Ads By Friv Launcher - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Reklamprogram
 

Friv Launcher är ett reklamprogram som installeras till användares sökmotorer utan deras samtycke, samt att det injicerar flertalet reklamer till hemsidor. Om du finner det svårt att läsa innehållet av en del hemsidor på grund av flertalet reklamer av Friv Launcher, då har din sökmotor blivit påverkad med. Du måste ta bort detta reklamprogram så snabbt du lagt märke till dess aktivitet.

För att ta bort Friv Launcher från din dator, använd instruktionerna angivna nedan i den här artikeln eller genomför en full genomsökning av datorn med ett pålitligt anti-skadeprogram som t.ex. Reimage eller SpyHunter. Den senare metoden ordnar till alla problemen automatiskt.

Om reklamerna av Friv Launcher

Friv Launcher hävdar att det är ett fantastiskt verktyg som tillåter användare att spela data-spel direkt från deras skrivbord. Detta kan låta fantastiskt för spel-älskare, men sanningen är den att det huvudsakliga målet av detta reklamprogram är att stötta olika sponsrade hemsidor. Av den anledningen så genererar det flertalet reklamer och visar dessa när du söker på Internet. Varje reklam innehåller en länk till en sponsrad hemsida, och om du klickar på den så blir du omdirigerad dit.

Reklamerna av Friv Launcher visas när du använder dig av Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome samt även Safari. De matchar oftast dina senaste internetsökningar då reklamprogrammet som genererar dom övervakar din internethistorik och skapar personliga reklamer. Denna form av reklam får självklart fler klickningar än slumpmässiga reklamer. Ju fler klickningar, desto mer förtjänster för skaparna av Friv Launcher.

Kom ihåg att en del reklamer av Friv Launcher kan omdirigera dig till potentiellt skadliga hemsidor. En del av dessa hemsidor sprider skadeprogram och andra farliga infektioner som inte är lätta att hantera. Så efter att ha klickat på en enkel reklam så kan du sluta upp med att få din dator infekterad. Du bör ta bort Friv Launcher från din dator så snabbt som möjligt efter att du upptäckt det på din dator. Nedan finner du instruktioner om hur du gör just det.

Friv Launchers spridningsmetoder

Friv Launcher sprids packeterad tillsammans med olika gratisprogram. När du än laddar ned ett gratisprogram från Internet så bör du känna till möjligheten av nedladdade packeteringar. En hel del program informerar inte tydligt att ytterligare program kommer installeras bredvid som standard. För att undvika dessa så måste du läsa villkoren av dina nedladdningar. Håll även utkik efter avancerade installationsalternativ och följ varje steg noggrant. Om du se några förvalda alternativ, välj då bort de som erbjuder ytterligare nedladdningar som du inte känner till.

Om din dator redan har infekterats, ta då bort reklamprogrammet Friv Launcher så snabbt som möjligt. Du kan se manuella borttagningsinstruktioner nedan. För ett automatiskt alternativ, använd dig av ett anti-skadeprogram och utför en full genomsökning av datorn med det.Automatisk Ads by Friv Launcher verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Ads By Friv Launcher och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av reklamprogrammet Friv Launcher

Du tar bort Ads by Friv Launcher genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Ads by Friv Launcher installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Ads by Friv Launcher .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Ads by Friv Launcher från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Ads by Friv Launcher och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Ads by Friv Launcher, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Ads by Friv Launcher från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till Ads by Friv Launcher. Klicka på papperskorgen bredvid Ads by Friv Launcher eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Ads by Friv Launcher, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Ads by Friv Launcher från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Ads by Friv Launcher och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Ads by Friv Launcher, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Ads by Friv Launcher från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör Ads by Friv Launcher ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Avlägsna Ads by Friv Launcher från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill Ads by Friv Launcher. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Ads by Friv Launcher, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Manuell borttagning av Ads by Friv Launcher

 
Processer:
       
 

Om författaren

 
maj 18, 2016 09:54, maj 18, 2016 09:54
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *