Ads By Slithermon - Hur Tar Man Bort?

-  0
Type: Reklamprogram
Andra namn: Ads by Slither.io
 

Slither.io är ett arkadspel av Steve Howse. En spelare av spelet kontrollerar en orm för att konsumera så många pellets som möjligt, för att bli så lång som möjligt. Dock finns det en speciel betydelse som Slither.io har, och det relaterar inte till spelet på något sätt. Antalet hemsidor ökar på internet som dedikerar sig själva att bli av med Slither.io och Slithermon annonser. Den senare tendensen är märkbar då flertalet spelare som har spelat Slither.io spelet lagt märke till en ökning av annonser som de ser på deras Facebook konton, annan social media som de ofta besöker och alla andra hemsidor som de frekvent besöker. På grund av detta kan man dra slutsatsen att IT-kriminella utnyttjar Slither.io sårbarheter för att sprida skadeprogram.

Vilket skadeprogram har fäst sig vid din dator om du ser Slither.io annonser?

Användare som har spelat Slither.io har klagat över att de börjat lägga märke till annonser som innehller följande etiketter: Ads by Slithermon, Ads powered by Slithermon, Brought to you by Slithermon, a premium offer by Slithermon m.m. Med andra ord så associeras dessa konstant med spelet. En del andra oönskade effekter som följer med är att datorn blir slöare, vissa program vill inte starta, fel hos webbläsaren, krashar och att det drastiskt drar ned hastigheten av sökmotorn. Dessa olyckligheter ansvarar annonserna helt och hållet för.

Ett annat problem som uppstår är när en användare interagerar med annonserna som markerats med Slithermon eller Slither.io. De omdirigerar inte till hemsidan för att ge den förväntade produkten eller tjänsten, istället omdirigerar de till suspekta reklamdomäner där användaren förlorar det erbjudandet ville ha till specialpriset. Samma scenario händer med alla erbjudanden av Slithermon. Det är inte spelet i sig som felar, utan reklamprogrammet som injicerats in i applikationen av IT-bedragare. Reklamprogrammet använder sig av tredjeparters reklaminnehåll för att visa dig, vilket har en dålig effekt på hela systemet. Annonserna som visas av reklamprogrammet omdirigerar till osäkra platser på internet. Med andra ord kan detta reklamprogram få din dator infekterad med de allra värsta IT-relaterade sjukdomarna. Vänta inte längre med att avlägsna infektionen, följ artikeln vidare för att få de exakta stegen du måste ta för eliminering av Slithermon infektionen.

Hur har reklamprogrammet Slithermon infekterat din dator?

Reklamprogrammet Slither.io kan distributeras via flertalet traditionella sätt. Dessa inkluderar skräppost, andra reklamprogram, infekterade annonser, ”bundling” i andra program m.m. De flesta av dom kräver en användares aktiva utförande för att viruset skall kunna installeras till datorn. De infekterade länkarna i skräppost måste bli klickade på, bifogat innehåll måste öppnas, äventyrade annonser måste klickas på, och tillägg i andra program (bundling) måste installeras av användaren själv. I sista fallet bör användaren välja ett avancerat installationsalternativ för att undvika tillägget. Utäver det bör användare vara försiktiga på plattformar med spel, de är ofta under attack av IT-kriminella.

Hur tar man bort Slithermon?

Reimage eller Spyhunter är alla bra program för att eliminera skadeprogram som bl.a. kan ge dig Slithermon reklam. En manuell borttagning kan utföras med instruktionerna angivna nedan. Båda metoderna kan ta bort detta PUP (potentiellt oönskat program) frå din dator, dock är det första automatiska alternativet snabbare och mer effektivt.Automatisk Ads by Slithermon verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Ads By Slithermon och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av Slithermon reklam

Du tar bort Ads by Slither.io genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Ads by Slithermon installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Ads by Slither.io .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Ads by Slithermon från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Ads by Slither.io och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Ads by Slithermon, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Ads by Slither.io från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till Ads by Slithermon. Klicka på papperskorgen bredvid Ads by Slither.io eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Ads by Slithermon, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Ads by Slither.io från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Ads by Slithermon och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Ads by Slither.io, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Ads by Slithermon från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg.  

  Top Avlägsna Ads by Slithermon från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill Ads by Slither.io. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Ads by Slithermon, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

 

Ads by Slithermon skärmdumpar

 
     
 

Om författaren

 
januari 9, 2017 10:59, januari 9, 2017 10:59
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *