SafePCKit - Hur tar man bort

SafePCKit är en skurkaktig systemoptimerare driven av Stealth Kit LLC, ett USA-baserat marknadsföringsföretag för program. För att vara mer specifik så är det även känt som ett potentiellt oönskat program (PUP) vilket installeras på operativsystem i hemlighet. SafePCKit program liknar andra misstänksamma verktyg som t.ex. SlimCleaner och Advanced Mac Cleaner. Det finns tre versioner av det här verktyget som användare kan få tag i. Som start erbjuds användare att installera en kostnadsfri testversion vilket skall hjälpa användare att besluta vilken version som är bäst för dom.

Slösa inte 30 USD på ett misstänksamt verktyg som SafePCKit

Användare rekommenderas att välja en av två medlemskap efter att deras kostnadsfria testversion upphör. Den första heter ”standard versionen” och kostar 29.97 USD. Däremot erbjuds även en ännu mer kostsam version för 43.94 USD. Detta är den ”professionella versionen”, båda dessa lovar att optimera datorns prestanda och lösa problem som blå skärm och krashningar.

SafePCKit virus

Enligt vår undersökning ser vissa säkerhetsverktyg SafePCKit som ett potentiellt oönskat program. Den här typen av program är inte farligt och bör inte orsaka skada på operativsystemet. Däremot använder skaparna skumma annons taktiker för att pressa på premium versionen till ägarna av datorerna. När användare installerar gratisversionen kommer de att bli vilseledda av flera s.k. falska varningar (Hur viktiga är falska varningar). Lång historia kort, den skurkaktiga systemoptimeraren SafePCKit hävdar att ditt OS har blivit äventyrat av flertalet IT-hot.

Vi har också lagt märke till att SafePCKit agerar som ett spionprogram och får tillgång till eventuellt känslig information från lokala webbläsare. Detta kan inkludera din bankinformation, login, namn och annan konfidentiell data (Vad är spionprogram?). Som tillägg till denna oroande upptäckt har vi kommit fram till att verktyget även är svårfångad och kontaktar skadliga värdar.

Bland dessa egenskaper är en särskilt påträngande och oroande. Vi talar om möjligheten att övervaka knapptryckningar. Detta betyder att SafePCKit kan agera som en s.k. ”key-logger” och stjäla din information (Keyloggers: Akta dig för detta gömda hot). Exempelvis kan en key-logger spara de knappar du trycker på när du skriver in din e-postadress eller bankinformation online.

Vi har nyligen diskuterat liknande potentiellt oönskade program. Dessa inkluderar säkerhetsprogram som t.ex. Master PC Cleaner eller Tweakerbit Registry Optimizer. Ingen av dessa för anses vara högt uppskattade program. Om du laddar ned deras gratisversioner kommer de visa massvis av falska varningar. Många av de presenterade virusen kommer faktiskt vara totalt frånvarande från din dator. Vi tvekar starkt på att dessa verktyg kan infria sig själva om du köper dess premium versioner. Faktum är att det är ett bättre val om du köper ett mer passande verktyg för skydd och rensning.

För att göra borttagningen av skadeprogrammet enklare så har vi inkluderat en guide för eliminering. I slutet av den här artikeln finner du instruktioner om hur det misstänksamma och oönskade programmet SafePCKit kan tas bort från kontrollpanelen. Vi har även en alternativ lösning om du finner den här vägen problematisk. Genomför enkelt en kontroll med Reimage eller Spyhunter och dessa verktyg kommer att finna skadeparasiterna som för närvarande orsakar obehag i din dator. Använd dom regelbundet för att hålla din dator i toppskick.

Hur tar sig potentiellt oönskade program som SafePCKit optimeraren in sig i enheter?

PUP:s som SafePCKit tar sig in i din dator via gratisprogram. Medan du installerar en annan typ av programvara, se då till att du inte ger tillåtelse att aktivera ytterligare program. Detta kan betyda att din enhet kommer att äventyras med ett oönskat verktygsfält, webbläsartillägg eller skurkaktig systemoptimerare.

För att undvika detta rekommenderar vi dig att du väljer ett avancerat installationsalternativ under installationen. Sedan läser du igenom villkoren, dessa kan informera dig om villkor som du inte hade en aning om. Exempelvis om att verktyget du tänkt installera tänker installera ytterligare verktyg, visa tredjepartsreklam eller konstant övervaka dina internetaktiviteter.

Du tar bort SafePCKit genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som SafePCKit installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till SafePCKit .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort SafePCKit från dina webbläsare

Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Safepckit och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Safepckit och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-safepckit

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *