Smominru mining botnet has made over 3 million dollars

Även fast kryptovalutor har drabbats av ett litet nedslag under 2018, så har det inte hindrat kapare från att skapa mining-program. Bitcoin, Ethereum och Monero spelar fortfarande en stor roll i det moderna samhället, och deras oförutsägbara stabilitet anses ofta vara intensiv. Däremot listar IT-kriminella fortfarande ut sätt att ordna till deras liv: den här gången genom att felaktigt stjäla kryptovalutor.

Många ransomware infektioner kräver att betalningar skall göras med Bitcoin system, men nya versioner har även noterats begära Monero eller Dash valutor. Självklart skall vi inte glömma krypto-mining programmen som infekterar datorer och i hemlighet genererar kryptovalutor.


Smominru mining botnet

Vad är Smominru mining botnet?

På vissa sätt påminner Smominru botnet om ett annan liknande miner som kom nyligen: WannaMine. Båda dessa hot är miners man bör passa sig för. Smominru miner botnet gör mer eller mindre om äventyrade datorer till en miner för kryptovalutor.

Den här strategin kan faktiskt vara mer lönsam och enklare än att utpressa användare med krypteringsprogram. Om användare inte är försiktiga så kan de missa att resurserna på deras dator fokuserar på att generera digitala förtjänster till okända människor.

Smominru botnet har blivit välkänd tack vare sin framgång: dess utvecklare har infekterat tusentals enheter som i sin tur har genererat mer än 3 miljoner dollar i Monero. Aktiviteten av det skadliga Smominru botnet startade i Maj 2017. Detta gav IT-kriminella massor av tid att experimentera och överanvända CPU:s av över 526 000 data-enheter. De högsta procenten av drabbade kommer från Ryssland, Indien och Taiwan.

Hur kan en krypto-miner påverka min dator?

Om du har vägt fördelarna över nackdelarna gällande krypto-mining, då bör du kanske känna till att en enda dator inte kommer leda till stora vinster och mer bli ett slöseri av resurser. Däremot, om en halv miljon enheter skulle utföra de nödvändiga kalkyleringarna, då kommer någon definitivt bli rik. Säkerhetsforskare erkänner att de har noterat en ökning när det gäller upptäckten av krypto-miners.

En del kanske antar –”Okey, jag kanske är infekterad med en krypto-miner, men det är i alla dall inte ett skadeprogram, eller hur?”. Det finns en viss sanning i detta, men det är inte helt rätt. Om vi skulle jämföra om en miner eller ett skadeprogram om vilket som är farligast, då skulle vi troligen säga minern. Olika typer av skadeprogram kan blockera tillgång till datorer, visa skadereklam, kryptera filer m.m. Där kan nog en miner ses som snällare.

Däremot bör man frukta en miner minst lika mycket. En miner kommer i hemlighet få din dator att bli slöare. Dessutom kommer du troligen behöva betala högre räkningar för elektricitet eftersom krypto-miners gärna utnyttjar detta fullt ut. Vänligen använd ett anti.skadeprogram som skyddar dig mot miners.

Källa: tripwire.com.

Källa: https://www.2-viruses.com/smominru-mining-botnet-has-made-over-3-million-dollars

Läs "Smominru mining botnet has made over 3 million dollars" på andra språk

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *