Ads By Sense - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Reklamprogram
 

Ads by Sense eller ”reklamer av sense” på Svenska kan se ut som en användbar applikation, dock är detta inte sant. Nyligen gjorda forskningar har visat att den här applikationen bör listas som ett reklamprogram eftersom när det väl installerats kommer att överflöda dina sökmotorer med olika reklamer. Det är inte speciellt farligt i sig själv sålänge som du inte klickar på någon av reklamerna som visas av det. Dock kan detta bli svårt då dessa reklamer oftast täcker hela ytan av din skärm så du kan råka göra det av misstag.

Om du nyligen har uppmärksammat att din dator har infekterats med detta reklamprogram men har ingen aning om hur man hanterar det så har du hamnat helt rätt. I den här artikeln kommer vi ge dig detaljerade instruktioner om hur man tar bort Ads by Sense antingen manuellt eller automatiskt, vilken metoder du använder dig av är helt upp till dig.

Ifall du inte har någon tidigare erfarenhet av att ta bort virus som Ads by Sense så rekommenderar vi dig att du gör det automatiskt, det är mycket enklare samt tar mindre tid. Allt du behöver göra är att ladda ned något pålitligt anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter eller Malwarebytes, installera det och sedan genomsök datorns alla filer fullt ut. Det bör automatiskt hitta samt eliminera viruset på bara några få ögonblick. Dessutom så skyddar det din dator från liknande infektioner i framtiden, så det är värt att ha det installerat. Du kan även använda dig av ett eget valt anti-skadeprogram med.

För att bli av med Ads by Sense manuellt så måste du slutföra flertalet steg-för-steg moment. Denna process kan vara komplicerad och därför har vi utvecklat manuella borttagningsinstruktioner för Ads by Sense för att hjälpa dig, skrolla ned till slutet av den här artikeln och ta en titt på dessa. Försök att slutföra alla stegen korrekt så kommer du att kunna eliminera Ads by Sense helt på egen hand.

Om du stöter på några komplikationer under borttagningen, var då så god och fråga oss efter hjälp i kommentarsfältet nedan så kommer vi att göra vårt yttersta för att hjälpa dig. För att lära dig mer om de specifika egenskaperna av Ads by Sense, var då god och fortsätt läs artikeln.

Om Ads by Sense

Även fast det beskrivs som en användbar applikation som kan hjälpa dig att spara både tid och pengar då du handlar på Internet genom att ge dig olika kuponger och erbjudanden så är detta inte sant. problemet är att alla dessa kuponger och erbjudanden kommer i väldigt irriterande former av reklam. Dessa reklamer kan visas i alla dess former som t.ex. popups, pop-under, textreklam, banderoller eller textannonsering (contextual advertisment). En ny flik eller ett nytt fönster med reklam kan även öppnas på måfå.

Ads by Sense kan beskrivas som ett reklamnätverk för kriminella inom internetvärlden. Eftersom dessa är blockerade från legitima reklamnätverk som t.ex. Google eller Facebook Ads så använder de reklamprogram som denna för att stötta deras hemsidor och driva in trafik till dom. Med detta sagt, om du har Ads by Sense installerad på din dator så kan kriminella inom internetvärlden nå dig dagligen via din sökmotor, och detta är väldigt farligt.

Ads by Sense spridningsmetoder

Ads by Sense sprids på samma sätt som de flesta andra reklamprogram, genom att packeras in i olika gratisprogram som kan laddas ned från opålitliga hemsidor. T.ex. om du skulle ladda ned samt installera en PDF-skapare eller mediaspelare från en opålitlig hemsida så finns det en risk att Ads by Sense installeras bakom din rygg. Därför bör du alltid hålla ett vakande öga under installationen av gratisprogram samt hålla din dator säkrad med ett pålitligt anti-skadeprogram.Automatisk Ads by Sense verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Ads By Sense och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av Ads by Sense

Du tar bort Ads by Sense genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Ads by Sense installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Ads by Sense .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Ads by Sense från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Ads by Sense och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Ads by Sense, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Ads by Sense från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till Ads by Sense. Klicka på papperskorgen bredvid Ads by Sense eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Ads by Sense, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Ads by Sense från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Ads by Sense och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Ads by Sense, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Ads by Sense från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör Ads by Sense ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Avlägsna Ads by Sense från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill Ads by Sense. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Ads by Sense, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Manuell borttagning av Ads by Sense

 
Processer:
       
 

Om författaren

 
augusti 28, 2015 10:56, augusti 28, 2015 10:56
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *