Locker ransomware - Hur tar man bort

Locker viruset är ett så kallat ransomware vilket betyder att det för eller senare kommer att kräva en lösensumma av dig. Det infiltrerar datorer i hemlighet och krypterar filer lagrade i hårddisken för att sedan be om en lösensumma för att dekryptera dessa. Lösensumman själv är inte överdrivet dyr (just nu 1BTC vilken med dagens kurs ligger på runt 240$) så om du har förlorat några viktiga filer så kanske du skall överväga att betala lösensumman för att dekryptera dina filer.

Dock så finns det inga garantier för att du får dina filer dekrypterade efter att du har betalat lösensumman och bör därför tänka om innan du ger ifrån dig dina pengar. Ibland misslyckas Locker viruset att kryptera dina filer och då behöver du endast ta bort infektionen från din dator så är allt som det skall vara. Om detta är fallet så har du hamnat helt rätt. I den här artikeln kommer vi ge dig en lösning om hur man hanterar Locker viruset.

Locker ransomware

Detta ransomware är väldigt lik andra ransomwares som t.ex. Alpha Crypt eller Tox ransomware. Dock är det väldigt osannolikt att alla dessa virus har skapats av samma utvecklare. Största problemet med ett ransomware som Locker viruset är dekrypteringen av filerna. Detta betyder att om dina filer krypterades så räcker det tyvärr inte med att endast ta bort infektionen från din dator, på så sätt är nämligen dina filer fortfarande krypterade och du kan inte få tillgång till dessa. Faktum med att om du har tänkt att betala lösensumman för att få tillgång till dekrypteraren och dekryptera dina filer så bör du inte ta bort Locker viruset före detta är klart. Om du ändå gör det så riskerar du att aldrig kunna återfå dina filer. Efter att du har betalat lösensumman och redan dekrypterat dina filer, då kan du eliminera viruset från din dator.

Om du undrar hur denna ransomware ens har hamnat hos dig och hur du undviker det så kan du fortsätta läsa artikeln.

Oftast infiltrerar Locker viruset datorer via skräppost. Av den här anledningen så bör du aldrig öppna några meddelanden från din skräppost mapp. Ett annat sätt för ransomwares som Locker viruset är genom spridning från opålitliga hemsidor. Om du besöker en suspekt hemsida så bör du inte klicka på någon reklam som visas där och inte heller ladda ned några filer därifrån. Bästa sättet att undvika detta från att hända är att hålla din dator säker med ett pålitligt anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter eller Malwarebytes. Du kan även använda dig av ett eget valt anti-skadeprogram.

Om din dator nu har infekterats med Locker viruset så är troligen den enda kända lösningen en återställning av datorn. Du kan hitta detaljerade instruktioner om just detta här: System restore for Mac och System restore for Windows.

Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Locker Ransomware och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Locker Ransomware och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-locker-ransomware-2

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *