Prognos för 2017: oroväckande med risker för IT-kriminalitet

Vad säkerhetsutredare prioritera under 2017? IT-världen är nedsmuttsad med skadeprogram och ingen bör tappa fokus på detta. Ditt mål som en vanlig internetanvändare är att känna till existensen av infektioner och att de faktiskt kan ha dig som mål. IT-säkerhet är en av många värden som privata företag, myndigheter och individuella användare har börjat respektera och uppskatta. Medans du löser livets egna problem, så uppmanas du att inte underskatta aktiviteterna som utförs via din telefon, dator eller annan populär enhet. Du kan aldrig förutse en nödsituation: även pålitliga applikationer eller tjänster kan lida från dataintrång, vilket gör din personliga information tillgänglig för kapare att utnyttja. Ja, IT-säkerhet är en känslig fråga som många människor gärna drar sig från att prata eller läsa om, detta beror på att det ger uttryck för deras dåliga vanor.

2017: en ny era för ransomware virus?

Ransomware virus förutsägs vara ännu större 2017 och kommer utöka sina förtjänster. Innan 2017 faktiskt startade, så var vi både förhoppningsfulla och förväntansfulla att sofistikerade varianter inte kommer att utvecklas, men flertalet komplicerade projekt har redan ingått. Dessa IT-hot kan välja sina offer från miljontals telefoner eller datorer. Under 2017 kommer denna trend eventullt explodera och människor kan tvingas att frukta inte bara sina filer och information i sina dator, utan även i sina telefoner.


Phishing

Relativt gamla phishing-attacker ser ut inte att ta sig plats bland de ledande av skadeprogram för distribution. I åratal hade e-posttjänster ovetande skapat en plats för distribution av skadeprogram. Eftersom vilseledande skräppost fortfarande lyckas slutföra jobbet, så utvecklats de än idag av kapare med förväntan om förtjänster. Makron i Microsoft Office dokument införs i phishing mer och mer, designade till en ny nivå för möjligheter till bedrägeri. E-posttjänsten Google har nu blockerat bifogat innehåll med .js i meddelanden, eftersom JavaScript frekvent var orsaken till ransomware infektioner. Även fast kapare finner nya bedrägliga sätt så försöker IT-säkerheten stärkas med begränsningar som detta.

Säkerheten av routers

Routers som levererats av Netgear har mött en del bakslag, och trenden med att finna sårbarheter i dessa enheter förutsägs vara ännu mer föredraget. De flesta av dessa produkter har redan komplicerade lösenord från start, men säkerhetsexperter rekommenderar att dessa byts ut mot andra minst lika komplicerade koder. Dessutom bör du ställa in din router på att förhindra utomstående anslutningar för att stoppa kapare från att få tillgång till din router.

Hur kan jag själv skydda mig mot IT-hot?

Med de bedrägliga kaparna som finner kryphål i användares säkerhet och invaderar, korrumperar och hotar, så bör du känna till att det finns ett par trick för att säkerställa att din enhet inte äventyras. För att undvika ransomware infektioner: Gör en backup på din data, och vi menar ALL din data. Informationen i din telefon och dator stöter konstant på hot. Av den orsaken hoppas vi att du tar till dig rådet med en backup som gör dig immun mot sådana virus. Phishing kan endast framgångsrikt fullföljas om användare frivilligt öppnar e-postmeddelanden de får. Om du lägger märke till att en bokstav eller tecken ser udda ut, öppna det inte.

Source: malwarebytes.com.

Källa: https://www.2-viruses.com/prognosis-for-2017-alarming-with-a-chance-of-cybercrime

Läs "Prognos för 2017: oroväckande med risker för IT-kriminalitet" på andra språk

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *