de ska driva in trafik till specifika hemsidor och tjäna pengar på så sätt.


Cassiopesa.com virus removal

Det finns flertalet problem med det här skadliga verktyget. För det första så distribueras det via vilseledande metoder och installeras oftast utan användarens samtycke. Därefter ändrar det personliga inställningar och får internetupplevelsen mycket värre. Till sist så kan det orsaka problem mot IT-säkerheten och det kan vara svårt att bli av med.

Om du har bekymmer med att bli av med den här infektionen, då är vi här för att hjälpa dig – genom att läsa den här artikeln kommer du lära dig om hur du tar bort Cassiopesa.com från datorn och webbläsaren effektivt.

Varför Cassiopesa.com är ett virus


cassiopesa-com-virus

Cassiopesa.com viruset är nästan identisk med tidigare släppta Astromenda Search och Taplika. Väl inne så byter det ut din startsida till Cassiopesa.com och tvingar dig att använda den som din huvudsakliga sökleverantör. Du kommer inte att kunna använda någon annan sökleverantör. Det värsta med Cassiopesa.com är att det inte ger några pålitliga sökresultat. Oftast visas bara sponsrade hemsidor bland dina sökresultat som oftast inte ens relaterar till dina sökningar.

Även fast det stöttas som en snabb och användarvänlig lösning för surfande online, så kommer inte Cassiopesa ge dig några fördelar alls. Eftersom det byter ut din startsida och sökleverantör så kommer du endast bli tvingad att använda det, vilket kan ge dig en hel del problem.

För det första så är resultaten som visas av Cassiopesa.com oftast inte ens relaterad till dina sökningar – de visar istället stöttade hemsidor, vilket kommer slösa din tid. Sedan kommer dina sökningar att samlas in och du riskerar att förlora privat information. Information om dig och dina sökningar kan sedan skickas vidare till tredjeparter.

En del av de hemsidor som kaparen stöttas kan vara osäkra att besöka. Du kan enkelt råka besöka en hemsida som bedrar dig eller så kan du riskera att råka ladda ned ett potentiellt oönskat program, alternativt bli infekterad med andra infektioner.

Detta är ytterligare en stark anledning till att hålla dig borta från Cassiopesa.com viruset och ta bort det från dina webbläsare direkt vid upptäckten. Se till att du tar bort det från alla dina webbläsare som blivit påverkade, så det inte dyker upp igen. Cassiopesa.com viruset attackerar Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome, Safari och andra mindre populära webbläsare.

Hur Cassiopesa.com infekterade din dator

Om du nyligen har installerat någon ny applikation på din dator, då är det troligen där du har fått Cassiopesa.com viruset installerat som paket. För att undvika detta behöver du vara mer vaksam under installationen av nya program till datorn, även om du laddar ned från välkända hemsidor som t.ex. like Softonic, Download.com m.m.

Det är också väldigt viktigt att du följer varje steg under installationen vid varje tillfälle och kontrollerar så att du vet vad du går med på innan du klickar på ”nästa”. Gå aldrig med på att ändra din startsida till en okänd hemsida. Gå inte heller med på att installera några program som du inte känner till.

Dessutom, om andra skadeprogram har blivit installerade på din dator, då kan dessa infiltrera in Cassiopesa.com viruset. Oavsett bör du kontrollera din dator och se till att inga andra infektioner finns närvarande.

Hur du eliminerar Cassiopesa.com viruset

Vi har några goda nyheter för dig – det är inte svårt att bli av med den här infektionen. Det enda du behöver göra är att genomsöka din dator med Reimage eller SpyHunter – ett av dessa program bör hitta och eliminera viruset omgående.

Om du har andra virus på din dator, då kommer det även hitta dessa och ta bort dom med. Du kan även välja ett annat anti-skadeprogram med.

Vi har även utvecklat steg-för-steg instruktioner för att hjälpa dig ytterligare – vilket du finner nedan i artikeln. Följ alla stegen och du bör kunna eliminera Cassiopesa.com viruset för gott.

Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Cassiopesa Com Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Cassiopesa Com Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,


Manuell borttagning av Cassiopesa.com viruset

Du tar bort Cassiopesa.com virus genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Cassiopesa.com virus installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Cassiopesa.com virus .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Cassiopesa.com virus från dina webbläsare

TopHur man avlägsnar Cassiopesa.com virus från Google Chrome:

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Fler verktyg->Tillägg
  Extensions
 • Välj allt skadligt innehåll och radera dessa.
  Remove extensions
 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Välj Hantera sökleverantörer
  Manage search engines
 • Avlägsna onödiga sökleverantörer från listan
  Delete search engines
 • Gå tillbaka till inställningar. Vid Start väljer du Öppna blank sida (Du kan ta bort oönskade sidor även här).
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Chrome menyn vid övre högra hörnet och välj Inställningar. Välj Öppna en särskild sida eller en grupp med sidor och klicka på Grupp med sidor.
  Set pages
 • Radera skadliga söksidor vid Start fönstret genom att klicka på “X” bredvid dessa.
 • Klicka på de tre horisontella linjerna vid Google Chrome och välj Inställningar och klicka på Hantera sökleverantörer.
  Delete start pages
 • Ta bort skadliga söksidor i en ny sökleverantörs sida.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Cassiopesa.com virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Resset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

TopHur man avlägsnar Cassiopesa.com virus från Firefox:

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj “Tillägg” ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Cassiopesa.com virus och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.it.
  Remove add-on
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Firefox menyn vid övre högra hörnet, välj Inställningar-> Allmänt. Där väljer du den önskade startsidan och klickar sedan på Återställ.
  Restore default

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Cassiopesa.com virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve
(Valfritt) för äldre version:
 • Skriv in “about:config” addressfältet och tryck enter. Detta öppnar inställningssidan
  Abou config
 • Skriv in “Keyword.url” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
  Reset Keyword.url
 • Skriv in “browser.search.defaultengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Skriv in “browser.search.selectedengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Sök efter “browser.newtab.url”. Högerklicka och välj återställ. Detta försökrar att söksidan inte öppnas i varje ny flik.
 • Om inställningar återgår igen och en genomsökning med ett anti-skadeprogram visar att datorn är ren: stäng ned Firefox, öppna filsökaren och skriv in %AppData% i addressfältet. Skriv in user.js i sökfältet. Om denna fil existerar, döp om den och starta om Firefox. Du kommer behöva repetera stegen ovan.
  Remove user.js

Om problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-program för att identifiera skadliga innehåll.

TopHur man avlägsnar Cassiopesa.com virus virus från Internet Explorer (äldre versioner):

 • Klicka på pilen till höger om addressfältet.
 • Gör följande: på IE8-9 välj Hantera sökleverantörer, på IE7 klicka på Ändra sökleverantör.
 • Ta bort Cassiopesa.com virus från listan.

Hur man avlägsnar Cassiopesa.com virus från IE 11:

 • Klicka på Inställningar (övre högra hörnet)->Hantera tillägg.

  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Cassiopesa.com virus och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Välj Sökleverantörer.
  Set search engine
 • Om någon av dessa sökleverantörer inte är tillgängliga, klicka på “Hitta fler söklevenratörer” i nedre botten av skärmen och installera Google.
  Find search engines
 • Stäng ned inställningar.
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Kugghjulet vid övre högra hörnet för att öppna Internet Explorer menyn, välj Inställningar och välj Allmänt. Skriv in den önskade startsidan du vill ha och klicka på OK.
  Restore home page

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Cassiopesa.com virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Cassiopesa.com virus från Microsoft Edge:Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg.  

TopHur du tar bort Cassiopesa.com virus från Safari:

Ta bort skadliga tillägg

 • Klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn. Klicka på Preferenser.
  Open preferences
 • Välj Tillägg och avinstallera Cassiopesa.com virus och andra misstänksamma tillägg.
  Extensions
 • Om din första sida för webbläsaren har ändrats, klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn på skärmen. Välj preferenser och klicka på fliken Generellt. Skriv in valfritt URL för att välja din förstasida.
  Reset homepage

(Alternativt) Återställ dina webbläsares inställningar

Om du fortfarande upplever problem relaterad till Cassiopesa.com virus, återställ till ursprungsinställningar.

 • Klicka på menyn på Safari i fönstrets övre vänstra hörn. Välj Återställ Safari…

  Choose reset
 • Välj vad du vill återställa (oftast är de valda i förväg) och klicka på knappen Återställ.
  Reset

Om du inte kan återställa dina webbläsarinställningar och problemet kvarstår, scanna ditt system med ett Antimalwareprogram.

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-cassiopesa-com-virus

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *