Mystartshield.com Virus - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Sökmotorskapare
 

Mystartshield.com (MyStart Shield) viruset har varit aktiv i precis 10 månader, enda sedan sin debut under Oktober 2016. För endast 13 timmar sedan modifierades det, vilket indikerar att ägarna av plattformen vid namn Visicom Media inte har någon plan att halta deras produkt från att fungera. Samma utvecklingsföretag har presenterat en hel del olika sökmotorskapare: : Newtab.club, Pandasecurity.mystart.com, Mystart.com and Scenic Reflections Toolbar. Domänen som vi undersöker idag har ännu inte fått en imponerande position i världsplaceringen, men den kör fortfarande sin show i USA, Japan, Tyskland, Kanada och England (1).

Diskussion gällande Mystartshield.com viruset

Den huvudsakliga produkten av Visicom är MyStart.com och andra domäner samt plattformar är sub-domäner. Dessa riktar in sig på att samla in så många klienter som möjligt, även om det betyder att de måste utnyttja inte helt så ärliga metoder för det (2). En del genomsökare av skadeprogram upptäcker Mystartshield.com infektionen som ett PUP.Optional.MyStartShield.ChrPRST och tydligen lyckas det även skapa nycklar i registret för att bevara sin existens (3). Dessutom kommer tillägget lämna andra spår i AppData mappen. Vi har även upptäckt en annan suspekt applikation som tillhör Visicom: FileBullDog redirect.


Mystartshield.com computer virus

Produkter som stöttas av MyStart.com bör inte anses som respektabla kandidater gör sökningar. Exempelvis så har många användare uttalat sig om att det är svårt att bli av med dessa produkter (4). Ibland kan även mer sofistikerade metoder misslyckas. Misstänksamt nog så kan Mystartshield.com infektionen hittas i Chrome’s Webbshop, användare kan även stöta på motgångar när de försöker bli av med tillägget.


Mystartshield.com virus

Exempelvis har ett av offren uttalat sig om att även om alla spåren som relaterar till MyStart.com tycks vara borta från operativsystemet, så förblir den oönskade hemsidan fortfarande kvar utan tillåtelse. Andra nämner att de tvingats till att avinstallera Chrome helt och hållet, ta bort alla spåren av programmet i program-mappen, samt radera cache i Temp-mappen. Om detta är vad som krävs för att ta bort Mystartshield.com viruset, då hoppas vi att du inte ger dig på det här Chrome-tillägget.

Omdirigeringsviruset Mystartshield.com hävdar att de varnar användare om eventuell övervakning och blockerar hemsidor som kan syssla med nätfiske. Däremot är det tydligt gällande de tillåtelser som tillägget kräver att de själva sysslar med onödiga aktiviteter. Mystartshield begär att få läsa och ändra all information på din besökta hemsida. Dessutom verkar det misstänkta tillägget ha planer att kontakta hemsidor de har anslutits till, samt att det kommer samarbeta med särskilda lokala program. Dessa egenskaper är nästan för likgiltiga med spionprogram (5) och användare bör vara införstådda med vilka risker det finns med att få datorn övervakad.

Sätt att rengöra ditt system från skadeprogrammet

För att säkerställa ditt operativsystem från oönskade program som befinner sig i din enhet, då rekommenderar vi en genomsökning med ett anti-skadeprogram som t.ex. Reimage som kommer informera dig om din enhets realistiska situation. Du kommer få information om det finns några spår av skadeprogram eller potentiellt oönskade program (PUP:s) som kan hota din IT-säkerhet.

En manuell borttagning är ett alternativ, men som vi redan nämnt så verkar användare ha stora problem med att bli av med Visicom produkterna. För att hjälpa dig med detta så har vi tillhandahållit alternativ och hoppas att du väljer den metod som för dig är bäst.

För att bli ordentligt skyddad mot data-virus är det väldigt fördelaktigt att ha ett anti-skadeprogram installerat. Däremot är det inte tillräckligt. Du bör även se över dina internetvanor och följa de senaste rekommendationerna gällande IT-säkerhet. Exempelvis för du inte tillåta några tillägg att installeras automatiskt (detta kan inaktiveras via webbläsarens inställningar). Du bör också undersöka nya produkter mer som du önskar installera innan installationen utförs.Automatisk Mystartshield.com virus verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Mystartshield.com Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Put an end to Mystartshield.com virus

Du tar bort Mystartshield.com virus genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Mystartshield.com virus installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Mystartshield.com virus and related parasites like V9 Redirect Virus , Trovigo.com virus , Search.coupons-bar.com virus , Lasaoren.com virus .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Mystartshield.com virus från dina webbläsare

  Top Hur man avlägsnar Mystartshield.com virus från Google Chrome:

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Fler verktyg->Tillägg
  Extensions
 • Välj allt skadligt innehåll och radera dessa.
  Remove extensions
 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Välj Hantera sökleverantörer
  Manage search engines
 • Avlägsna onödiga sökleverantörer från listan
  Delete search engines
 • Gå tillbaka till inställningar. Vid Start väljer du Öppna blank sida (Du kan ta bort oönskade sidor även här).
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Chrome menyn vid övre högra hörnet och välj Inställningar. Välj Öppna en särskild sida eller en grupp med sidor och klicka på Grupp med sidor.
  Set pages
 • Radera skadliga söksidor vid Start fönstret genom att klicka på “X” bredvid dessa.
 • Klicka på de tre horisontella linjerna vid Google Chrome och välj Inställningar och klicka på Hantera sökleverantörer.
  Delete start pages
 • Ta bort skadliga söksidor i en ny sökleverantörs sida.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Mystartshield.com virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Resset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Hur man avlägsnar Mystartshield.com virus från Firefox:

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj “Tillägg” ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Mystartshield.com virus och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.it.
  Remove add-on
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Firefox menyn vid övre högra hörnet, välj Inställningar-> Allmänt. Där väljer du den önskade startsidan och klickar sedan på Återställ.
  Restore default

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Mystartshield.com virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve
(Valfritt) för äldre version:
 • Skriv in “about:config” addressfältet och tryck enter. Detta öppnar inställningssidan
  Abou config
 • Skriv in “Keyword.url” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
  Reset Keyword.url
 • Skriv in “browser.search.defaultengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Skriv in “browser.search.selectedengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Sök efter “browser.newtab.url”. Högerklicka och välj återställ. Detta försökrar att söksidan inte öppnas i varje ny flik.
 • Om inställningar återgår igen och en genomsökning med ett anti-skadeprogram visar att datorn är ren: stäng ned Firefox, öppna filsökaren och skriv in %AppData% i addressfältet. Skriv in user.js i sökfältet. Om denna fil existerar, döp om den och starta om Firefox. Du kommer behöva repetera stegen ovan.
  Remove user.js

Om problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-program för att identifiera skadliga innehåll.

  Top Hur man avlägsnar Mystartshield.com virus virus från Internet Explorer (äldre versioner):

 • Klicka på pilen till höger om addressfältet.
 • Gör följande: på IE8-9 välj Hantera sökleverantörer, på IE7 klicka på Ändra sökleverantör.
 • Ta bort Mystartshield.com virus från listan.

Hur man avlägsnar Mystartshield.com virus från IE 11:

 • Klicka på Inställningar (övre högra hörnet)->Hantera tillägg.

  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Mystartshield.com virus och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Välj Sökleverantörer.
  Set search engine
 • Om någon av dessa sökleverantörer inte är tillgängliga, klicka på “Hitta fler söklevenratörer” i nedre botten av skärmen och installera Google.
  Find search engines
 • Stäng ned inställningar.
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Kugghjulet vid övre högra hörnet för att öppna Internet Explorer menyn, välj Inställningar och välj Allmänt. Skriv in den önskade startsidan du vill ha och klicka på OK.
  Restore home page

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Mystartshield.com virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Mystartshield.com virus från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör Mystartshield.com virus ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Hur du tar bort Mystartshield.com virus från Safari:

Ta bort skadliga tillägg

 • Klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn. Klicka på Preferenser.
  Open preferences
 • Välj Tillägg och avinstallera Mystartshield.com virus och andra misstänksamma tillägg.
  Extensions
 • Om din första sida för webbläsaren har ändrats, klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn på skärmen. Välj preferenser och klicka på fliken Generellt. Skriv in valfritt URL för att välja din förstasida.
  Reset homepage

(Alternativt) Återställ dina webbläsares inställningar

Om du fortfarande upplever problem relaterad till Mystartshield.com virus, återställ till ursprungsinställningar.

 • Klicka på menyn på Safari i fönstrets övre vänstra hörn. Välj Återställ Safari…

  Choose reset
 • Välj vad du vill återställa (oftast är de valda i förväg) och klicka på knappen Återställ.
  Reset

Om du inte kan återställa dina webbläsarinställningar och problemet kvarstår, scanna ditt system med ett Antimalwareprogram.

Källor:

1. Analysis. Similarweb.com.

2. How is malware distributed? Sites.udel.edu.

3. Slowed performance and Yahoo Chrome hijack. Forums.malwarebytes.com.

4. How can I get rid of Mystart. Productforums.google.com.

5. Spyware. Computerhope.com.

     
 

Om författaren

 
oktober 5, 2017 09:46, oktober 5, 2017 09:46
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *