Ads By Addonjet - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Reklamprogram
 

Addonjet utvecklades av Sierra Labs Services och är definitivt inte ett program som du vill låta vara installerad på datorn. Det klassas som ett reklamprogram vilket betyder att det väl inne kommer överflöda dina webbläsare med reklam. För att lära dig mer om de specifika egenskaperna av Addonjet, vänligen fortsätt läs artikeln. Om du har några frågor som relaterar till det här ämnet så får du gärna ställa dessa i kommentarsfältet nedan.

Om reklamprogrammet Addonjet

Om din dator infekteras med reklamprogrammet Addonjet så kommer du bli tillhandahållen meddelanden med kuponger, banderoller och dessutom få erfara textreklam som också kan visa sig som videos. De kommer även finnas som textannonseringar (contextual advertisment) då programmets villkor tillåter dom att övervaka din internethistorik.

Det är inte speciellt svårt att lägga märke till om du infekterats med Addonjet eller inte då reklamerna som visas av programmet är markerade med slogans som t.ex. ”Ads by Addonjet”, ”Brought to you by Addonjet”, ”Powered by Addonjet”, ”Ads powered by Addonjet”, ”A RocketTab by Addonjet” m.m. Dessa slogans måste ha namnet Addonjet i sig. Har du lagt märke till detta på någon av dina webbläsare så kan du vara säker på att din dator infekterats med detta skadliga program. Vi rekommenderar dig inte att klicka på någon annons av Addonjet eftersom du då kommer direkt bli omdirigerad till en annan hemsida som kan vara ägd av olika kriminella inom internetvärlden, mer kända som bedragare. På så sätt kan din dator infekteras med andra virus, eller om du försöker handla något hos dessa så kan du riskera att bli bedragen på dina pengar.

Tillägget Addonjet till webbläsare fungerar som ett reklamnätverk för IT-skurkar. Eftersom de är blockerade från legitima reklamnätverk som t.ex. Google eller Facebook så använder de reklamprogram som detta för att stötta deras hemsidor och driva in trafik till dom. Med det sagt, om du låter Addonjet fortsätta vara installerad på din dator så kan kriminella inom internetvärlden nå dig dagligen via din webbläsare, detta bådar endast illa.

Distributionsmetoder för reklamprogrammet Addonjet

Ifall du inte har någon aning om hur Addonjet tog sig in i din dator så är svaret väldigt enkelt – oftast så sprids virus som dessa genom att packeteras ned i andra gratisprogram som kan laddas ned från internet gratis. T.ex. om du skulle ladda ned och installera en PDF skapare eller ett nedladdningsverktyg från en opålitlig hemsida så finns det en risk att Addonjet laddas ned och installeras bredvid. Av den anledningen bör du alltid hålla ett vakande öga under installationsprocessen av gratisprogrammen och alltid hålla din dator säkrad med ett pålitligt anti-skadeprogram. Kontrollera även villkoren noggrant.

Det finns två vanliga sätt att bli av med Addonjet på, det ena är manuellt och det andra är automatiskt. Det är helt upp till dig vilken metod du använder dig av. Det är mycket enklare att göra det automatiskt, av den anledningen rekommenderas det alternativet. Ladda ned ett pålitligt anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, Spyhunter eller Malwarebytes, installera det och utför sedan en full genomsökning av datorns alla filer. Det bör automatiskt hitta och eliminera viruset på några få ögonblick. Dessutom så skyddar det din dator mot liknande infektioner framåt i tiden med, så det är värt att ha det installerat.

Reklamprogrammet Addonjet kan även elimineras manuellt. Denna process är mer komplicerad och därför har vi utvecklat steg-för-steg instruktioner om hur man tar bort programmet manuellt, skrolla ned och ta en titt på dessa. Försök att inte missa något steg så kommer du att kunna eliminera Addonjet helt på egen hand.Automatisk Ads by Addonjet verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Ads By Addonjet och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av reklamprogrammet Addonjet

Du tar bort Ads by Addonjet genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Ads by Addonjet installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Ads by Addonjet .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Ads by Addonjet från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Ads by Addonjet och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Ads by Addonjet, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Ads by Addonjet från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till Ads by Addonjet. Klicka på papperskorgen bredvid Ads by Addonjet eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Ads by Addonjet, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Ads by Addonjet från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Ads by Addonjet och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Ads by Addonjet, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Ads by Addonjet från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör Ads by Addonjet ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Avlägsna Ads by Addonjet från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill Ads by Addonjet. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Ads by Addonjet, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

 

Ads by Addonjet skärmdumpar

 
     
 

Om författaren

 
november 8, 2016 08:40, november 8, 2016 08:40
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *