PCProtect - Hur tar man bort

PCProtect skurkaktiga anti-skadeprogram annonseras som ett väldigt bekvämt verktyg som skyddar operativsystem från IT-hot. Det tillhör ett engelsk utvecklingsföretag vid namn SS Protect Ltd. Det lovar s.k. smart-scans för att säkerställa att enheten fungerar som den skall och inte innehar några fel. Däremot ser inte vårt säkerhetsteam det som särskilt pålitligt.

Skurkaktiga anti-skadeprogrammet PCProtect är ett bedrägeri och bör inte köpas

Detta beror på det faktum att dess egenskaper och funktioner är överdrivna och användare spenderar i sådana fall pengar på ett verktyg som gör ett dåligt jobb med att säkerställa enheter från skadeprogram. Vi ser liknande applikationer varje dag, en del av dom är bl.a. ScanGuard och Windows PRO Scanner.


PCProtect rogue anti-malware

PCProtect erbjuder en 12 månader lång licens som fungerar på tre olika operativsystem. För priset av 49 EURO lovas användare att deras operativsystem får förbättrad prestanda och kan uppskatta ett avancerat antivirus program. Detta är dock bara ett bedrägeri och en rad tidigare användare håller med om att verktyget är värdelöst (Recension av PCProtect). Dessutom är 49 EURO eller USD (samma pris för båda valutor) endast startpriset för produkten. När 12-månadersperioden avslutas kommer användare behöva betala det fulla priset av 149 EURO/ USD.

Självklart nämns inte det särskilt tydligt av SS Protect Ltd. De gömmer denna viktiga information i villkoren och vi känner till att få användare läser dessa. Forskare har tydligt uttryckt vikten av att läsa dessa dokument (Varför bör du läsa EULA dokumenten?). Om du undrar angående var som sägs om effektiviteten och skyddet, då får du gärna läsa igenom den ytterst avslöjande recensionen (PCProtect recensionen):

“PCProtect is a truly terrible product. Most spectacularly, it failed at its most important gig! Its Real-Time protection completely missed the most basic virus test available! The included VPN does work and uses great encryption, but performance is about as meh as it gets. And judging by the company’s privacy policy, it certainly isn’t private!”

 

 

Dessutom erbjuder verktyget en variation av andra funktioner som tydligen skall vara hjälpsamma för användare. PCProtect hävdar att de har det ”ultimata antivirus programmet” och tar du en titt på funktionslistan förstår du varför. Det erbjuder en antivirus motor, realtidsskydd, brandväggskontroll, annonsblockering, disk-rengöring, programstartshantering, hantera webbläsare m.m. Mycket till vår förvåning erbjuder även programmet en ovanlig funktion: VPN tjänst. Detta låter väldigt lockande och användare får möjligheten att välja virtuella platser när de än vill och förbättra sin internetupplevelse. Däremot kommer ingen av dessa funktioner fungera professionellt.

Dessutom har säkerhetsforskare uttryckts att programmet kan vara buggat då genomsökningar är svåra att få igenom. Faktum är att vi fann många säkerhetsforskare som håller med om att man bör placera PCProtect bland opålitliga anti-skadeprogram (Vad är spyware?). Det är inte ett virus, men dess misstänksamma annonstaktikerhöjer definitivt ett ögonbryn och bör ses som bevis på dess oseriösa sätt att hantera ett företag.

För att protestera mot de sista tvivel du har mot detta verktyg så bör vi även nämna att integritetsvillkoren av verktyget är ytterst misstänksamma med. Det verkar som att verktyget i hemlighet övervakar ditt varje steg online och samlar in ditt namn, e-postadress och en hel del annan information. Om detta låter lockande så bör vi påminna dig om att det är företaget använder ett ytterst misstänksamt program med ytterst misstänksamma annonsmetoder. Det här typen av övervakning påminner om spionprogram (Mer om PCProtect) som vi försöker skydda användare mot. Dess gratisversion är minst lika dålig: du kan endast genomsöka operativsystemet för infektioner eller fel, men du kan inte åtgärda dom.

Är Search.pcprotect.com en sökmotorskapare?

Även fast representanterna av det här programmet inte nämner att de kanske presenterar en unik plattform för sökningar, så har vi lagt märke till att de även har Search.pcprotect.com. Det kan vara så att när programmet väl installerats (även gratisversionen), så kan dina sökningar omdirigeras till den här specifika plattformen. Är det pålitligt? Det faktum att vi vet att ägarna inte är så genomskinliga med sina produkter, så hoppas vi att användare väljer en mer passande sökmotor än den här.

Spara dina pengar och använd mer pålitliga verktyg

Om du letar efter ett respektabelt verktyg som kan skydda ditt operativsystem, då har vi någonting för dig. Prova på Reimage och se att det här alternativet inte är opålitligt som det skurkaktiga programmet PCProtect. Gratisversioner kan distribueras med andra program, av den anledningen bör du alltid välja ett avancerat installationsalternativ när du installerar nya program. Om du noterar misstänksamma produkter som erbjuds, vänliga neka då dessa förslag.

Du tar bort PCProtect genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som PCProtect installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till PCProtect .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort PCProtect från dina webbläsare

Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Pcprotect och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Pcprotect och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-pcprotect

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *