Malwarebytes Anti Malware recension

Malwarebytes’ Anti-Malware är en av de ledande anti-sabotageprogramvarorna som finns tillgängliga i dagsläget. Den används flitigt av PC användare på grund av sitt pris: Borttagning av parasiter är gratis och fungerar ganska bra mot de flesta sabotageprograms parasiter. Den fullständiga versionen av Malwarebytes löper inte ut. Därför är den en ganska billig lösning som ett sekundärt realtids skyddsprogram.

Malwarebytes kommer som en 7 megabytes installationsfil som kan laddas ner helt gratis. Efter installationen, blir du ombedd att ladda ner sabotageprograms databasuppdateringar (samma storlek). I värsta fall kan du få Malwarebytes databasuppdateringar separat och bli tvungen att uppdatera de manuellt (vilket kan vara användbart på en smittad PC). Programmet kommer meddela när den borde bli uppdaterad, hursomhelst rekommenderar jag att uppdatera den innan varje scanning.

Malwarebytes använder förenklad och något old-school gränssnitt. Då detta inte påverkar programmets prestation, kan det ändå skrämma bort användare från att nyttja programmet. Alla programfunktioner är fördelade i nio flikar och i många av fallen kommer du bara använda två av dem: Scan och Update fliken.

Det finns tre sätt att scanna på i Malwarebytes Anti-Malware: Quick, Full och Flash scanning. Flash är den snabbaste av dem och kollar endast auto-run objekt. Detta är en betalningsfunktion. Vanliga användare borde hålla sig till Quick eller Full scanningar. På kraftigt infekterade maskiner skulle jag köra Full Malwarebytes scanning då den kollar alla filer i systemet och raderar borttagna Trojan installationsfiler. Vid misstanke om smitta skulle jag bara köra Quick scanning.

 I allmänhet är kvalitén på Malwarebytes scanning väldigt bra. Den har väldigt få felaktigt positiva resultat (vi såg den detektera några versioner av Process Explorer heuristiskt). Dess starka sida är falsk antivirus och spåra upp Trojan. Hursomhelst är Malwarebytes lite sämre när det gäller att upptäcka andra parasiter. Till exempel, har den problem med några versioner av TDSS rootkit, den har sämre databaser av parasiter från annonsprogram och spionprogram. I dessa fall är andra verktyg mer passande. Malwarebytes Anti-Malware är inte ett antivirus program. Och inte heller en brandvägg.

Skillnaden mellan gratis- och betalversionen av Malwarebytes är mestadels realtidsskyddet. Gratisversionen kollar inte nedladdade och utförda program. Därav tillåter den att infektioner inträffar. Hursomhelst kommer den upptäcka majoriteten av infektionerna under scanning av systemet och tar även bort dem gratis. Detta kan vara ett problem om sabotageprogram förhindrar programfiler från att starta. I sådana fall finns det supplementära program som kan hjälpa med att starta upp anti-sabotageprogram.

Malwarebytes Anti-Malware fungerar bra med antivirus program. Detta pågrund av det faktum att den endast är en anti-sabotageprograms scanner. Det finns inga kända konflikter förutom med några crapware säkerhetsprogram som Malwarebytes påvisar som skadlig. Dessa program är ändå inte att lita på.

Jag rekommenderar att ladda ner och testa Malwarebytes Anti-Malwares gratisversion. Om ditt antivirus missar Trojaner och liknande program, borde du fundera på att köpa Malwarebytes Anti-Malware för att skydda din PC.

Källa: https://www.2-viruses.com/reviews/malwarebytes-anti-malware

Läs "Malwarebytes Anti Malware recension" på andra språk

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *